چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۲
چاوز، نویسنده کتاب «انقلاب ونزوئلا» درگذشت

هوگو چاوز، رییس جمهوری ونزوئلا پس از دو سال مبارزه با بیماری سرطان درگذشت.«ایبنا» کتاب‌هایی که در سال‌های اخیر درباره این چهره سیاسی تالیف و تدوین شده‌اند، معرفی می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هوگو رافائل چاوس فریاس متولد ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۴ روز گذشته پنجم مارس ۲۰۱۳ میلادی درگذشت. او پنجاه و سومین رییس جمهوری ونزوئلا بود و به عنوان رهبر «انقلاب بولیواری» شناخته می‌شد. 

وی به دلیل سیاست‌های سوسیال دموکراتیک، ضدیتش با جهانی‌سازی نئولیبرالی و سیاست خارجی ایالات متحده و همچنین حمایت از دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران مشهور بود.

پیش از این کتابی با نام «هوگو چاوز، انقلابی تنها» درباره رییس جمهوری ونزوئلا از سوی روس‌ها منتشر شده بود. این کتاب از سوی انتشارات «مولادایو گورجیو»  که انتشار زندگینامه افرادی مانند «ولادیمیر پوتین»، «مارگارت تاچر» و «فیدل کاسترو» را در کارنامه خود دارد، روانه بازار شد. 

کنستانسین ساپوژنیکف، مولف اثر ، به زندگی سیاسی و اجتماعی چاوز از کودکی وی تا زمان تالیف کتاب یعنی زمان ریاست جمهوری او پرداخته است. 
 
کتاب «انقلاب ونزوئلا» حاصل گفت‌وگوی «مارتا هارنكر» محقق شيليايي با چاوز است و روايت سال‌هاي تكامل جنبش انقلابي در ونزوئلا و مراحل به قدرت رسيدن دولت مردمي در اين كشور تاثيرگذار در منطقه آمريكاي لاتين را به تصوير مي‌كشد و یادآور می‌شود كه این سرزمین طي دهه‌هاي متمادي زير سلطه امپرياليسم آمريكا قرار داشته است.

این اثر ابتدای سال 88 با حضور چاوز طی مراسمی در ایران رونمایی شد.

اهميت كتاب حاضر این است كه روايات از زبان هوگو چاوز، به عنوان شخص اول جنبش انقلابي و بوليواري ونزوئلا نقل مي‌شود كه از ابتداي امر در جريان تكامل اين جنبش قرار داشته و آن را هدايت كرده است و از اين رو سندي بي‌نظير و غير قابل خدشه به شمار می‌آید.

کتاب «انقلاب ونزوئلا: گفتگوی هوگو چاوز با مارتاهارنکر» با ترجمه حسین علوی‌لنگرودی از سوی موسسه جام جم در ایران منتشر شد.

اثر دیگر این حوزه کتابی است که پیش از این خبر در رسانه‌ها منتشر شده بود. بر اساس این خبر در وبلاگ فیدل کاسترو، رهبر پیشین کوبا اعلام شده بود که او و هوگو چاوز، رییس جمهوری ونزوئلا باهم کتابی می‌نویسند.

اين خبر در وبلاگ «يوهاندري مونتانا» منتشر شد كه معمولا اخبار دست اول و رسمي كوبا را در اختيار خوانندگان قرار مي‌دهد. وي اين اقدام را در پاسخ به شبكه‌هاي اجتماعي انجام داد كه در آستانه‌ 86 سالگي تولد كاسترو،‌ در زمينه‌ بيماري و فيلم رهبر سابق كوبا شايعه پراكني كرده ‌بودند. 

چاوز که در کنار برخی سران کشورهای آمریکای جنوبی، فصلی نو در حیات سیاسی آن منطقه رقم زده بود، مشی ضد آمریکایی و استقلال طلبی داشت. وی بارها به ایران سفر کرده بود و از متحدان نزدیک کشورمان محسوب می‌شد.

چاوز موسس حزب چپگرای «جنبش جمهوری پنجم» بود و به دلیل ابتلا به سرطان در سن ۵۸ سالگی درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها