کتاب «روانشناسی داوری» اهمیت میزان آمادگی روانی و مهارتهای روانی داوران را کنار آمادگی جسمانی و توان علمی آنها، بررسی میکند. تالیف این کتاب کار مشترک «روبرت اس.وینبرگ» و «پگی ا.ریچاردسون» است. این کتاب ورزشی را سیروس چوبینه به فارسی ترجمه کرده است.-
مترجم کتاب «روانشناسی داوری» افزود: در کتابهایی هم که تا به حال درباره مسایل داوری به چاپ رسیدهاند، این ضعف بزرگ دیده میشود.
وی که دارای مدرک دکترای فیزیولوژی ورزشی، است ادامه داد: مساله مهم در بعد روانشناسی داوری، ارتباط انسان با انسان است. پدیده نحوه ارتباط با دیگران برای داور، مساله مهمی است. وقتی یک داور در یک محیط پرتنش و هیجانی قرار میگیرد، این محیط بر رفتار او و در نتیجه قضاوتش تاثیر میگذارد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: این کتاب برای کمک به داورانی که در جریان مسابقههای ورزشی با چالشهای روانی روبهرو هستند، بسیار مفید است. توصیه میشود که کمیتههای آموزش در فدراسیونهای ورزشی از نکات این کتاب در کلاسهای آموزش داوری استفاده کنند.
کتاب «روانشناسی داوری» در پنج بخش تدوین و تنظیم شده است. در این بخشها با عنوانهای آمادگی، مشارکت، روحیه گرفتن، متمرکز شدن و قضاوت را ترک مکن، به صورت گام به گام مراحل کسب مهارت روانی و استفاده از آن در حین مسابقه به داوران آموزش داده میشود.
ویژگیهای روانی یک داور خوب، آماده شدن برای قضاوت، ارتباط، اطمینان، انگیزش، آرامش، تمرکز، تصویرسازی ذهنی، تحلیل گرفتگی و عوامل تاثیرگذار روانی خاص، موضوعات و موارد تاثیرگذاری در امر داوری هستند که در این پنج بخش، به تفصیل به آنها پرداخته شده است.
چاپ نخست کتاب «روانشناسی داوری» در 216 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه و بهای هشت هزار تومان، از سوی انتشارات حتمی چاپ و روانه بازار نشر کتابهای ورزشی شده است.
نظر شما