چاپ سوم «انسان در جستوجوی خویشتن» نوشته رولو می، روانشناس و روانکاو برجسته به زودی منتشر میشود. می چاره اضطراب و تنهایی انسان معاصر را در جستوجوی خویشتن میداند.-
«قدرت و بی گناهی»، «جرات خلق کردن»، «آزادی سرنوشت» و «فریاد برای اسطوره» از دیگر کتابهایی هستند که می در آنها نیز بر کشف خویشتن و وجود انسان تاکید میورزد.
نویسنده در این اثر معتقد است مهمترین دلیل سرگشتگی انسان مدرن این است که وی مدام در پی برآوردن انتظاراتی است که پیرامونش از وی دارد و دیگر برای خود زندگی نمیکند. همچنین راه و روش زندگی و خلق و خوی در انطباق با روش و خلق و خوی دیگران شکل میگیرد و به همین دلیل او دست به خلاقیتی نمیزند و به تدریج یک نوع خلأ و پوچی را در درون خود احساس میکند.
نویسنده کتاب به زعم خود تلاش میکند مخاطبانش را برای یافتن خویشتن خویش و خواستههای واقعیشان کمک کند.
سیدمهدی ثریا که ترجمه این اثر را بر عهده داشته در گفتوگو با ایبنا ضمن مفید دانستن این اثر، می را تا اندازهای متاثر از تفکر اگزیستانسیال دانست و گفت: میتوان رنگی از فلسفه را نیز در این اثر دید، البته در هر علمی هرگاه سخن از چرایی و چگونگی به میان بیاید، به فلسفه نزدیک خواهد شد. در واقع می یک روانشناس فیلسوفمآب است که تاکنون کتابهای متعددی با همین گرایش نوشته و برخی از آنها نیز در ایران ترجمه و منتشر شدهاند.
وی به ارایه نقدهای مفید بر محتوای این اثر در ایران اشاره کرد و گفت: مطالعه این نقدها نیز میتواند به استفاده بهتر از کتاب کمک کند.
«تنهايي و دلهره انسان امروزي»، «ريشه درد و ناراحتي ما»، «تجربه تشخص يافتن و تقلا»، «براي خود بودن»، «آزادي و قدرت دروني»، «وجدان خلاق»، «جرات و فضيلت بلوغ» و «انسان، فرارونده از زمان» عناوین فصول این کتاب را تشکیل میدهند.
چاپ سوم کتاب «انسان در جستوجوی خویشتن» به زودی از سوی انتشارات دانژه منتشر میشود.
نظر شما