دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۹
معماریان: اختصاص جایزه‌ای مستقل به بانوان اقدامی ارزنده است

راهله معماریان، شاعر برگزیده پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی برای مجموعه شعر «آتش‌نوشته‌های مدادشمعی»، اختصاص جایزه‌ای مستقل به آثار بانوان و رصد کتاب‌های آنان را اقدامی موثر و انگیزه‌بخش برای بانوان مولف دانست و گفت که در اغلب جایز‌ه‌ها به آثار زنان کمتر توجه می‌شود._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نخستین دفتر شعر معماریان با عنوان «آتش‌نوشته‌های مدادشمعی» در این دوره از جایزه پروین به عنوان برگزیده معرفی شد.

به گفته معماریان این کتاب در 133 صفحه، دربرگیرنده 54 غزل و چند مثنوی و چهارپاره عاطفی، اجتماعی و مذهبی است که سال گذشته از سوی انتشارات دفتر شعر جوان منتشر شد. این اثر برگزیده ششمین جایزه «گام اول» هم بود و گزیده‌ای از غزل‌های شاعر از سال 1380 تا 1384 را شامل می‌شد.

معماریان درباره جایزه «پروین» به «ایبنا» گفت: برگزاری جایزه‌ای به‌طور مستقل برای بانوان حرکت خوبی است و می‌تواند برای ادامه مسیر انگیزه‌بخش باشد.

وی توضیح داد: به‌طورکلی و باتوجه به این‌که در اغلب جایزه‌ها و جشنواره‌ها دست‌اندرکاران آن جایزه‌ها، مردان هستند، اما شاید گاهی شاهد آن باشیم که به آثار بانوان توجه کمتری می‌شود. بنابراین برپایی جایزه‌ای مستقل برای بررسی آثار زنان می‌تواند این خلا را برطرف کند.

این شاعر ادامه داد: از سوی دیگر این جایزه به شناخته شدن استعدادهای برتر هر حوزه از میان نویسندگان یا شاعران زن منجر می‌شود.

وی دیگر نکته مثبت این جایزه را منتشر نکردن فراخوانی برای شرکت در این جایزه عنوان کرد و گفت: این جایزه بدون انتشار فراخوان آثار مولفان زن را گردآوری و ارزیابی می‌کند و این امر در ارتقا جایگاه چنین جایزه‌ای بیش از پیش میسر است.

معماریان در پایان افزود: گاهی انتشار فراخوان سبب می‌شود از یک سو تنها عده‌ای محدود در جریان آن جایزه یا جشنواره قرار بگیرند و از سوی دیگر برای برخی ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره‌ها چندان خوشایند نیست و این مساله رقابت را محدود و ارزیابی صحیح را خدشه‌دار می‌کند.

راهله معماریان متولد 1361، دارای لیسانس مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس ادبیات است. دومین مجموعه شعر این شاعر جوان با عنوان «جست‌وجوهای یاهو» از سوی نشر هزاره ققنوس منتشر شده است. این مجموعه دربرگیرنده بیش از 40 غزل است که از سال 1386 تا 1390 و با مضامین عاطفی، اجتماعی و گاهی عارفانه سروده شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط