پنجشنبه ۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۱:۴۳
از اردوگاه کار اجباری تا سکوی رفیع ادبیات

آلفرد آندرش، رمان‌نویس و روزنامه‌نگار آلمانی و یکی از پایه‌گذاران ادبیات مدرن آلمان، ۲۸ سال پیش در ۲۱ فوریه ۱۹۸0،‌ دیده از جهان فروبست. از این نویسنده تنها یک کتاب به فارسی ترجمه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آلفرد آندرش، نویسنده، رمان‌نویس و روزنامه‌نگار آلمانی، از اعضای جنبش نسل ۴۷ ادبیات آلمان و از پایه‌گذاران ادبیات نوین این کشور، ۲۸ سال پیش در ۲۱ فوریه ۱۹۸0 میلادی، درگذشت.

این نویسنده در ۴ فوریه ۱۹۱۴ در شهر مونیخ متولد شد. وی در سال ۱۹۳۰ به عنوان دستیار یک کتاب‌فروش به کار پرداخت و روزنامه‌نگاری را آغاز کرد. آندرش در سال‌های آغازین دهه ۳۰، به جنبش کمونیسم پیوست و به عنوان رهبر جوانان این جنبش فعالیت کرد که در نتیجه آن به مدت ۶ ماه زندانی شد.

وی با قدرت گرفتن رژیم نازی به رهبری هیتلر در آلمان، برای همیشه جنبش کمونیست را ترک کرد. از این زمان فعالیت سیاسی او رنگ و بوی دیگری گرفت. او علیرغم خفقان حاکم در آلمان، به مخالفت با حزب نازی پرداخت. آندرش حاضر به ترک آلمان نشد و به اشکال مختلف به فعالیت‌های خود در قالب نویسندگی و روزنامه‌نگاری ادامه داد.

نظام حاکم در آلمان، آندرش را از روزنامه‌نگاری منع کرد، او را از انتشار آثارش بازداشت و پس مدتی او را دستگیر و به اردوگاه کار اجباری فرستاد؛ اما این نویسنده در اسارت نیز اقدام به انتشار نشریه کرد و به مبارزه با رژیم نازی ادامه داد.

پس از سقوط هیتلر در سال ۱۹۴۵، انتشار آثار آندرش ممکن گردید. کتاب‌های او یکی پس از دیگری منتشر شد و وی به زودی به یکی از پایه‌گذاران ادبیات مدرن آلمان تبدیل شد.

از این نویسنده تنها یک کتاب در ایران به انتشار رسیده است. ترجمه سعید فیروز‌آبادی از کتاب «زنگبار» اثر آندرش، در سال ۱۳۷۲، توسط انتشارات حوزه هنری به بازار کتاب ایران عرضه شده است.

آندرش در ۲۱ فوریه سال ۱۹۸۰ میلادی و در سن ۶۶ سالگی، در شهر تیکینوی سویس دیده از جهان فروبست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط