«امینت در اسلام؛ مبانی نظری و تحولات تاریخی» اثری از دکتر داود غراقیانزندی است که نگاه ناظر به امنیت دولتمحور در جامعه اسلامی را از دو بعد نظری و تاریخی در اندیشه علوم سیاسی مورد بررسی قرار می دهد.-
دکترای علوم سیاسی افزود: در بُعد نظری مقوله امنیت را از نگاه قرآن کریم، نهجالبلاغه و متون معتبر اسلامی بررسی کردم و در بعد تاریخی نیز امنیت دولت محور را از صدر اسلام تا دوره صفویه، قاجاریه و جمهوری اسلامی ایران مورد مطالعه و بررسی قرار دادم.
غراقیانزندی بررسی ابعاد گوناگون مطالعات امنیتی از بعد سیاسی، فقهی و ... را از ویژگیهای اثرش یاد کرد که کوشیده مضامین آن را به مثابه دایرةالمعارفی در این حوزه به شکل جامع پدید آورد.
مدیر گروه پایه و روششناسی پژوهشکده مطالعات راهبردی گفت: در حوزه مطالعات امنیتی محورهای جدید بر پایه دولت محور بودن امنیت استوارند. در این اثر کوشیدم نگاه ناظر به امنیت دولتمحور در جامعه اسلامی و ویژگیهای آن را بررسی و بیان کنم که برای حفظ دولت اسلامی چه راهبردهایی وجود دارد و در تاریخ ما چه نگاهی به این مقوله جریان داشته است.
غراقیانزندی بیان کرد: از آنجایی که در مطالعات جدید، مفهوم امنیت حول مفاهیم مختلفی جریان دارد و بررسی میشود، در این اثر مفهوم امنیت ملی را بر پایه حفظ دولت در جامعه اسلامی مطرح و بررسی کردم؛ چرا که در جامعه اسلامی دولت نقش کلیدی در حفظ جامعه دارد.
کتاب «امینت در اسلام؛ مبانی نظری و تحولات تاریخی» در حجمی بیش از 300 صفحه و 12 فصل تدوین شده است. «امنیت و پیش ارزشهای آن در اندیشه سیاسی اسلام»، «مرز گفتمانی نظریه اسلامی امنیت»، «مفهوم امنیت در سده میانی»، «شرعیسازی قدرت سیاسی»، «قدرت، امنیت و شریعت»، «نسبت امنیت و مصلحت در فقه سیاسی شیعه»، «نسبت مفهومی تروریسم از نگاه فقه» و «مبانی اسلامی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران» برخی از عناوین این کتاباند.
کتاب «امینت در اسلام؛ مبانی نظری و تحولات تاریخی» از سوی پژوهشکده مطالعات راهبردی در دست آمادهسازی است و برای ارایه در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منتشر خواهد شد.
نظرات