وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم تشیيع مرحوم اميرحسين فردي گفت: فردی در مسیر خود ثابت قدم و استوار بود. امروز با وی وداع میکنیم اما آثار ایشان در میان ما ماندگار است. ایشان با اخلاص کار میکردند و از مقالاتی که به رشته تحریر درآورد شاگردان بزرگی تربیت کرد که همین اتفاق باقی و صالحات این نویسنده است.-
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن عرض تسلیت به خانواده و جامعه ادبی کشور گفت: امیرحسین فردی دوستدار علم ادب و فرهنگ بود و همه دوستان و یاران و همکارانش او را نویسندهای برجسته، مهربان و دلسوز مخلص با انگیزه ساده خلاق، پیگیر و پرتلاش میدانستند. ایشان از عمر خود به بهترین وجه استفاده کرد و چه قبل از انقلاب و دوران مبارزه در مسجد جواد الائمه(ع) و چه بعد از انقلاب که این مسیر را انتخاب کردند، همواره از ارزشهای انقلاب و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و دفاعمقدس سخن گفتند و حرمت قلم را پاسداشتند.
وی ادامه داد: امیرحسین فردی در مسیر خود ثابت قدم و استوار بود. امروز با وی وداع میکنیم اما آثار ایشان در میان ما ماندگار است. ایشان با اخلاص کار میکردند و از مقالاتی که به رشته تحریر درآورد شاگردان بزرگی را تربیت کرد که همین اتفاق باقی و صالحات این نویسنده است. درگذشت این نویسنده عزیز و گرامی درسی برای ما است. اين مسير را همه بايد طی کنیم و بدانیم كه بايد از این ایام به بهترین وجه استفاده کنیم.
حسینی افزود: کسانی که در مسیر حق گام برداشتهاند، نامه عملشان را به دست راست میدهند همانند فردي که با انتخاب مسیر خود با سربلندی آرمانها و اهداف مقام معظم رهبري را ترسیم کرد. امیرحسین فردی به دلیل ویژگیهای شخصی خود علاقهمندان بسیاری در حوزههای مختلف ادبی و روزنامهها چون کیهان بچهها، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، همایشهای ادبی، جشنوارهها و مسابقات داشت و هر جا که نیاز بود در عرصه ادب حاضر میشد.
محمد ناصری، مدير اجرايي جشنواره شهيد حبيبغنيپور در این مراسم از امیرحسین فردی به عنوان نویسندهای پیشکسوت، معلمی مهربان و پدر بچههای مسجد جواد الائمه(ع) و مدیر مسوول کیهان بچهها و کارشناس خبره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد کرد و گفت: وی فی نفسه انسان شریف وارستهای بود که اگر درختان کوچه عسگریپور هم زبان و چشم داشتند در سوگ او اشک میریختند.
ناصری ادامه داد: بنده آقاي فردي را بیش از 35 سال بود كه میشناختم به نظر من بالاترین ثمره وجودی ایشان تشکیل شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) بود که با نام شهید حبیب غنیپور در آسمان میدرخشید. آخرین دوره این جشنواره در اسفندماه سال 1391 برگزار شد. ایشان بسیار نگران بودند و میگفتند زوزه گرگها از بامها شنیده میشوند بیدار باشید. آقای فردی رمانی به نام «گرگسالی» دارد که جلد دوم کتاب «اسماعیل» است. وی در این داستان فرازی به هجوم گرگها به روستای سبلان دارند که توسط نیروهای امریکایی تربیت شده بودند.
وی در ادامه بیانیه مسجد جوادالائمه(ع) را قرائت کرد و گفت: امیرحسین فردی شخصی نام آشنا در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی است که بعد از 64 سال به دعوت خداوند لبیک گفت. وی نویسندهای توانا و مدیری دلسوز در حوزه ادبیات بود. بسیاری از نویسندگان در عرصههای مختلف وامدار راهنمایی و حمایتهای او هستند.
ناصري افزود: نوجوان و جوانان آینده این کشور با مرور آثار وي آیندهای روشن را جستجو خواهند کرد. وی به عنوان بنیانگذار شوراي نويسندگان مسجد جوادالائمه (ع) و آغازگر جریان ادبیات انقلاب در قالب مسجد و جلسات، برگی جدیدی از قصهگویی را به عنوان مهمترین کارگاه قصهنویسی بعد از انقلاب راهاندازی کرد. امیر را باید قصهنویس انقلاب دانست که به واسطه حضور او هزاران نویسنده شکفته شد. او امروز به خاک سپرده میشود و به دیدار شاگرد خود شهید حبیب غنیپور میرود.
محسن مومنی در ادامه گفت: هنوز هم از خبر فوت امیرحسین فردی بهتزدهام. امروز کسی که مقابل ما آرمیده امیرخان است. کسی که نگاهش به ما آرامش میداد و وقتی سخن میگفت دلگرم میشدیم. سرا پا شور و شوق و زندگی بود کسی که آنقدر مهربان بود که میگفتند محبت محض است. مصیبت ایشان برای ما گران و برای فرهنگ وادب کشور ما بسیار عظیم است. وی در شکلگیری ادبیات انقلاب و شناساندن آن نقش بسیاری داشت امروز چارهای نداریم جز آنکه تسلیم مشیت الهی شویم.
وی امیرحسین فردی را معتقد به انقلاب اسلامی و آرمانهای آن دانست و گفت: این نویسنده نسبت به انقلاب تعصب داشت و نسبت به آرمانهای آن وفادار بود. وی در زندگی شخصی مشی سلوکانه و عارفانه داشت به همین دلیل از طیفهای مختلف با او دوست بودند و اگر مواردی هم برخلاف عقاید وی وجود داشت از آن چشمپوشی میکرد اما اگر مسالهای به انقلاب اسلامی مربوط میشد هرگز از آن چشمپوشی نمیکرد. وی به مقام معظم رهبری عشق میورزید و زمانی که ایشان بیان کردند رمان انقلاب فراموش شده است کتاب اسماعیل را نوشتند.
در ادامه این مراسم حسین شریعتمداری، مدیر روزنامه کیهان خاطراتی از سالهای حضور امیرحسین فردی را برای جمع حاضر در مراسم بيان کرد.
حداد عادل به عنوان ديگر سخنران اين مراسم گفت: حضور من در این جمع برای سخنگفتن نبود. از من سزاوارتر برای سخن گفتن در این مراسم بسیارند و من تنها برای اظهار همدری و شریک شدن در غم شما به اینجا آمدهام. دیدار من با امیرحسین فردی مواقعی صورت میگرفت که به حوزه میآمدم یا آنکه وي را در برنامهای میدیدم. او چهرهای مهربان، آرام و متین داشت. دو هفته پیش در مراسم سالگرد آوینی به حوزه آمدم و در کنار من امیرحسین فردی نشسته بودم، فکر نمیکردم بعد از دو هفته به حوزه بیایم و اینبار در کنار پیکرش باشم و در فقدانش تأسف بخورم.تشییع پیکر امیرحسین فردی مرا به یاد تشییع پیکر شهید مرتضی آوینی انداخت؛ او هم در بهار در حوزه در همین مکان تشییع شد.
وی سپس بخشی از پیام مقام معظم رهبری را قرائت کرد و ادامه داد: بنده از دو سو به ایشان احساس احترام میکنم. نخست توجه او به بچهها؛ وي 28 سال در کیهان بچهها ماند و فعالیت کرد و به جاهای دیگر که میتوانست برای او نام و نان بیاورد و او را پر آوازه کند و مسوولیتی را بر عهده او بگذارد نرفت. او تشخیص داد که برای آیندهسازی انقلاب باید به سراغ بچهها رفت. بنده همیشه کسانی را که به تربیت بچهها اهمیت میدهند آدمهای بزرگی میدانم. دوم توجه ایشان به مسايل آموزشی بود هر مدیری در هر سمتی که هست باید برای آینده و تربیت نیروهای خود برنامه آموزشی داشته باشد. وی در زندگی قبل و بعد از انقلاب خود با تربیت بچهها توانست نویسندگان بسیاری را به انقلاب هدیه دهد. بسیاری از هنرمندان و شاعران و ترانهسرایان انقلاب از ایشان الگو گرفتهاند.
حداد عادل افزود: در سال 1335 وقتی که به مدرسه میرفتم علاقه زیادی به کیهان بچهها داشتم. خواندن مطالب همان نشریه باعث شد تا ذوق نویسندگی،خواندن داستان، و علاقه به قلم را پيدا كنم و پیام مقام معظم رهبری گواهی بر صداقت این نویسنده انقلابی دارد که او را فردی هنرمند، مومن، سختکوش، پیشکسوت و بنیانگذار هسته ادبیات انقلاب اسلامی میداند.
در پايان اين مراسم نيز بيانيه معاون اجراي قانون اساسي ،سيد محمدرضا تاجدالديني ميان خبرنگاران توزيع شد.
متن پيام بدين شرح است:
«خبر درگذشت نویسنده برجسته انقلاب اسلامی مرحوم شادروان امیرحسین فردی موجب تألم و تاثر گردید. این نویسنده متعهد که عمری را در راه اشاعه معارف و ارزشهای اسلامی و انقلابی و تعامل فرهنگی کشور به مجاهده سپری و در سطوح مختلف و عرصههای گوناگون منشاء تولید و طبع و تألیف آثار گرانقدر در حوزه ادبیات داستان بوده، پس از سالها فعالیت فرهنگی و هنری پرخیر و برکت و پایداری در راه انقلاب به دریار باقی شتافت و راهی نو و پر مسوولیت را برای جوانان مستعد و نویسندگان متعهد به ودیعت گذاشت.
اینجانب ضایعه درگذشت این نویسنده فقید را به جامعه ادبی و هنری کشور و خانواده محترم و بازماندگان گرامی و عموم علاقهمندان تسلیت عرض نموده علو مراتب و رحمت و غفران الهی را برای ایشان از درگاه ایزد متعال مسئلت مینمایم.
سید محمدرضا تاجالدینی »
نظر شما