شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۳
کتاب حلقه گمشده عرصه ورزش است

امیر صادقی، مدیرفروش انتشارات بامدادکتاب گفت: در جامعه ورزش، به مقوله‌های فرهنگی چون کتابخوانی اهمیت چندانی داده نمی‌شود و همواره کتاب حلقه گمشده عرصه ورزش است. باید در مجموعه‌های فرهنگی ورزشی، حداقل یک کتابخانه کوچک وجود داشته باشد تا ورزشکاران با کتاب انس بیشتری بگیرند.-

صادقی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ایبنا)، اظهار کرد: ما بارها با فدراسیون‌ها و باشگاه‌های ورزشی مکاتبه کرده‌ایم تا بتوانیم کتاب در اختیارشان قرار دهیم اما متاسفانه هیچ ارگان و نهادی اهمیتی برای این امر قایل نشده و پاسخی به مکاتبه‌های ما نداده است. بیشتر نهادهای ورزشی که نام فرهنگی‌-‌ ورزشی بر‌ خود نهاده‌اند فقط ادعا دارند اما در عمل هیچ کاری انجام نمی‌دهند و بیشتر آن‌ها حتی یک کتابخانه هم ندارند.

مدیرفروش انتشارات بامدادکتا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ب، درباره سابقه فعالیت این انتشارات در زمینه چاپ و نشر کتاب‌های ورزشی بیان کرد: سال 1379 مجوز انتشارات را دریافت کردیم و در زمینه پخش کتاب‌های ورزشی فعالیت داشتیم، از سال 80 نیز به صورت رسمی کارمان را در زمینه تولید و چاپ کتاب‌های ورزشی آغاز کردیم و تا به امروز نزدیک به 350 عنوان کتاب در زمینه تربیت بدنی و ورزش،‌ چاپ کرده‌ایم. انتشارات چاپ کتاب را در چهار بخش تنظیم کرده است که شامل کتاب‌های دانشگاهی در رشته تربیت بدنی، کتاب‌های کودک و ورزش دانش‌آموزی، رشته‌های ورزشی و رشته‌های عمومی است.

صادقی ادامه داد: در قسمت دانشگاهی از  کتاب‌های ارزشمندی که چاپ کرده‌ایم «آسیب‌شناسی ورزشی» تالیف دکتر حمید خداداد است که تا کنون به چاپ سیزدهم یا چهاردهم رسیده است. در قسمت کتاب‌های عمومی، کتاب «ماساژ» را داریم که به چاپ ششم رسیده و در زمینه رشته‌های تخصصی ورزشی نیز کتاب‌هایی درباره تنیس، تیراندازی با کمان و... را روانه بازار کرده‌ایم. همچنین کتاب «زنگ سلامتی» و یا کتاب مهارت‌های پایه که ویژه ورزش دانش‌آموزی و گروه کودک است، کتاب‌های بسیار کاربردی و مفیدی به‌شمار می‌آیند. 

مدیرفروش بامدادکتاب درباره جدیدترین کتاب‌هایی که در سال 91 به چاپ رسیده است، گفت: «بهداشت شنا و شناگر»، «آناتومی در علوم حرکتی»، «مهارت‌های بازی گلف»، «دانستنی‌های کاربردی مربیان بوکس»، «تمرین با کش» و «تردمیل» از کتاب‌های جدید این انتشارات هستند. یک کتاب آماده به چاپ به نام «مرجع کاراته» داریم که توسط یک گروه انتشاراتی در ژاپن تالیف و ترجمه آن نیز توسط برادران بوستانی که هر‌ دو از کاراته‌کاران سابق تیم ملی بودند‌‌‌، انجام شده است. این کتاب کامل‌ترین کتاب درباره رشته ورزشی کاراته در ایران به‌شمار می‌آید.

صادقی وضعیت بازار کتاب را نامساعد دانست و افزود: ما به هر ترتیب کارمان را انجام می‌دهیم ولی تولیداتمان خیلی کمتر شده به طوری که در این اواخر شمارگان برخی از کتاب‌ها به 100 نسخه رسیده است که این وضعیت خوبی برای انتشارات نیست. شاید یکی از دلایل این است که استقبال خوبی از سوی خریداران کتاب صورت نمی‌گیرد؛ به عنوان مثال، قبلا مدارس و دانشگاه‌ها به ما سفارش خرید می‌دادند اما الان این سفارش‌ها کاملا قطع شده است.

وی در ادامه گفت: در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بامدادکتاب از دانشگاه‌های دولتی مشتری نداشت تا وقتی بودجه مناسبی برای خرید کتاب تعلق نمی‌گیرد، وضع به همین صورت است. امروز اوضاع اقتصادی  جامعه مطلوب نیست و متاسفانه اولین چیزی هم که از سبد خرید خانوار حذف می‌شود، کالای فرهنگی به‌ویژه کتاب است. متاسفانه این ذهنیت بر جامعه حاکم است که کتاب کالای ضروری نیست و تا این ذهنیت درست نشود، اوضاع تغییری نخواهد کرد. همه این عوامل دست به دست هم داده و بر وضعیت نشر هم تاثیر گذاشته است.

صادقی در ادامه افزود: متاسفانه یک سری از ناشران و یا همکاران پخش ورشکست شده و سایر ناشران نیز کار را سبک کرده‌اند. ما خودمان مجبور شدیم فضای کار را محدود، تولید را کم و تعداد نیروهای انسانی خود را کاهش دهیم زیرا فروش کم شده است و ناچاریم که هزینه‌هایمان را کم کنیم. ما در سال 88 و 89، حدود 100 عنوان کتاب چاپ اول و تجدید چاپی داشتیم و حداقل شمارگان برای یک کتاب هم یک‌هزار جلد بود، یعنی ما در طول یک سال حدود 100‌‌‌ هزار جلد کتاب چاپ کرده‌ایم اما امسال میانگین چاپ کتاب تا‌کنون حدود 35 عنوان بوده است. 

مدیرفروش انتشارات بامدادکتاب در پایان گفت: به طور‌ کلی بازار کتاب، به خصوص کتاب‌های تخصصی کساد است فقط هنوز یک سری کتاب‌های دانشگاهی در رشته تربیت بدنی است که تک‌فروشی دارد و دانشجو مجبور است آن را تهیه کند که البته الان تعداد زیادی از این دانشجویان هم، رو به کپی‌ کردن کتاب و یا تهیه کتاب‌های دست دوم آورده‌اند. کمابیش خرید هست اما این در مقابل فعالیتی که ما انجام می‌دهیم تقریبا صفر است. به هرحال، انسان به امید زنده است و ما هم امیدواریم و به فعالیت ادامه می‌دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها