مجموعه گفتوگوهای احمدرضا احمدی با مطبوعات به کوشش رسول رخشا در کتابی با عنوان «یک ضیافت خصوصی» به چاپ رسید. در این کتاب 24 مصاحبه منتشر شده با این شاعر در نشریات مختلف، گنجانده شده است.-
تمامی این گفتوگوها با همان عنوان اصلی که در هر نشریه به چاپ رسیدهاند، در این کتاب ارایه شده است، البته به گفته رخشا، چندتایی از آنها نام نداشتهاند که گردآورنده خود نامی برای آنها برگزیده است و نام مصاحبهکننده چند مصاحبه نیز مشخص نیست.
«شاعر بیرون جسته از بطن جنجالها که شیفته سکوت و سادگی است»، «عشق را تکلم کردم و لال شدم»، «کجای این زندگی جدی است؟»، «نشر مواد شنیداری برای کودکان و نوجوانان»، «من سفیدی اسب را گریستم»، «ترانه با سینما آمد ولی»، «شعر سلامت میخواهد»، «شعر من گذشته ندارد« و «من از خودم تقلید میکنم» عنوان برخی گفتوگوهایی هستند که در این کتاب آمده است.
این گفتوگوها توسط منوچهر آتشی، محمد شبزندهدار، جهانبخش نورائی، پدرام پاکآیین، عبدالحسین آذرنگ و علی دهباشی، جواد جزینی و علیاصغر سیدآبادی، علیاصغر محمدخانی، کامیار عابدی و هیوا مسیح، شهریار مندنیپور، احمد طالبینژاد، نلی محجوب، داریوش اسدیکیارس و هادی محیط، افشین شاهرودی و آسیه عطایی، سپیده جدیری، عنایت سمیعی و محسن فرجی، امیرهوشنگ افتخاریراد و لادن نیکنام، مهدی یزدانیخرم، رسول رخشا و علی مسعودینیا، سیدمحمد حسنی، ایمان پاکنهاد، منصور ضابطیان، تهماسب صلحجو، سعید عقیقی و جواد طوسی و امید روحانی و اغلب در 10 سال اخیر انجام گرفتهاند.
کتاب یادداشتی به قلم احمدی دارد. وی در این یادداشت نوشته است: «این کتاب گزیدهای از مصاحبههایی است که من طی سالهای گوناگون انجام دادم. حجم این مصاحبهها زیاد و خیلی از حرفها تکراری بود...خیلی از این مصاحبهها را رخشا کنار گذاشت و برخی را هم من کنار گذاشتم تا شد این کتاب. در هر صورت تکهای از عمر من است.»
وی در جای دیگری از این یادداشت آورده است: «من به انتخاب رخشا احترام میگذارم...هر مصاحبهای که کنار گذاشت دلیل منطقی داشت، گرفتار احساسات و دستهبندیهای معمول نشد، من هم خیلی از تلخیهای حرفهایم را حذف کردم.»
احمدی در پایان گفته است: «میدانم لحظهای که دست من از این جهان هیچ در هیچ که غرق در بیاخلاقی و دنائت است کوتاه شود،کسی حرفهای مرا باور ندارد. مگر ما حرفهای گذشتگانمان را باور داریم؟»
رخشا نیز در یادداشتی با عنوان «با حروف سربی» اشارهای به اهمیت مطبوعات به عنوان اساسیترین و اثرگذارترین رسانه در دنیای مدرن و زندگی معاصر داشته و درباره این کتاب گفته است: توجه اصلی در انتخاب و برگزیدن گفتوگوها این بوده است که خواننده با خواندن کتاب بتواند چکیدهای از مهمترین حرفهای شاعری را بخواند که در شعر مدرن ما سهم بزرگی داشته است.»
وی درباره گزینش این گفتوگوها نیز نوشته است: «تلاش کردهام گفتوگوهای با محتوای تکراری و یا حتی نزدیک به هم را کنار بگذارک شاید کمی با سختگیری، آنجا که به مفاهیم مشابه و مشترکی رسیدم بعد از چندبار خواندن، گفتوگویی را انتخاب کردم که حرفهای جذابتر و به دردبخورتری برای در کتاب ماندن داشته باشد...»
رخشا پیشتر نیز درباره موضوع و ابعاد گفتوگوهای احمدی به «ایبنا» گفته بود: «احمدی شاعری با ذهنی آماده است که در خلال گفتوگوهایش با مطبوعات درباره تاریخ، ادبیات، عکاسی و دیگر شاخههای هنری صحبت کرده است. برهمین اساس تنها صحبت از شعر و شاعری او نیست و این گفتوگوها بسیار فراتر از شعر احمدی هستند.»
باتوجه به گفتوگوهای منتشر شده در این کتاب نیز میتوان گفت این گفتوگوها درباره مسایل مختلفی چون هنرمندان، تاریخ ادبیات، هنر، قالب ترانه یا بهطور کلی قالب شعر، ادبیات کودک و نوجوان، سینما، مکتب یا جریان شعری احمدی و دیگر مباحث انجام شدهاند.
رخشا، شاعر و روزنامهنگار متولد 1358 است. نخستین دفتر شعر او با عنوان «از پشت عینک من» از سوی انتشارات آهنگ دیگر منتشر شد.
کتاب «یک ضیافت خصوصی» در 366 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت 12 هزار و 500 تومان از سوی نشر قطره منتشر و راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما