به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آیین رونمايي از كتاب «درسهاي پيامبر اعظم(ص) حاوي منويات رهبر معظم انقلاب اسلامی، با تلاش عليرضا مختارپور از سوي دفتر نشر و تنظيم آثار مقام معظم رهبري، صبح امروز 14 اسفند در تالار علامه اميني دانشگاه تهران رونمایی شد.
در این مراسم، آيتالله محمدعلي تسخيري مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام، علياصغر پورمحمدي، معاون وزير علوم ، تحقيقات و فناوري، حجتالاسلام و المسلمين عليرضا پناهيان و حجتالاسلام و المسلمين محمد محمديان، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و محمدحسين رجبي، مورخ و پژوهشگر تاريخ اسلام حضور داشتند.
آيتآلله تسخيري در این مراسم طی سخنانی گفت: هر فصل از این كتاب که از سوي عالمی علمي، فقهي و مسلط به تاريخ، قرآن و همچنين متبحر به تمام جوانب فرهنگي تاليف شده است، قابليت كتاب شدن دارد.
وی افزود:مقام معظم رهبري در اين كتاب به ارايه درسهايي از زندگي پيامبر(ص) ميپردازد كه براي زندگي امروز بشر ضروري است. رهبري در اين كتاب از بعثت پيامبر به عنوان موثرترين رويداد تاريخ دوران بشريت ياد ميكنند.
مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام تصریح کرد: مقام معظم رهبري در اين كتاب تاكيد ميكنند همه انبياء پيش از پيامبر(ص) مقدمه اين بعثت بودند و اين رخداد، عالم شهود را به عالم غيب متصل كرد. ایشان سپس شرحي از فعاليتهاي پيامبر(ص) براي مقابله با دشمنان جامعه اسلامي در كسوتهاي گوناگون را بيان ميكنند.
تسخيري اظهار كرد: مقام معظم رهبري در اين كتاب، نياز شديد امت اسلامي را بازتوليد حقايق اسلامي ميدانند و از مطالعه اين كتاب چند نكته بارز مشخص ميشود؛ نگاه جامع به پديدههاي مكرر زندگي پيامبر و پرهيز از جزئي نگري از نكات مهم كتاب است كه درسهايي براي تاريخ محسوب ميشود.
وي ادامه داد: تحليل دقيق هر پديده به عنوان آيينه عبرتي كه نسلها از آن درس بگيرند، بررسي ابعاد اجتماعي و فرهنگي زندگي پيامبر(ص) و انطباق اين پديدهها با مرجعيت امروز از نكات مهم اين كتاب است و رهبري تاكيد ميكنند كه راه بيداري و نجات مسلمان با برگشت به اهداف بعثت ميسر ميشود.
حجتالاسلام محمد محمديان، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها نیز با اشاره به پرده معاصرت مقام معظم رهبري به عنوان يك شخصيت سياسي و اجتماعي كه مانع از پرداخت به شخصيت ايشان به عنوان يك عالم فرهنگي و علمي شده، اظهار كرد: اين كتاب گوياي سه نكته بزرگ از شخصيت علمي و فرهنگي مقام معظم رهبري است.
وي ادامه داد: اشراف جامع و كامل بر منابع و معارف اسلامي، قابل استناد بودن و اتقان در ارايه مطالب تاريخي كه محل ارجاع بسيار منابسي هستند و همچنين تحليل عميق ايشان از مطالب تاريخي كه فرصتي براي روشنفكران جهان اسلام كه روح حاكم در تعاليم تاريخي و ديني محسوب ميشود، از جمله مباحث مورد اشاره در این کتاب است.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با بيان اينكه درسهاي حياتبخش رهبر معظم انقلاب نياز حياتي جامعه اسلامي است اظهار كرد: نسخه حياتبخشي كه جامعه اسلامي امروز به شدت به آن نيازمند دارد، توجه به علم و دانش در جوامع اسلامي است.
محمديان اظهار كرد: بعثت پيامبر(ص) با تحول علم و دانش بود و يكي از مولفههاي اسلامي در محيط اسلامي آن روز اين بود كه تعداد باسوادن آن به انگشتان دست هم نميرسيد و توجه به آيه «اعلم بالقلم» با بعثت پيامبر آغاز شد.
وي با بيان اينكه مهمترين تاكيد مقام معظم رهبري، اقتدار علمي ايران اسلامي و جهان اسلام است، اظهار كرد: شاهكار زندگي پيامبر استقامت و پايداري و نتيجه اين ايستادگي؛ پايهگذاري تمدن اسلامي است.
محمديان اظهار كرد: سيره اخلاقي پيامبر(ص) و اخلاقمحوري در دوران بعثت پيامبر و هم در دنياي كنوني يك نياز اساسي است و اين نيازمندي در جامعه امروز يك تبيين درست و منطقي را طلب ميكند.
حجتالاسلام عليرضا پناهيان نیز در بخش دیگر مراسم عنوان كرد: امام علي(ع) در نامه 31 نهجالبلاغه ميفرمايند: درست است كه من در دوره پيشينايان زندگي نكردم اما زندگي آنها را مطالعه كردم و اخبار آنان را تحليل و تاريخ نگاري كردم.
وي ادامه داد: حضرت علي(ع) با تحليل تاريخي و نه تقويمنگاري محض به بررسي و مطالعه حوادث تاريخي و يافتن ارتباط ميان آنها اشاره و تاكيد ميكند كه من بخشهاي مفيد و بيآلايش تاريخي را از اين مطالعه در اختيار شما ميگذارم.
پناهيان اظهار كرد: امقام معظم رهبری، با اتكا به علم استنادي، تحليلهاي تاريخي را همراه با مسایل سياسي و اجتماعي مطرح ميكنند و همين تحليل تاريخي و سياسي ايشان را به عنوان ركن اساسي در جهان اسلام معرفي ميكند. انديشه تاريخ عصمت و طهارت در گفتار ايشان با ديدگاهي وسيع و جامع منبع بسيار مناسبي براي روشنفكران جهان اسلام است.
در ادامه، محمدحسين رجبيدوانی، مورخ و پژوهشگر تاريخ اسلام درباره اين كتاب عنوان كرد: اين كتاب دليل هجمههاي بسيار به ساحت مقدس پيامبر (ص) را در ابعاد گوناگون بيان ميكند و نشان ميدهد دليل اين بيحرمتيها اين است که شخصيت پيامبر جذبه عميقي براي غير مسلمانان دارد.
وي اظهار كرد: هجمههاي صورت گرفته به ساحت پيامبر(ص) يادآور بيحرمتي به آن بزرگوار از سوي سلمان رشدي در سال 1368 است اما اين حمله به معنويت و عالمان دين اسلام ريشه تاريخي دارد.
رجبي دوانی با بيان اينكه ارزيابي شخصيت پيامبر(ص) از زواياي مختلف در اين كتاب مورد ارزيابي قرار گرفته است، اظهار كرد: ترس از اسلامگرايي در ميان مسيحيان ارتدوكس و همچنين اسلامهراسي در شمال آفريقا كه مركز حكومت روم شرقي بود با ظهور يوحناي دمشقي و دروغهايي که به پيامبر (ص) نسبت داده ميشد از روايتهاي تاريخي اين توهينها به حساب ميآيند.
وي اظهار كرد: قرآنسوزي و توهين به ساحت مقدس پيامبر هرچند احساس مسلمانان را جريحهدار كرد اما اين، روش مذبوحانهاي بود كه اسلاف و گذشتگان آنان نيز به دليل ضعف در برابر اسلام و دين خدا از آن بهره ميگرفتند.
اين مورخ و پژوهشگر تاريخ اسلام عنوان كرد: با وجود توفيقهاي اقتصادي و سياسي غرب، هنوز مخالفت و هجمه به پيامبر ادامه دارد، هرچند كمتر شده است، زيرا آنان حتي با رخدادهايي مانند 11 سپتامبر ميزان فروش ترجمههاي قرآني را چندين برابر كردند و باعث گرايش هرچه بیشتر به اسلام شدند.
وي اظهار كرد: اگر در گذشته فقط عوام در اقليت مسحييان به اسلام روي ميآورند، امروز روشنفكران، دانشگاهيان و دانشمندان مسيحي به دين اسلام مشرف ميشوند.
دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۷
نظر شما