همايش «پيامبر اسلام(ص) و انسان معاصر» با همکاري معاونت پژوهشي نهادنمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها 7 و 8 اسفندماه در سازمان مرکزی دانشگاه علامه طباطبايي برگزار ميشود.
وي تصريح كرد: برگزاري همايش «پيامبر اسلام(ص) و انسانمعاصر» ميتواند نوعي اعلام همبستگي و اتحاد مسلمانان داخل و خارج از كشور در مقابله با آن تهاجمات ناجوانمردانه باشد. از سويي در جامعه ايران هم متاسفانه ما با نوعي فقر معرفتي نسبت به پيامبر(ص) مواجه هستيم.
برزگر ادامه داد: انسان در دوران و در عصر حاضر، با چالشها و پرسشهاي بنياديني روبروست، سعي ما در اين همايش بر اين است كه پرسشها را به صورت دقيقتر تعريف كنيم و بكوشيم پاسخ اين پرسشها را بر پايه سنت پيامبر اخذ و به جامعه عرضه كنيم. پرسشها و مسائلي مانند معرفت ديني، عقلانيت مدرن، هستيشناسي، عدالت اجتماعي، معنويت، هويت اسلامي، دولتسازي، حقوق بشر، حقوق زن و مسائلي از اين دست.
او معتقد است که سنت پيامبر و سيره نبوي يک منبع بسيار غني براي حل معضلات جوامع انساني است. بر همين مبنا سرفصلهاي اين همايش در هفت بخش تدوين و تصويب شده تا در قالب يک رهيافت ميان رشتهاي دنبال شود. يعني رشتههاي مختلف علوم انساني و علوم اجتماعي موضوعات مورد مطالعه اين همايش هستند.
برزگر با اعلام اين خبر که مقالات ارائه شده در اين همايش در قالب يک يا دو جلد کتاب چاپ و عرضه خواهد شد گفت: چکيده مقالات در روز برگزاري همايش آماده عرضه خواهد بود. حتي اين احتمال هم وجود دارد که از بين اين مقالات تعدادي براي ترجمه به زبان انگليسي انتخاب شود.
وي اظهار داشت: بيست مقاله براي ارائه در اين همايش انتخاب شده که 92 درصد اين مقالات به قلم استادان دانشگاهها، پژوهشگران و صاحبنظران مجامع علمي و مراکز دانشگاهي است.
موضوع اين مقالات طبق اعلام برزگر در هفت سرفصل عقلانيت انسان معاصر و پيامبر اسلام، پيامبر اسلام و ابعاد سياسي-اجتماعي انسان معاصر، پيامبر اسلام و ابعاد تربيتي انسان معاصر، معناي زندگي در انديشه معاصر و پيامبر، روشهاي معرفي پيامبر به جهان معاصر، خشونت و مدارا در انديشه پيامبر و انسجام اسلامي و پيامبر دستهبندي شدهاند.
گفتني است اين همايش دو روزه صبح روز سه شنبه 7 اسفندماه با حضور مسئولان کشوري و اساتيد برجسته دانشگاه در دانشگاه علامه طباطبائي افتتاح ميشود.
نظر شما