موسسه فرهنگي آرمان براثا، جمعآوري خاطرات و انتشار كتاب با موضوع زنان شهيد را در بخش اصلي برنامههاي اين موسسه قرار داده است و انتشار پنجاه جلد كتاب در این باره را در دستور كار دارد. برخي از اين آثار در كنگره «هفت هزار زن شهيد» رونمايي ميشود.-
وي افزود: براي شناسايي بهتر خانواده شهدا، طرح خانه به خانه را در پيش گرفتيم و بر اساس اين كوشش توانستيم 250 زن شهيد تهراني در دوران انقلاب و دفاعمقدس مانند شهداي دانشآموز، دانشجو، كارمند و شاغل و معلم و پرستار را شناسايي و دستهبندي كنيم.
وَلويّون ادامه داد: بعد از شناسايي شهدا به خاطرهنگاري به نقل از خانوادههای ايثارگران و شهدا رو آورديم و شروع به ضبط خاطرات كرديم و زندگينامه و خاطرات آنها را به صورت كتاب آماده کردیم.
وي شروع ضبط خاطرات را از سال 1388 عنوان كرد و گفت: پس از جمعآوري اطلاعات، سازمانهاي مختلفي مانند اداره امور اجتماعي شهرداري، استانداري و آموزش و پرورش تهران و دفتر زنان و خانواده رياست جمهوري تقاضاي نگارش كتاب از شهدا را ارایه دادند و نتيجه آن نگارش كتاب درباره زنان شهيد هر يك از اين نهادها شد. بر اساس سفارشها نگارش پنجاه عنوان كتاب را در دستور كار داريم و بخشي از آنها در كنگره هفتهزار زن شهيد رونمايي ميشود.
وَلويّون ادامه داد: تاكنون كتابهایي همچون «مستوران روايت فتح: معرفي نمونههايي از زنان سلحشور هشت سال دفاعمقدس» به قلم طاهره قاسمي امين، «راز ياسهاي كبود» نوشته عصمت گيويان، «از حماسه برتريد: معرفي نمونههايي از زنان سلحشور عرصههاي انقلاب اسلامي» تاليف فريبا ابتهاج شيرازي تدوين شده است.
وي ادامه داد: موسسه فرهنگي آرمان براثا نگارش كتابهای ديگر را در دستور كار دارد. مجموعه «هديه ماه» يكي از اين موارد است كه با عنوانهاي «ما همان آفتابيم» با موضوع زندگي 250 زن شهيد كشور، «كيلومتر پيشواز: زندگينامه شهيد عشرت اسكندري به روايت همسر»، «آشناي غريب: زندگي سردار قهاري به روايت همسر»، «مصاحبه فرشته با فرشتهها: زندگي شهيد اقدس فراهاني»، «پارههاي ماه: زندگينامه بانوان معلم شهيد»، «خواهران آفتاب: زندگينامه دختران شهيد دانشآموز» و «غبار روي تصوير» شامل زندگينامه شهيدان معصومه طوسينژاد و مليحه ساداتارجحي از جمله این آثار است. اين کتابها در كنگره هفت هزار زن شهيد رونمايي خواهد شد.
نظر شما