چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶
«رشد آموزش جغرافیا» به بررسی لرزه‌خیزی در ایران می‌پردازد

یک‌صدودومین شماره فصلنامه «رشد آموزش جغرافیا» از سوی وزارت آموزش‌‍وپرورش به‌چاپ رسید. در این شماره آموزش جغرافیا در مصر، لرزش‌خیزی در ایران، نرم‌افزار جغرافیایی Nasa World Wind و جغرافیای طبیعی پاوه معرفی شده‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شماره 102 «رشد آموزش جغرافیا» فصلنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاع‌رسانی با 10 عنوان مقاله به چاپ رسیده است.

سیاوش شایان در سرمقاله این شماره با عنوان «پرسش‌های دانش‌آموزان و پاسخ‌های دبیران» می‌نویسد: «وقوع رخدادهای سیاسی، همچون تنش بین کشورها بر اثر مسایلی چون مهاجرت، جنگ‌ها، اختلافات اقوام و قبایل مرزی با حکومت‌های مرکزی نیز، از جمله مواردی هستند که در کلاس‌های درس جغرافیا، پرسش‌برانگیز خواهند بود.»

مقاله «آموزش جغرافیا در مصر» نوشته مجتبی مقصودی به معرفی آموزش جغرافیا در این کشور و مقایسه استانداردهای آموزشی در این کشور با چند کشور دیگر می‌پردازد. مقاله «فلسفه علم جغرافیا» به‌کوشش احمد پوراحمد، زهرا براتی، مهناز خطابخش نیز به تاثیر مکتب انتقادی فرانکفورت در آمورش جغرافیا پرداخته است.

سیاوش شایان و غلامرضا زارع با مقاله «لرزه‌خیزی ایران و مقاوم‌سازی مدارس» به بررسی مسایل ایمنی در مدرسه‌ها و مقاوم‌سازی آن‌ها می‌پردازد. در مقاله «جغرافیای طبیعی شهر پاوه» که به‌کوشش جواد خوشحال‌دستجردی، ‌عبدالمجید احمدی، تقی حیدری نوشته شده به شهر پاوه به‌مثابه فرصت‌ها و چالش‌ها اشاره کرده و ژئومورفولوژی و نقش آن در شکل‌گیری و توسعه فیزیکی این شهر در استان کرمانشاه پرداخته است.

سیدمهدی موسی‌کاظمی در مقاله «مهارت‌های مطالعه» که برای دانشجویان جغرافیا، علوم زمین و محیط‌زیست نوشته است، کتابی از «پاولاین نیل» استاد دانشگاه پلیمورث انگلیس را معرفی می‌کند.

«عوامل تاثیرگذار در نام‌گذاری کوه‌های ایران» به‌قلم سیدمحمد شفیعی اصطلخ‌پشتی به بررسی وجه تسمیه کوه‌ها، قسمتی از فرهنگ کوهنودی، جغرافیایی، تاریخی، ادبی و فولکلوریک توجه کرده است. در مقاله «کاربرد نرم‌افزار Nasa World Wind در علوم زمین» نوشته عباسعلی افضلی به معرفی و چگونگی استفاده از این نرم‌افزار پرداخته شده است.

ابوالقاسم امیراحمدی در مقاله «آثار یخچالی ده‌بالای شیرکوه یزد و نقش آن در توسعه اکوتوریسم» با استفاده و ارزیابی نقشه‌های ژئومورفولوژی این منطقه به معرفی ارتفاعات شیرکوه و تاثیر این مسایل بر گردشگری منطقه می‌پردازد. 

مقاله پایانی این شماره «سن‌مارینو، کوچک‌ترین جمهوری جهان» نوشته سعید بختیاری است و به معرفی و بیان اطلاعات درباره وضعیت جغرافیایی، اجتماعی و سیاسی این کشور 61 مترمربعی در اروپای جنوبی و در قلب ایتالیا اختصاص دارد.

شماره 102 «رشد آموزش جغرافیا» فصلنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاع‌رسانی در 48 صفحه، شمارگان هفت‌هزار نسخه و بهای 6 هزار و 500 ریال از سوی دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها