چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۶
روایت علي‌اكبر غياثي از مبارزات انقلاب در خمين

خاطرات علي‌اكبر غياثي، يكي از مبارزان انقلابي شهر خمين در كتاب «از پيروي تا پيروزي» مكتوب شد. اين اثر نگاهي به وضعيت این شهر در سال‌هاي مبارزه امام خميني (ره) از سال 1342 تا 1357 دارد. نشر بُرزآفرين اين كتاب را منتشر كرد.-

مهدي غياثي، تدوین کننده «از پيروي تا پيروزي» در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره انتشار كتاب خاطرات پدر خود، علي‌اكبر غياثي به عنوان يكي از مبارزان شهر خمين اظهار كرد: اين كتاب در سيري خطي، زندگي اين مبارز را از زمان تولد در سال 1324 تا پيروزي انقلاب در سال 1357 دنبال مي‌كند.

وي ادامه داد: نوشتن خاطرات پيشنهاد بنده به پدرم بود زيرا در آن‌ها سال‌ها شاهد برگزاري جلسه های مبارزان و فرار پدرم از دست نيرو‌هاي ساواك بودم. يادآوري خاطرات و وقايع آن‌روز‌ها براي من و كساني كه خاطرات پدرم را مي‌شنيدند پرهيجان و جذاب بود به همين دليل از پدرم خواستم تا خاطرات خود را مكتوب كند.

غياثي گفت: در سال 1342 با شروع نهضت امام خميني (ره) علي‌اكبر غياثي به عنوان يكي از پيروان امام (ره)، وارد جريان مبارزات شد و مسووليت انتشار اعلاميه، صحبت در جلسه ها و اتصال دانش‌آموزان به حوادث انقلاب را بر عهده گرفت. خانه او در بيشتر مواقع، محل اجتماع مبارزان بود. 

وی افزود: علي‌اكبر غياثي يكي از اعضاي گروه فرهنگيان مبارز خمين بود كه دوشنبه شب‌ها كلاس قرآن برگزار مي‌كردند و در اين جلسه ها به فعاليت‌هاي انقلابي خود همچون پشتيباني از روحانيون براي تبليغ و اعلام نظرات امام (ره) و توزيع اعلاميه در شهر مي‌پرداختند.

وي درباره وضعيت خمين در جريان انقلاب توضيح داد: شهر خمين زادگاه امام (ره) بود به همين دليل مردم خمين حس خاصي به ايشان داشتند. آن‌ها امام(ره) را همشهري و هم ولايتي خود مي‌دانستند و از او پيروي مي‌كردند. امام(ره) هم حساسيت خاصي به وضعيت اين شهر داشتند. بخشي از كتاب به گفت‌وگوي امام خميني(ره) و برادرشان آقاي پسنديده اختصاص دارد. در خمين خاني بود كه با مردم رفتار مناسبي نداشت و اجداد همين خان پدر امام خميني(ره) را به شهادت رسانده بودند. وقتي امام(ره) در 12 بهمن 1357 وارد تهران شد در هواپيما به برادرشان گفته بودند حالا كه ما آمديم و اوضاع عوض شده است مبادا مردم در خمین بدون محاكمه خان را بكشند اين فرد بايد تحت نظارت حكومت محاكمه شود.

غياثي درباره زماني كه صرف نگاش كتاب «از پيروي تا پيروزي» شده است، گفت: نگارش اين كتاب دو سال زمان برد. متن كتاب توسط پدرم مكتوب شد. وي معلم ادبيات بوده و به همين دليل متن كتاب با ادبيات قديم نوشته شده است و فضاي سال‌هاي گذشته را به مخاطب منتقل مي‌كند. بنده فقط متن را ويرايش كردم و محتواي آن تغيير نكرده است.

وي درباره طرح جلد ساده كتاب گفت: اين طرح جلد، جزو طرح‌هاي پيشنهادي ناشر بود و از بين آن‌ها اين طرح را انتخاب كرديم اگر كتاب به چاپ دوم برسد طرح جلد آن را تغيير خواهيم داد.

کتاب «از پيروي تا پيروزي» در قطع رقعي و 130 صفحه، با شمارگان هزار نسخه و بهاي 42 هزار ريال از سوي نشر بُرزآفرين منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها