دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۴
«درس‌های کاندینسکی در باهاوس» با ترجمه حبیب‌الله آیت‌اللهی

کتاب «درس‌های کاندینسکی در باهاوس» نوشته واسیلی کاندینسکی با ترجمه حبیب‌الله آیت‌اللهی از سوی انتشارات سمت منتشر شد. این كتاب برای دانشجويان رشته هنر در مقطع كارشناسی ارشد به عنوان منبع كمكی درس «پژوهش هنر» ترجمه شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «درس‌های کاندينسکی در باهاوس» شيوه آموزش هنر و نگره‌های مختلف آن را به صورت بحث و گفت‌وگو ميان استاد و دانشجو، که يکی از شيوه‌های آموزشی کهن، به‌ويژه اسلامی است، به مدرسان و مربيان هنر می‌آموزد و هنرجو را به پژوهشی بسيار هوشمندانه وامی‌دارد تا از خلال اين پژوهش‌ها و مقايسه‌های گوناگون ميان هنر و طبيعت، هنر و فناوری، هنر و ستاره‌شناسی و هنرهای مختلف با يکديگر به وحدت هنرها بینديشد.
 
بخش‌های مختلف این کتاب به ترتیب از این قرار است: «پیشگفتار: درباره زندگی و کار هنری کاندینسکی»، «برنامه درسی برای باهاوس در 1929»، «طراحی تحلیلی؛ آموزش کاندینسکی» و «خلاصه برنامه آموزش». 

آیت‌اللهی در مقدمه خود بر این کتاب نوشته است: «نوشتارهای کاندينسکی همه موجز و به سياق آيات تورات و ساير کتاب‌های دينی نوشته شده و از گوهر دينی برخوردار است و درک آن‌ها برای کسانی که هنوز توشه‌ای از هنر برنگرفته باشند آسان و ساده نيست و ليکن به مثابه کتاب‌ها و نوشتارهای کمک درسی و دست‌افزار آموزشی مدرسان هنر از زمره بهترين‌ها طی دو سده گذشته می‌باشد.» 

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از مقدمه این کتاب نوشته است: «در اين‌جا فقط درس‌های کاندینسکی را که در زمينه طراحی و نقاشی و به‌طور کلی «هنرهای تجسمی» است به فارسی گزارش کرده‌‌ام و اميدوارم اين گزارش بتواند روشنگر دانش «تجزيه و تحليل هنر» برای نسل جوان و سازنده باشد.» 

كتاب «درس‌های کاندینسکی در باهاوس» نوشته واسیلی کاندینسکی با ترجمه حبیب‌الله آیت‌اللهی در 251 صفحه و بهای چهار هزار و 500 تومان، به همراه لوح فشرده، روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

این كتاب برای دانشجويان رشته هنر در مقطع كارشناسی ارشد به عنوان منبع كمكی درس «پژوهش هنر» به ارزش 2 واحد ترجمه شده است.

حبیب‌الله آیت‌اللهی، نقاش، پژوهشگر تاریخ هنر ایرانی و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد است. او در سال 1383 به عنوان چهره ماندگار ایران در حوزه هنرهای تجسمی انتخاب شد. 

«شیوه‌های مختلف نقد هنری»، «مبانی نظری هنرهای تجسمی»، «مبانی رنگ و کاربرد آن»، «نگره هنر انقلاب اسلامی»، «آیه نور هنر»، «فرهنگنامه واژه‌های فرانسوی در زبان هنری ایران» و «نوشتارهای هنر دینی» نام برخی از تالیفات منتشر شده آیت‌اللهی است. 

همچنین از دیگر ترجمه‌های آیت‌اللهی نیز می‌توان به کتاب «نگره‌های هنر: فلسفه‌ها، زیبایی شناسی و تاریخ هنر از زمان افلاطون تا روزگاران ما» نوشته ژان لوک شالومو اشاره کرد. 

«واسیلی واسیلیویچ کاندینسکی» نقاش و نظریه‌پرداز هنری روس، یکی از معروف‌ترین و اثرگذارترین هنرمندان سده بیستم است. او نخستین نقاشی‌های مدرن اِنتزاعی را خلق کرده‌است. 

کتاب «معنویت در هنر» یکی از مشهورترین تالیفات کاندینسکی است که به عموم زبان‌های زنده دنیا ترجمه و انتشار یافته است.
 
این کتاب در ایران نیز توسط مترجمان مختلفی چون هوشنگ وزیری و اعظم نورالله خانی چندین بار ترجمه و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها