یکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷
اهمیت داستان انقلاب به انتقال ارزش‌هاي مبارزات وابسته است

داستان کوتاهی از جعفر ولي‌پور به مرحله دوم داوری پنجمین جشنواره داستان انقلاب راه یافته است. وی گفت: در نگارش داستان انقلاب نبايد موقعيت زماني خاصی را در نظر گرفت بلکه انتقال ارزش‌هاي حاكم در‌ دوره مبارزات و نيز بازيابي ثمره آن‌ها در عصر حاضر مهم است. داستان انقلاب مي‌تواند شرح حالي از وضعيت جامعه امروز را هم شامل شود.-

جعفر ولي‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره داستان كوتاه او با عنوان «روياي ما» كه به مرحله دوم داوري پنجمين جشنواره داستان انقلاب راه يافته، اظهار كرد: اين داستان ماجراي افسري ساواكي را بازگو مي‌كند كه پس از درگير شدن با ماجرایي عاطفي به گروه انقلابيون مي‌پيوندد.

وي درباره انگيزه شركت در جشنواره داستان انقلاب گفت: سال گذشته هم در اين جشنواره شركت كردم اما اثرم به مرحله دوم راه پيدا نكرد. پس از آن كتاب‌هاي حاصل اين جشنواره را مطالعه كردم و سوژه داستان خود را يافتم. البته در آغاز هدفم نگارش يك رمان بود اما فرصت محدود باعث شد به نگارش داستان كوتاه اكتفا كنم.

ولي‌پور در پاسخ به اين سوال كه جايزه جشنواره تا چه اندازه بر كار او اثر ‌گذار بوده، توضيح داد: انگيزه مالي تاثير‌گذار نبود و هدفم محك خوردن قلمم در كنار ديگر مولفان اين حوزه است.

وی درباره تعريف خوداز داستان انقلاب گفت: در داستان انقلاب نبايد موقعيت زماني خاصی را در نظر گرفت. در نگارش داستان انقلاب، انتقال ارزش‌هاي حاكم در‌ مبارزات انقلاب و نيز بازيابي ثمره آن‌ها در عصر حاضر مهم است. داستان انقلاب مي‌تواند شرح حالي از وضعيت جامعه امروز را هم شامل شود.

ولي‌پور در پاسخ به اين سوال كه «شما به موقعيت زماني در تعريف داستان انقلاب معتقد نيستيد، چرا داستان خود را در فضاي سال‌هاي انقلاب روايت كرده‌ايد؟» توضيح داد:‌ انتخاب اين موضوع به كتاب‌هاي جشنواره‌هاي پيشين داستان انقلاب باز مي‌گردد و به نوعي موضوع داستانم را با الهام از نگاه و روش آن‌ها نوشتم.

وي درباره نقد آثاري كه با در قالب داستان انقلاب منتشر شده‌اند، گفت: با نقد اين نوع آثار، مانند كتاب‌هاي «سفر سنگ»،‌ «فصل كبوتر» و «شاه بي شين»از طریق اخبار خبرگزاري‌ها آشنا شده‌ام.  زيرا فرصت حضور در اين نوع مراسم‌ها كمتر برايم پيش مي‌آيد. اما نكته‌اي كه بايد در جلسات نقد به آن توجه كرد نبود نشست نقد براي داستان كوتاه است.

ولي‌پور ادامه داد: جلسه‌های نقد داستان كوتاه فقط در موسسه شهرستان ادب برگزار مي‌شوند. در اين جلسه‌ها، گروهي پانزده نفره هر داستان را مورد بررسي قرار مي‌دهند و برگزاري اين نوع نشست‌هاي كارگاهي كمك به نويسنده است. جشنواره داستان انقلاب هم مي‌تواند اين نوع نشست‌ها را با فاصله زماني كوتاه، قبل يا بعد از جشنواره برگزار كند تا از معايب كار نويسندگان كاسته شود.

وي در پاسخ به اين سوال كه در نگارش داستان كوتاه درباره انقلاب اسلامی تا چه اندازه به مطالعه كتاب‌هاي تاريخي نیاز است، گفت: ايده داستانم‌ را با مطالعه به دست آورده‌ام اما براي نگارش داستان كوتاه نيازي به خواندن كتاب‌هاي خاطره‌نويسي نيست، می‌توان از اين نوع منابع بيشتر براي نگارش رمان استفاده كرد.

اختتامیه پنجمین جشنواره داستان انقلاب 18 بهمن ماه جاری در حوزه هنری برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط