به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چهارمین جشن عکس دانشگاه هنر پس از چهار سال وقفه به همت انجمن علمی عکاسی دانشگاه هنر شنبه، پنجم اسفند افتتاح شد. این جشن ضمن برگزاری کارگاهها و سخنرانیهای تخصصی، نمایشگاه کتابی نیز با حضور ناشرانی چون حرفه هنرمند، موسسه فرهنگی و پژوهشی چاپ و نشر نظر و انتشارات پیکره برگزار کرده است.
مجید خندان، غرفهدار نشر «حرفههنرمند» درباره این نمایشگاه کتاب به «ایبنا» گفت: میزان فروش کتاب در طول روزهای برگزاری این نمایشگاه رضایت بخش نبوده است. به نظر من این مساله به دلیل انجام ندادن تبلیغات مناسب برای این جشنواره و برنامههای جنبی آن، بوده است. به نظر می رسد حتی بسیاری از دانشجویان دانشگاه هنر هم از برپایی این نمایشگاه بی خبر هستند.
وی در پاسخ به این سوال که «بیشتر چه کتابهایی در این نمایشگاه به فروش رسیده است؟» گفت: بیشتر دانشجویان، بدون توجه به خود برپایی این جشن عکس، کتابهایی را که استادانشان سر کلاس و احتمالا به عنوان منابع درسی، به آنها معرفی کردند، از ما خریدند. به هر حال تخفیف 20 درصدی نمایشگاه هم در فروش این کتابها بیتاثیر نبوده است.
خندان درباره كتابهاي پرفروش نمايشگاه توضيح داد: کتابهایی مثل «مقدمهای بر طراحی 2 بعدی» نوشته جان باورز با ترجمه مشترک سودابه صالحی و مرجان زاهدی، «هنر بعد از 1960» نوشته مایکل آرچر و ترجمه کتایون یوسفی و برخی کتابهای شعر و عکس، چاپ امسال (1391) مثل مجموعه شعر و عکس «چیزی توی کشو نیست» و «تو مشغول مردنت بودی» و برخی شمارههای نشریه «حرفه هنرمند» در این نمایشگاه به فروش رسیده است.
مریم شهریاری، غرفهدار نشر پیکره، درباره کیفیت این برگزاری این نمایشگاه، گفت: تیم برگزار کننده این جشنواره و این نمایشگاه همگی دانشجو هستند و نهایت تلاش خود را برای برپایی هرچه بهتر این نمایشگاه انجام دادند.
وی افزود: تیم برگزار کننده ایدههای بهتر و بزرگتری برای برپایی این نمایشگاه داشتند، اما به دلایل بسیار نتوانستند به کیفیت مدنظر خود برسند.
شهریاری درباره کتابهایی که در غرفه نشر پیکره موجود است و همچنین میزان فروش این غرفه در طول برگزاری این نمایشگاه، گفت: ما فروش چندانی نداشتیم و به نحوی این جریان طبیعی بود. کتابهایی که به این نمایشگاه آوردهایم اکثرا جدید و تاریخ چاپ آنها برای امسال (1391) است. نشر پیکره بیشتر با موضوع پژوهش هنر کار میکند. کتابهای موجود در این نمایشگاه هم کتابهایی در معرفی برخی هنرمندان هنرهای تجسمی است و چندان عنوان «مجموعه مقالات در حوزه پژوهش هنر». چند شماره از دو هفته نامه «تندیس» نیز، که نشریه تخصصی هنرهای تجسمی است، در این نمایشگاه ارایه شدهاند.
حسینپور، غرفهدار نشر نظر در این نمایشگاه ولی باور متفاوتی نسبت به برپایی این نمایشگاه داشت. او با ابراز رضایت از کیفیت برگزاری این جشنواره، گفت: بیشترین تمرکز این جشنواره بر سخنرانیها و کارگاههای آموزشی عکس و عکاسی است. برپایی نمایشگاه کتاب یک برنامه جانبی در این جشنواره بوده است. با توجه به این مساله من از کیفیت برگزاری و فروش کتابها راضی هستم.
وی در پاسخ به این سوال که «دانشجویان مخاطب این نمایشگاه بیشتر چه کتابهایی را خریداری کردند؟» گفت: کتابهایی چون «مفاهیم و رویکردها در آخرین جنبشهای هنری قرن 20» نوشته علیرضا سمیعآذر، «رویکردهای معاصر در آموزش هنر» تألیف «ايوان گوداليوس» و «پگ اسپيرز» با ترجمه فرشته صاحبقلم و برخی مجموعه عکسها چون «مجموعه عکس عباس کیارستمی» که نسبت به قیمتش فروش خوبی داشته، در این نمایشگاه در میان مخاطبان پرطرفدار بودند.
نمایشگاههای کتاب را جدیتر برگزار کنیم
برگزاری نمایشگاه کتاب، در هر جا و مکانی، یک اتفاق مهم و خوشایند است که به معرفی کتابها و فروش بهتر آنها در میان مخاطبان کمک خواهد کرد ولی نحوه برپایی نمایشگاه نیز از گزینههایی موثر در جلب مخاطب به شمار میآید که کیفیت آن، درجات بازده مادی و معنوی از کالایی مانند کتاب را رقم میزند.
مسوولان و دستاندرکاران برپایی نمایشگاه کتابِ چهارمین جشن عکس دانشگاه هنر نیز با وجود تمام تلاششان، برنامهریزی مناسب و مشخصی برای برگزاری این نمایشگاه نداشتند و همین مساله به بروز اشکالاتی انجامید.
مهمترین نقص این نمایشگاه اختصاص ندادن فضای مناسب و کافی به ناشران برای طراحی غرفههایشان بود، به گونهای که عرضه کتابها به صورت دستفروشی در راهروهای محل برگزاری این جشنواره به نظر میرسید.
چهارمین جشن عکس دانشگاه هنر ساعت 17 امروز چهاشنبه، 9 اسفند با برگزاری مراسم اختتامیه در تالار فارابی دانشگاه هنر به پایان میرسد.
چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۵
نظر شما