چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۵
اسماعیلی: وظیفه معاونان فرهنگی، راهبری فرهنگی است

نشست هم‌اندیشی فرهنگی معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور برگزار شد. علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: وظیفه معاونان فرهنگی، مدیریت و راهبری فرهنگی مبتنی بر سند چشم‌انداز و اقدامات کلان و ملی فرهنگی است.-

به گزارش خبرگزای کتاب ایران(ایبنا)، نشست هم‌اندیشی فرهنگی معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور با هدف شنیدن دغدغه‌های فرهنگی معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور و ارایه راهکارهای اساسی برای حل مشکلات آن‌ها دیروز (15 اسفند) در سالن اجتماعات مهمانسرای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. 

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: معتقدم که معاونان فرهنگی ادارت کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور اتاق فکر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ است. شماها هستید که در حوزه فرهنگ تصمیم‌سازی می‌کنید. وظیفه معاونان فرهنگی، مدیریت واحد و یکپارچه فرهنگی و همچنین راهبری فعالیت‌هایی است که در کل کشور در حوزه فرهنگ صورت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که باید نگاهمان یک نگاه فرابخشی باشد، ادامه داد: همواره در برنامه‌ریزی با دو محدودیت هزینه و زمان مواجهیم. بنابراین، این هنر هر مدیر یا معاون فرهنگی است که بر اساس نیاز به تخصیص هزینه و زمان بپردازد.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از شما به عنوان معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در حوزه فرهنگ انتظار داریم در استان‌ها ریل‌گذاری فرهنگی انجام دهید. جامعه ما دچار روزمرگی شده‌ است در حالی که اگر کمی تفکر کنیم می‌توانیم صدها هزار فعالیت ترسیم کنیم.

اسماعیلی بیان کرد: شما به عنوان معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها باید بیندیشید که چقدر توانسته‌اید فرهنگ را در استان‌های خود نهادینه و انسان‌هایی مانند خودتان تربیت کنید.

وی با بیان این‌که معاونان فرهنگی باید نقش محوریت فرهنگی را در استان‌ها ایجاد کنند، اظهار کرد: مدیران و معاونان فرهنگی باید با مطالعه و تدبیر مشکلات و مسایل فرهنگی را حل کنند. انسان با پیچیدگی‌هایی که دارد تا زمانی که آموزش نبیند و مطالعه نکند نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیریت را استفاده از حداقل امکانات برای رسیدن به حداکثر بهره‌مندی تعریف کرد و گفت: نگاه و افکار مدیر است که فعالیت‌ها را پیش می‌برد. اعتبارات تنها فرآیند انجام آن‌ها را تسهیل می‌کنند. وظیفه مدیران این است که با تغییر شیوه مدیریت، تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل کنند.

اسماعیلی افزود: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه چاپ در استان‌ها به تربیت نیروی انسانی اقدام کرده و با این هدف، اعتباری را در سراسر استان‌های کشور در نظر گرفته است. 

وی عنوان کرد: تصمیم داریم 32 استان سراسر کشور را به 6 قطب تقسیم کنیم تا در تعامل با یکدیگر به انجام فعالیت‌های فرهنگی و برپایی نشست‌های تخصصی در حوزه فرهنگ بپردازند. همچنین معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ستاد تلاش می‌کند در هر فصل به برگزاری چنین نشست‌هایی با هدف بررسی مسایل و مشکلات حوزه فرهنگ اقدام کند.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: از معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور می‌خواهم تا به صورت تخصصی در پنج حوزه چاپ، نشر، تشکل‌ها، طرح‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و همچنین اقلیت‌های دینی و مذهبی مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری و سبک زندگی ایرانی ـ  اسلامی فعالیت کنند.

اسماعیلی با بیان این‌که حداکثر وظیفه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از فعالیت‌های فرهنگی است، افزود: قول می‌دهیم تا پایان فروردین 1392 تفاهمنامه‌های میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور را تنظیم، امضا و به این ادارات تحویل دهیم.

وی از معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور خواست تا با هدف رسیدگی بهتر و حمایت از فعالیت‌های فرهنگی استان‌ها در سال 1392، فهرستی از فعالیت‌های فرهنگی شاخص استان خود را که در سال 1391 انجام داده‌اند، در اختیار معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهند.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور باید به دنبال خرید کتاب‌های نفیس محتوایی برای استان خود باشند و کتاب‌هایی را تهیه کنند که برای استادان، دانشجویان، جوانان و علمای آن‌ها کاربرد داشته باشند.

اسماعیلی از معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور خواست تا بکوشند بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هر چه باشکوه‌تر برگزار شود. همچنین وی از معاونان فرهنگی این ادارات خواست برای برپایی هر چه باشکوه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اگر پیشنهاد، نظر، طرح یا برنامه ویژه‌ای دارند به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه کنند.

وی بیان کرد: تاکنون برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران حدود 200 ناشر الکترونیک ثبت‌نام کرده‌اند. برای این ناشران در نمایشگاه کتاب تهران آینده فضایی بیش از دو هزار و 500 متر مربع در نظر گرفته شده است.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: انتظار دارم که حدود 10 میلیون نفر از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیدن کنند و این جز با تعامل و همکاری معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور محقق نمی‌شود.

اسماعیلی با بیان این‌که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری جشنواره خلیج فارس را در پیش رو دارد که به حکم سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مسوولیت دبیرخانه این جشنواره به همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شده است. از معاونان فرهنگی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور می‌خواهم تا در این حوزه نیز اگر برنامه یا طرح ویژه‌ای دارند، ارایه کنند.

وی افزود: در دولت‌های نهم و دهم شاهد برپایی 132 نمایشگاه کتاب استانی بودیم که در مقایسه با سال‌های 1358 تا 1384 که حدود 100 نمایشگاه برگزار شده بود، قابل توجه است.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به تفاهمنامه‌ای که چندی پیش میان این وزارتخانه و وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شده بود، اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه با هدف فراهم کردن زمینه‌های تعامل بیشتر میان این دو وزارتخانه در حوزه چاپ امضا شده است.

در ادامه این نشست هر کدام از معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور به بیان مشکلات و دغدغه‌های فرهنگی خود پرداختند که از آن میان می‌توان به درخواست تدارک دیدن زمینه‌های آموزش مدیران و معاونان فرهنگی، اختصاص اعتبار لازم به استان‌ها برای انجام فعالیت‌های فرهنگی، ضرورت برگزاری بزرگداشت‌ها، برپایی نشست‌های تخصصی در حوزه فرهنگ، نظارت بر ورود دستگاه‌های چاپ دیجیتال، واگذاری اختیار بررسی کتاب‌ها و صدور مجوز نشر به استان‌ها، تجدیدنظر در شیوه توزیع کتاب‌ها، ضروزت تفکیک حوزه شعر و ادب، تفویض اختیار تمدید پروانه نشر به استان‌ها، فراهم کردن زمینه‌های مناسب برای تعاملات فرهنگی میان استان‌های سراسر کشور و ضرورت انجام فعالیت‌های فرهنگی در استان‌ها با هدف مقابله با جنگ نرم اشاره کرد. 

در ابتدای این نشست نیز همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هدف از برگزاری این نشست را آشنایی چهره به چهره معاونان فرهنگی استان‌های سراسر کشور با علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: دیدگاهی که در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، این است که معاونت فرهنگی به عنوان پیشانی این وزارتخانه محسوب می‌شود و اگر اقدامی به‌ویژه در استان‌ها صورت می‌گیرد، همه آن‌ها باید به‌گونه‌ای باشند که معاونت فرهنگی بتواند فعالیت‌های خود را پیش ببرد.

نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور در سالن اجتماعات مهمانسرای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط