خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتابخانه امام رضا (ع) سال 1372 در زمینی به وسعت یک هزار و 520 مترمربع و یک هزار و 20 مترمربع زیربنا تاسیس شد.
کتابخانهای برای همه
شهلا سرو اندام، رییس کتابخانه امام رضا (ع) میگوید: «دو هزار و 870 نفر در این کتابخانه عضویت دارند و حدود 17 هزار و 500 نسخه کتاب در موضوعات مختلف علوم انساني، ادبيات، كودك و نوجوان، مذهبي، تاريخ و جغرافيا و ... در مخزن کتابخانه قرار داده شدهاند.»
چندی پیش عملیات بازسازي این كتابخانه با هدف افزايش فضای مطالعه براي اعضا انجام شد و سالن مطالعه این کتابخانه حدود 100 متر مربع افزایش یافت. این کار با همكاري شهرداري و آموزش و پرورش شهر مهران اجرا شد.
سرواندام درباره بخش مرجع این کتابخانه توضیح میدهد: «حدود 450 عنوان کتاب در موضوعات مختلف برای این بخش در نظر گرفته شده است و اعضا میتوانند کتابهایی را که به عنوان مرجع و منبع برای تحقیق و پژوهش نیاز دارند، در این بخش به راحتی پیدا کنند.»
بخشی برای کودکان و بخشی برای ایثار
در بخش کودک نیز یک هزار و 48 عنوان کتاب قرار داده شده است. علاوه بر امانت دادن کتاب به اعضای کودک کتابخانه، برنامههاي آموزشي متنوعی مانند کلاسهای قرآن، قصهگويي و شعرخواني برای کودکان در نظر گرفته شدهاند که معمولا به صورت هفتگی و ماهیانه اجرا میشوند. کودکان نیز تاکنون استقبال خوبی از این برنامهها داشتهاند. به همین دلیل، با مهدهای کودک و برخی مدارس برای حضور دانشآموزان و کودکان در کتابخانه هماهنگی شده است تا اعضایشان را به صورت چرخشی به این کتابخانه بیاورند.
بخش فرهنگ و ایثار که در برخی کتابخانهها به نام بخش دفاع مقدس شناخته میشود نیز در این کتابخانه وجود دارد. حدود 200 عنوان کتاب در قالب خاطره، زندگینامه، وصایا، داستان، مجموعه شعر و ... در این بخش قرار داده شدهاند و افراد علاقهمند میتوانند با مراجعه به این بخش از کتابها و آثار موجود در آن استفاده کنند.
در این کتابخانه دو سالن مطالعه مجزا ویژه خواهران و برادران وجود دارد و دو نفر کتابدار نیز هر روز از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 19 و 30 دقیقه میزبان اعضایند.
سرواندام، استقبال اعضا و مردم از کتابخانه را به تناسب فصلها، مختلف میداند و میگوید: «معمولا در فصل گرما اعضا استقبال بیشتری از کتابخانه و از خدمات و فضای آن استفاده میکنند. این موضوع نشان میدهد که کتابخانه توانسته است در عرصه ترویج مطالعه مفید، خدمات فنی و فعاليتهای فرهنگی عملکرد قابل قبولی را برای مردم شهر انجام دهد.»
به گفته وی، برنامههای نقد کتاب و قصهگویی نیز در فصول مختلف به همت کانون ادبی کتابخانه با حضور نویسندگان، شاعران محلی و استانی برگزار میشود.
ارتقای یک درجهای
چند ماه پیش بر اساس درجهبندي جديد نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، درجه كتابخانه عمومي امام رضا(ع) شهر مهران در استان ایلام از درجه پنج به درجه چهار ارتقا پیدا کرد. ریيس اداره كتابخانههاي شهرستان مهران در این باره میگوید: «این اداره با هدف تحقق سند چشمانداز كتابخانههاي عمومي كشور و همگام با ساير شهرستانها، برنامه راهبردي كتابخانههاي عمومي شهرستان بین سالهای 1389 تا 1394 را تدوین کرده است.»
رمضان بشارهصيفي با بیان اینکه اکنون در شهرستان مهران دو باب کتابخانه در بخش صالحآباد و شهر مهران فعالند، ادامه میدهد: «رويكرد اصلي تدوين اين برنامه، ارتقای درجه كتابخانههاي شهرستان در شاخصهاي چهارگانه مرتبط با كتابخانهها و حركت به سمت تحقق سند چشمانداز كتابخانههاي عمومي كشور بود و این هدف نیز برای توسعه فرهنگی و علمی در کتابخانه مهران اجرا شد و به همین دلیل، به دنبال اعلام درجهبندي جديد كتابخانهها از سوی نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، كتابخانه عمومي امام رضا (ع) یک درجه ارتقا يافت.»
كتابخانههاي عمومي به عنوان نهادي اجتماعي و فرهنگي، براي پژوهش، تحقيق و غنيسازي اوقات فراغت افراد جامعه فعاليت ميكنند و با گردآوري، سازماندهي و نگهداري دانش مدون بشر امكان رشد انديشه، سواد اطلاعاتي، شكوفايي استعداد و ذهن خلاق اقشار مختلف جامعه را فراهم ميكنند.
کتابخانه امام رضا (ع) در بلوار امامزاده سید حسن، بلوار شهید ملکیاری، پارک شهرداری مهرانپارک واقع شده است.
چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
نظر شما