کتاب «غلبه بر بیخوابی با رویکرد درمانشناختی رفتاری» نوشته «جک ادینجر» و «کولین ای.کارنی» شامل راهکارهای مقابله با افکار مزاحم هنگام خوابیدن است. این اثر به تازگی با ترجمه نرگس درویشی منتشر شد.-
اختلال در خواب امری شایع است و جک ادینجر و کولین ای.کارنی نویسندگان کتاب «غلبه بر بیخوابی با رویکرد درمانشناختی رفتاری» نیز بر اساس همین شایع بودن دست به نوشتن این اثر زدند. سادگی نوشتار و مختصر بودن کتاب نشان میدهد که این اثر متعلق به مخاطبان عام است.
بیخوابی مشکل شایعی است که ممکن است کوتاهمدت، ادواری و متناوب باشد یا اینکه مزمن شود. طبق آماری که در این اثر ارایه شده است بیش از یک سوم جمعیت بزرگسال بیخوابی را حداقل به صورت متناوب تجربه میکنند در حالی که بین 10 تا 15 درصد از مردم از بیخوابی مزمن رنج میبرند و مشکلات خواب نگرانکنندهای دارند.
آموزش خواب، بهبود خواب، مقابله با افکار مضر و عیبیابی فصلهایی هستند که نویسندگان این اثر علل بیخوابی و راههای غلبه بر آن را شرح میدهند.
اختلالهای خواب بر چند دسته تقسیمبندی شدهاند؛ نویسندگان این اثر نیز با لحاظ این مساله ابتدا سوالاتی را مطرح کردهاند که مخاطب با پاسخ دادن به آنها از نوع اختلال خود مطلع میشود و در صورت جای نگرفتن اختلال وی در هیچ از گروههای اختلال، راهنماییهای لازم صورت میگیرد.
از راهبردها و راهنماهای بهبود خواب که در این اثر بر آنها تکیه شده است میتوان به انتخاب زمان مشخص برای بیدار شدن، استفاده از رختخواب تنها هنگام خوابیدن، بیرون رفتن از رختخواب در صورت بیخوابی، پرهیز از برنامهریزی و حل مسایل زندگی در رختخواب و پرهیز از چرت زدن روزانه اشاره کرد.
در عدهای از افراد بیخوابی هنگامی بروز میکند که ذهنشان مشغول مسالهای است و دغدغهها و ناراحتیهای زندگیشان بیشتر شده است. نویسندگان کتاب این موضوع را نیز لحاظ کرده و راهکارهایی را برای مدیریت افکار مضر ارایه میکنند.
بخشی از نگرانیها مثبتند و اگر آنها را نداشته باشیم آدمهایی بیخیالی خواهیم بود. این نگرانیها را میتوان در جدولی که نمونه آن در کتاب ارایه شده است نوشت و راهحل آن را نیز در کنارش ذکر کرد. به این ترتیب تکلیف بخشی از افکار مزاحم هنگام خواب را مشخص کردهایم.
از آنجایی که نوشتن از نگرانیها و ناراحتیهایمان یکی از راههای رهایی از آنهاست نویسندگان این کتاب نیز پیشنهاد میکنند افکاری را که هنگام خواب به ما هجوم میآورند بنویسیم البته با این تفاوت که آنان جدولی را در این کتاب ارایه کردهاند که میتواند روش بهتری را برای نوشتن این افکار پیش پای ما بگذارد. در پایان این کتاب نیز تعداد دیگری از این جدولها به مخاطبان ارایه شدهاند.
این اثر قبلا با عنوان «غلبه بر بیخوابی، درمان شناختی رفتاری بیخوابی» با ترجمه الهام اشتاد از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده بود.
چاپ نخست کتاب «غلبه بر بیخوابی با رویکرد درمانشناختی رفتاری» با ترجمه نرگس درویشی در 99 صفحه با شمارگان یک هزار و 100 نسخه و بهای سه هزار و 700 تومان از سوی انتشارات دانژه منتشر شد.
نظر شما