جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۶

موزه تئاتر اتریش واقع در شهر وین با برگزاری نمایشگاه بزرگی از پتر هانتکه،از این نویسنده برجسته تجلیل می کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، در این نمایشگاه که از دیروز 31 ژانویه (12 بهمن) با عنوان «کار تماشاگر. پتر هانتکه و تئاتر» افتتاح شد، آثار و فعالیت های این نویسنده و نمایشنامه نویس برای عموم بازدیدکنندگان معرفی می شود. در این نمایشگاه دست نوشته های اصلی، نامه ها، عکس ها، دفترچه های یادداشت، دفترچه برنامه ها یا اخبار مطبوعات چند دهه اخیر  این نویسنده به نمایش گذاشته شده است.
 
این نمایشگاه با همکاری آرشیو ادبیات کتابخانه ملی اتریش که چهار سال پیش تعداد کثیری از آثار هانتکه را خریداری کرد برگزار شده و در آن بخشی از آثار مربوط به هانتکه که به امانت گرفته شده اند هم نمایش داده می شود. کلاوس کاستبرگر،مسوول این نمایشگاه در مصاحبه با خبرگزاری اتریش گفت برای فراهم کردن آثار موجود در این نمایشگاه تلاش بسیاری انجام شده است. 

بازدیدکنندگان از این نمایشگاه می توانند سخنرانی به شدت انتقادی هانتکه درسال 1996 در دانشگاه پرینستون و در جمع نویسندگان گروه 47 را نیز بشوند. هانتکه در این سخنرانی جنجالی به رواج نوشته های رئالیستی در ادبیات معاصر آلمان به شدت انتقاد کرد و پس از آن بود که برای نخستین بار نامش بر سر زبان ها افتاد. نمایشگاه «کار تماشاگر. پتر هانتکه و تئاتر» تا 8 جولای (17 تیر) ادامه دارد. 

پتر هانتکه متولد 6 دسامبر 1942 در گریفین است. او ۴ سال نخست زندگی اش را در آلمان شرقی گذراند. وی پس از اتمام دبیرستان در مدرسه مذهبی کاتولیک‌ها، ۴ سال در دانشگاه گراتس در رشته حقوق تحصیل کرد و پس از آن به ادبیات روی آورد و با آثار نویسندگانی چون داستایوفسکی، ماکسیم گورکی، توماس وولف و ویلیام فاکنر آشنا شد. او با آفرینش آثاری نو و نامتعارف و تغییر نشانه‌ها و روابط بین شخصیت‌ها در نمایشنامه‌هایی چون «دشنام به تماشاچی» و «کاسپار»، شیوه‌های بدیعی به کار گرفت و به تجربه‌گرایی دست یازید. هانتکه در آثار بعدی خود از شیوه‌های نوآورانه درهم شکستن مرزهای زمان و بازگشت به اصل خویش و به کاربستن اشیا و رویدادهای عادی برای تصویر اسطوره‌های نهان در دل آن ها سود جسته است.

«ترس دروازه‌بان از ضربه پنالتی»، «داستان کودکان»، «بر فراز دهکده‌ها»، «پیمودن دریاچه کنستانس»، «نامه کوتاه، وداع طولانی» و «ماجراهای مداد» از دیگر آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها