بهرامیفرد به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: مجموعه «چشمانداز» شامل قطعاتی برای گروهنوازی سنتور است. این قطعات پیشتر توسط گروه «سنتور نوازان» در DVD تصویری «ز بعد ما» اجرا و منتشر شده بود.
وی افزود: DVD «ز بعد ما» در همان روزهای آغازین انتشارش بسیار پرفروش و محبوب شد. همین مساله انگیزه انتشار پارتیتور این آثار را به صورت کتاب بیشتر کرد. البته لازم به ذکر است که کمبود منابع مکتوب همنوازی برای سازهای ایرانی، مهمترین دلیل من برای انتشار این کتاب بود. بیشتر کتابهای موجود، برای تکنوازی یا در نهایت دونوازی است.
این مدرس دانشگاه در ادامه به ویژگیهای فنی کتاب اشاره کرد: قطعات این مجموعه برای همنوازی پنج سنتور غیرمتعارف نوشته شده است. سنتور متعارف، سنتور «سل کوکِ 9 خرک» است. به جهت آنکه اهداف من برای آهنگسازی این مجموعه، با رویکرد نو بود، بالطبع باید ابعاد صدا دهی متفاوتی را تجربه میکردم.
بهرامیفرد گفت: در این مجموعه از سنتور کوچک با صدای زیر تا سنتور باس که صدای بمتری نسبت به بقیه دارد، استفاده شده است. به عبارت دیگر قطعات این مجموعه برای یک خانواده سنتور در حد 6 «اکتاو» است. ارایه برخی قابلیتهای تکنیکی ساز سنتور، از جمله اهداف انتشار این مجموعه است.
این موسیقیدان در ادامه به کتابهای در نوبت انتشار خود اشاره کرد و گفت: جلد نخست مجموعه «سایه» که اتودهایی برای سنتور است، تقریبا در 6 ماه قبل منتشر شد. جلد دوم و سوم این مجموعه که شامل اتودهایی برای سنتور 11 و 12 خرک است، در بهار سال آینده (1392) منتشر میشود.
بهرامیفرد در پایان گفت: پیشتر به همراه ارکستر سمفونیک کیف اوکراین به رهبری «نیکولای لیسنکو» یک کنسرتویی با عنوان «تجنیس» برای دوتار شمال خراسان و ارکستر سمفونیک ضبط کردیم که تکنوازی دوتار این کنسرتو را خودم بر عهده داشتم. این قطعه به همراه چند قطعه دیگر در قالب CD و پارتیتورش در قالب کتاب در بهار آینده عرضه میشود. پارتیتور این مجموعه نیز میتواند برای دانشجویان علاقهمند به سازهای سنتی و ترکیب آن با یک ارکستر کلاسیک بسیار مفید باشد.
کتاب «چشمانداز» نوشته علی بهرامیفرد با شمارگان هزار نسخه، 76 صفحه و بهای هفت هزار تومان از سوی انتشارات یانوش روانه کتابفروشیها شده است.
بهرامیفرد متولد سال 1360 و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر است. او اکنون عضو هیات علمی گروه موسیقی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز است.
بهرامیفرد همچنین دبیر کانون موسیقی دانشگاه تهران از سال 1380 تا 1383 و دبیر مجمع کانونهای موسیقی دانشگاههای کشور از سال 1381 تا 1384 بوده است.
کتابهای «فراق؛ دو نوازی سنتور در اصفهان و چهارگاه» و جلد نخست مجموعه پنج جلدی «سایه؛ 14 اتود برای سنتور» از جمله کتابهای منتشر شده او به شمار میآیند.
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۰
نظر شما