یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۷
نجلا حريری: بهداشت مطالعه از ضروريات دنيای امروز است

نجلا حريري، دكتراي علم اطلاعات و دانش‌شناسي گفت: حجم زياد اطلاعات در دنياي كتاب و به ويژه محيط الكترونيكي(وب) بسيار زياد است و همين مساله، ضرورت انتخاب منبع مفيد از ميان كتاب‌ها و محيط‌هاي مجازي را گوشزد مي‌كند.-

حريري در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: مطالعه در دنياي مجازي و نوشتاري مانند كتاب با هم تفاوت دارند و بهداشت مطالعه كه به معناي انتخاب منبع مناسب و مفيد براي مطالعه است، تعريف‌هاي متفاوتي پيدا مي‌كند.

وي با تاكيد بر بهداشت مطالعه و انتخاب منابع سالم از ميان رسانه‌هاي نوشتاري مانند كتاب گفت: به طور حتم بهداشت مطالعه در بخش انتشار كتاب بيشتر لحاظ مي‌شود زيرا با نظارت و كنترل دستگاه‌هاي فرهنگي كشور همراه است.

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات ادامه داد: در محيط مجازي وضعيت تفاوت دارد زيرا هركسي با هرنيتي مي‌تواند منبعي را با هدف آگاهي‌رساني منتشر كند و خواندن هر موردي از اين مطالب به قصد مطالعه‌كردن، توصيه نمي‌شود.

اين دانشيار دانشگاه آزاد اسلامي عنوان كرد: بهداشت مطالعه به معناي افزايش بار علمي، آگاهي و يا معنوي فرد است و به ميزان مفيد بودن و موثر بودن مطالب خوانده شده اطلاق مي‌شود. 

وي با تفكيك بهداشت مطالعه در بخش مطالعات علمي و اوقات فراغت عنوان كرد: در بخش اوقات فراغت و گذران زمان چندان بهداشت مطالعه لحاظ نمي‌شود و فقط ملاك تعيين موضوع و منبع بر اساس مباني اخلاقي، تفكري و فرهنگي، مد نظر است.

حريري اظهار كرد: در اين بخش به دليل علاقه‌مند كردن افراد به مطالعه فقط آزادي در خواندن لحاظ مي‌شود زيرا تعيين ملاك‌‌‌هاي محدود براي مطالعه در اين حوزه ممكن است افراد را از گرايش به خواندن منصرف كند.

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات اظهار كرد: بحث بهداشت مطالعه در حوزه علمي ضرورت بيشتري پيدا مي‌كند زيرا محققان و پژوهشگران نمي‌توانند از هر منبعي در بخش تحقيقاتي استفاده كنند.

وي ادامه داد: معيار‌هايي مانند نام نويسنده يا مترجم، صحت علمي و محتوايي كتاب، تشخيص صلاحيت علمي نويسنده و مترجم و به‌روز بودن منابع در بخش بهداشت مطالعه‌هاي علمي، لحاظ مي‌شود. 

حريري با بيان اين‌‌كه از هر مطالعه‌اي نمي‌‌توان انتظار جدي بودن داشت، عنوان كرد: منابع اطلاع‌رساني براي انتخاب كتاب بسيار مهم‌اند اما براي علاقه‌مند كردن افراد به كتابخواني و به طور كلي مطالعه آزاد، نبايد برای مطالعه به جز خط قرمز‌هاي اخلاقي و فكري، محدودیت ایجاد شود. 

وي درباره بهداشت مطالعه در بخش كتاب‌هاي بازاري و عامه‌پسند عنوان كرد: اين كتاب‌ها نسبت به حجم اطلاعات آلوده‌اي كه در محيط مجازي و وب وجود دارند، مطمئن‌ترند و فقط بايد گزينشي انتخاب شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها