جمعه ۱۶ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
کتابخانه‌ای معروف به برگزاری برنامه‌های جنبی جذاب

شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری کتابخانه‌های مختلفی را در خود جای داده است که از میان آن‌ها کتابخانه حافظ در بوستان جنگلی این شهر، یکی از معروف‌ترین و بزرگترین این کتابخانه‌ها به شمار می‌آید؛ کتابخانه‌ای که به دلیل فعالیت‌های فوق‌برنامه و فرهنگی در شهرستان شناخته شده است.-

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)_ کتابخانه عمومی حافظ از سال 1385 با زيربناي هزار متر مربع در یک ساختمان دو طبقه در بوستان جنگلي شهركرد فعالیت خود را آغاز کرد. این کتابخانه صبح‌ها از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 22 پذیرای اعضا است.

استقبال بانوان مشهدی
هما حیدری، رییس این کتابخانه تعداد اعضای مجموعه را یک هزار و 650 نفر اعلام می‌کند و می‌گوید: «از میان این افراد حدود یک هزار و 19 نفر خانم و 603 نفر آقا از خدمات کتابخانه استفاده می‌کنند.»

وی با بیان این‌که مخزن اصلی این کتابخانه حدود 13 هزار و 475 عنوان کتاب را در قالب 16 هزار و 742 نسخه در خود جای داده است، درباره بخش‌های مختلف این کتابخانه توضیح می‌دهد: «در بخش مرجع حدود 587 عنوان در قالب یک هزار و 173 نسخه کتاب قرار دارد.»

این کتابخانه در ساختمانی دو طبقه واقع شده و هر روز پذیرای افراد زیادی در شهرکرد است، افرادی که از خیابان‌های همجوار حافظ شمالی و جنوبی به این مجتمع می‌آیند تا به نیازهای مطالعاتی خود در حوزه‌های مختلف پاسخ دهند.

بخشی برای کودکان
در بخش کودک کتابخانه حدود دو هزار و 149 عنوان در قالب دو هزار و 812 نسخه کتاب برای 82 عضو دختر و پسر در نظر گرفته شده است. از میان اعضای کودک این کتابخانه 36 نفر دختر و 46 نفر پسرند.

حیدری درباره ویژگی‌های بخش کودک این کتابخانه توضیح می‌دهد: «در این بخش به صورت هفتگی کلاس قصه‌‌گویی و قصه‌های قرآنی با مشارکت بچه‌ها برگزار می‌شود. همچنین نمایشنامه‌خوانی و ارایه مطالب علمی و معما با موضوع کتاب، از دیگر فعالیت‌های این بخش‌اند.» 

كتاب‌های این بخش که دی ماه سال 91 با هدف ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني در ميان كودكان و نوجوانان راه‌اندازی شد، فهرست‌نويسي شده و در يك پايگاه جدا تحت عنوان پايگاه كودكان وارد شده‌اند و اعضا مي‌توانند با جست‌وجوی کتاب مورد نظر به آساني و بدون اتلاف وقت، منبع مورد نظرشان را پیدا کنند. 

به عنوان مثال، کلاس قصه‌های قرآنی با هدف آشنایی بیشتر کودکان با ادبیات و فرهنگ غنی اسلامی و کلاس «قصه‌های ما مثل شد» برای آشنایی کودکان با ادبیات کهن و ملی ایرانی به صورت مدون هر هفته برای اعضای کودک تشکیل شدند. این کلاس از سوی کودکان مقطع دبستان اجرا می‌شود و این عامل، ذوق و انگیزه حضور کودکان در کلاس را دو چندان و برگزاری کلاس را با استقبال گسترده همراه کرده است. 

آشنایی کودکان با آداب سخنوری، توانایی سخنرانی در جمع، مشارکت در بحث‌های گروهی و ارایه نظر و پیشنهاد در جلسات، از مزایای برگزاری کلاس‌های قصه‌گویی به شمار می‌آیند چون در پایان هر کلاس یک کتاب علمی که در بخش کودک موجود باشد، به کودکان معرفی و به صورت خلاصه برای آن‌ها تعریف می‌شود.

کتابخانه «حافظ» در خیابانی به همین نام در شهرکرد و پارک جانبازان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط