چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۲
اسماعیلی: از هر برنامه‌ای که موجب ارتقای فرهنگ مطالعه شود حمایت می‌کنیم

آیین پایانی بیست‌ودومین دوره جایزه کتاب فصل (چهارشنبه 20 دی) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: از هر برنامه و طرحی که زمینه‌های ارتقای فرهنگ مطالعه و همچنین ترویج کتاب و کتابخوانی را در کشور فراهم کند، حمایت خواهیم کرد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اسماعیلی در این مراسم به ضرورت طراحی برنامه‌های متعدد با هدف ارتقای فرهنگ مطالعه تاکید و اظهار کرد: توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود. بنابراین، در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.

وی با بیان این‌‌که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا ندارد هیچ برنامه فرهنگی‌ را که به ترویج کتابخوانی کمک می‌کند حذف کند، گفت: از این‌که بتوانیم رویدادهای فرهنگی را در نظام جمهوری اسلامی ایران رقم بزنیم، مفتخریم.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که فرهنگ غنی اسلامی روح حاکم بر زندگی مسلمانان است، افزود: همه نگرش‌ها، رفتارها و موضع‌گیری‌های ما در پرتو فرهنگ غنی اسلامی‌اند که معنا می‌گیرند. به‌یقین در این حوزه تلاش‌های مضاعفی صورت گرفته است و خواهد گرفت.

اسماعیلی در ادامه سخنانش با بیان این‌که در سایه آشنایی با فرهنگ اصیل اسلامی و دینی است که همه فعالیت‌ها و گفتارهایمان صبغه دینی به خود می‌گیرند، افزود: هرگاه در شناخت این فرهنگ غنی اسلامی و دینی کوتاهی کنیم، زمینه‌های تحمیل فرهنگ‌های غیراسلامی فراهم خواهند شد و اگر در راستای فرهنگ اسلامی و دینی طی‌طریق کنیم، به‌یقین هیچ روش و فرهنگی نمی‌تواند مسلمانان را از ارزش‌ها و معنویات دور کند.

وی اظهار کرد: دشمن همواره در تلاش است تا زمینه‌های غفلت و تضعیف بصیرت و معرفت جوانان سرزمین ما را فراهم کند اما کتاب یکی از راه‌های دوری از این غفلت محسوب می‌شود که به عنوان یک مولفه تاثیرگذار فکری و فرهنگی شناخته شده است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که کتاب محل مناسبی برای تابیدن نور است، تاکید کرد: همه باید با کتاب انس بگیرند و در این میان، اثر ارزشمند و فاخر نویسندگان و اندیشمندان برجسته به جامعه معرفی شوند. در پرتو کتاب است که می‌توانیم شکوفایی، سربلندی و بالندگی فرهنگ غنی اسلامی و دینی را نظاره‌گر باشیم.

اسماعیلی بیان کرد: با وجود تلاش چشمگیر نویسندگان، مترجمان و اندیشمندان در تولید آثار فاخر، هنوز هم جای کار در این حوزه به چشم می‌خورد تا کمبودها به‌ویژه در حوزه دین جبران شوند.

وی برگزاری آیین پایانی جایزه کتاب فصل را تجلیل و تکریم از قلم و اهالی فکر و اندیشه دانست و گفت: هر اندازه در راستای ارتقای فرهنگ کتابخوانی، برنامه و جشنواره‌های متعدد برگزار شوند، باز هم کم است و باید بیشتر در این حوزه فعالیت شود.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش گفت: امیدوارم روز به روز شاهد نگارش آثار متعدد و ارزشمند در حوزه‌های گوناگون باشیم. معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این میان از آثار خوب و صاحبان آن‌ها حمایت می‌کند.

علی شجاعی‌صائین، مدیر عامل موسسه خانه کتاب از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان در آیین پایانی بیست‌ودومین دوره جایزه کتاب فصل، اظهار کرد: برگزاری بیست‌ودو دوره جایزه کتاب فصل حجم بالایی از انرژی و فعالیت را می‌طلبد و کار بسیار سختی است اما خرسندیم که در هر یک از این دوره‌ها شمار زیادی از کتاب‌های برجسته را به جامعه معرفی کردیم.

وی در ادامه سخنانش گفت: در هر دوره از جایزه کتاب فصل موفق شدیم تا چهره‌های برجسته و استعدادهای شکوفا را به جامعه معرفی کنیم و این موضوع خستگی مسوولان و متولیان این جایزه را از تن بیرون کرد.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب افزود: هیات داوران در تمام این بیست‌ودو دوره از جایزه کتاب فصل همواره با سعه‌صدر به برپایی هرچه باشکوه این جایزه گام برداشتند و متولیان برگزاری جایزه کتاب فصل خوشحالند که سهم کوچکی در رونق کتابخوانی کشور دارند.

شجاعی‌صائین با بیان این‌که در هر دوره از جایزه کتاب فصل آثار ارسال شده به دبیرخانه از تنوع موضوعی خوبی برخوردار بودند، گفت: بسیاری از آثار برگزیده جوایزه کتاب فصل در سایر جشنواره‌های کشور به عنوان آثار برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی شده‌اند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با حمایت‌های بیش از پیش معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزهای درخشان‌تری را برای صنعت نشر کشور شاهد باشیم.

دبیر علمی بیست‌ودومین جایزه کتاب فصل نیز در این مراسم حضور داشت. وی با استناد به روایتی از پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: توجهی که اسلام به علم و معرفت و همچنین اهالی معرفت دارد، به‌یقین در هیچ فرهنگ و آیینی به چشم نمی‌خورد.
 
مجید حمیدزاده، بیان کرد: در بيست‌ودومين دوره جايزه كتاب فصل (تابستان 1391) از مجموع آثار منتشر شده، چهار هزار و 34 اثر مورد ارزيابي قرار گرفتند. در حالي كه در دوره مشابه سال قبل، يعني هجدهمين دوره، چهار هزار و 672 اثر داوري شده كه در اين دوره نسبت به دوره قبل، 638 اثر كمتر داوري شده اند.

حمیدزاده در ادامه سخنانش گفت: همچنين در اين دوره 181 اثر به مرحله دوم راه يافتند. در حالي كه در دوره مشابه سال قبل 230 اثر به مرحله دوم راه يافته بودند. آمارها نشان‌دهنده اينند كه در دوره اخير نسبت به دوره مشابه سال قبل 49 اثر كمتر به مرحله دوم راه يافتند.

وی افزود: در این دوره نیز مانند سایر دوره‌های جایزه کتاب فصل بعد از این‌که هیات علمی جایزه کتاب فصل روند داوری‌ها را تایید کرد ، سه اثر به عنوان آثار برگزیده و 16 اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.

دبیر علمی بیست‌ودومین جایزه کتاب فصل با بیان این‌که ما در دبیرخانه جایزه کتاب فصل، اثر تولید نمی‌کنیم بلکه آثار را بررسی می‌کنیم، توضیح داد: به طور طبیعی وقتی زمانی طولانی از برگزاری یک جشنواره یا جایزه‌ای می‌گذرد، انتظارات از آثار ارسال شده به دبیرخانه از نظر کمی و کیفی افزایش می‌یابد و به دنبال آن سطح کمی و کیفی داوری‌ها نیز بالا می‌رود.

حمیدزاده در پایان سخنانش از همکاری‌های مستمر اعضای هیات علمی جایزه کتاب فصل، موسسه خانه کتاب و حمایت‌های همه جانبه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مساعدت همکاران دبیرخانه‌های سایر جشنواره‌ها قدردانی کرد.

آیین پایانی بیست‌ودومین دوره جایزه کتاب فصل با اهدای جوایزی به صاحبان آثار برگزیده و شایسته تقدیر به کار خود خاتمه داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها