مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در نشست بررسی «طرح سیمرغ قصههای ایران» هدف از اجرای این طرح را کشف لایههای پنهان فرهنگ ایران و معرفی آن به نسلهای بعدی عنوان کرد.-
صادق رضایی، مدیرعامل کانون با بیان این که سطح این طرح بینالمللی و ورود انتشارات و معاونت فرهنگی کانون به این عرصه خوب و عالمانه بوده است، تاکید کرد: اجرای این طرح با بخشنامه و دستورالعمل امکانپذیر نیست و تنها کسانی میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند که دغدغه فرهنگی دارند و علاقهمند به فرهنگ و ادب کشور هستند.
وی که در گردهمایی معاونان، مشاوران و مدیران کل ستادی و استانی کانون سخن میگفت، افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با توجه به دارا بودن مربیان، کارشناسان و کارکنان با انگیزه و علاقهمند به فرهنگ قصه و قصهگویی اقدام به اجرای این طرح کرد.
بر همین اساس اسدالله شکرانه، نویسنده و پیشکسوت کانون به عنوان مسوول این طرح انتخاب شد و پس از آن هفت استان کشور را به عنوان مجری در بخشها و حوزههای مختلف انتخاب کرد تا وظیفه جمعآوری و روایت شناسی قصهها را براساس شیوهنامه تدوین شده بر عهده بگیرند.
شکرانه در این زمینه گفت: در بحث روایتشناسی طبق شیوهنامه به ترتیب استانهای هرمزگان، مازندران، تهران، کرمان، قزوین، کردستان، و بوشهر در زمینه جمعآوری قصههای پریدریایی، نی، خاله سوسکه، مار، کچل، درخت و پرنده و دُمبریدگی یا نقص از سراسر کشور اقدام کردند و آثار خوبی هم تا کنون به دبیرخانه طرح رسیده است.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که روند روایتشناسی با جدیت بیشتر ادامه پیدا کند و قصههای جمعآوری شده با گویش اصلی هم به صورت صوتی و هم نوشتاری با کیفیت بالایی تولید و در اختیار مخاطبان و علاقهمندان قرار گیرد.
وی از آماده شدن دو کتاب با محوریت مباحث نظری با عنوان «قاف روایت» در حوزه قصههای شفاهی و «آذریاد» مجموعه روایتهای 10 مربی همراه با لوح فشرده برای انتشار خبر داد.
گردهمآیی معاونان، مشاوران و مدیران کل ستادی و استانی کانون روز گذشته(دوم اردیبهشت)به پایان رسید.
نظر شما