كتاب «روند اسلامگرايي در كشورهاي آسياي مركزي» به كوشش علي كبرياييزاده و حسين كبرياييزاده منتشر شده است. اين كتاب به مقوله تاثيرات انقلابهاي جديد بر ايران پرداخته است.-
بدون شک برای کسانی که به هر نحو درگیر یا پیگیر مسایل آسیای مرکزی هستند در وهله اول اطلاع از روند سیاستهای ایالت متحده در قبال اسلامگرایی در آسیای مرکزی و تأثیری که اتفاقات و رخدادهای اخیر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه میتواند بر سیاستهای آمریکا در این بخش حساس از جهان داشته باشد از اهمیت بسزایی برخوردار است.
آنچه در این كتاب براي نويسنده مهم بوده است، احتمال تأثیرپذیری دیگر کشورهای مسلمان از این رخدادها است که بیتردید منجر به تغییر سیاست ایالات متحده به عنوان طراح و مجری اصلی مهار اسلامگرایی خواهد شد و همانگونه که بسیاری از تحلیلگران اظهار میدارند، این تغییر رویکرد به احتمال قریب به یقین در ترویج از اسلام در کشورهایی از این منطقه که زمینه بیشتری دارند خود را نشان خواهد داد، آگاهی از سیاست خارجی روسیه در قبال همین موضوع در آسیای مرکزی در خور توجه اساسی است چرا که این منطقه حوزه نفوذ سنتی روسیه است و یا به عبارتی آنچه که روسها میگویند این منطقه خارج نزدیک آنها به شمار میآید. تحولات جوامع آسیای مرکزی، نشان میدهد که با وجود محدودیتهای به وجود آمده، گرایش مردم و بهویژه جوانان به دین مبین و تلاش برای حفظ تداوم و سنتهای اسلامی، اگرچه با چالشهای فراوانی مواجه بوده؛ اما روند رو به رشدی داشته است.
آنچه مسلم است اینکه بازگشت به ارزشهای اسلامی به عنوان عالیترین عامل هویت بخش در کشورهای آسیای مرکزی با درصد بالایی از جمعیت مسلمان، پدیدهای طبیعی است که اسباب نگرانی برخی از نظامهای سیاسی منطقه و قدرتهای فرا منطقهای را نیز در ارتباط با قدرت گرفتن اسلامگرایان در آینده فراهم آورده است.
بخشی از این کتاب اختصاص یافته به واکاوی تهدیدها و فرصتهایی که در نهایت اسلام حاکم (اسلام سنتی ـ دولتی) برای جمهوری اسلامی در جغرافیای حساس آسیای مرکزی رقم خواهد زد.
بخش پایانی این نوشتار هم در قالب نگاه آینده به ارايه راهکارها میپردازد. در این بخش به منظور همگرایی هرچه بیشتر جمهوری اسلامی با کشورهای آسیای مرکزی به زیرساختها و توانمندیهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و موقعیت خاص جغرافیایی و استراتژیکی کشورمان به عنوان دروازه ورود به آسیای مرکزی توجه شده است، بر این اساس با مفروض قرار دادن بخش اقتصادی و همکاریهای اقتصادی به عنوان حوزه نرم، این حوزه، شروع مناسبی برای اقدامات آتی در بخش سخت یعنی حوزه فرهنگی معرفی شده است.
در بخش ضمايم نیز به منظور درک عینیتر موضوع، در قالب نقشههایی ظرفیتهای بینظیر پیش گفته جمهوری اسلامی ایران در دسترس مخاطب قرار گرفته است.
در پايان اين اثر منابع لاتين و فارسي، نقشههاي مناطق كه در كتاب نامبرده و پايگاه اينترنتي مورداستفاده در كتاب آورده شده است.
چاپ نخست كتاب «روند اسلامگرايي در كشورهاي آسياي مركزي» به همت موسسه فرهنگي، هنري و انتشارات بينالمللي الهدي، با شمارگان هزار نسخه، در120 صفحه و با بهاي 65 هزار ريال روانه بازار نشر شده است.
نظر شما