کتاب «زندگی و مبارزات آیتالله مشکینی» سیری در مبارزات ایشان علیه حکومت پهلوی و حمایت از امام خمینی (ره) دارد. علی درازی این کتاب را بر اساس اسناد، خاطرات و مصاحبه تدوین کرده است. این اثر از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.-
نویسنده در مقدمه کتاب خود بیان کرده است تحقیق و پژوهش این مجموعه، حدود یک سال و نیم طول کشید و بعد از تکمیل تحقیقات، تدوین و نگارش آن از ابتدای سال 1388 آغاز شد.
علی درازی اولین مرحله کار خود در نگارش کتاب را پیادهسازی نوارهای مصاحبه و طبقهبندی اطلاعات و اسناد براساس ترتیب تاریخی و موضوعی قرار داده و در کنار آن از اسناد و خاطرات برای توضیح و تشریح بیشتر بهره گرفته است.
وی در سیر تاریخی و موضوعی، حفظ سبک گزارشی متن را مورد توجه قرار داده و خاطرات را با در نظر گرفتن زمان تقریبی حوادث، آورده است.
کتاب «زندگی و مبارزات آیتالله مشکینی» در 9 فصل تدوین شده است. فصل اول با موضوع زندگینامه، پیشینه خانوادگی، تولد، دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و ازدواج ایشان را شامل میشود.
فصل دوم به حیات علمی آیتالله مشکینی میپردازد و به زندگی علمی و تحصیلات حوزوی و تدریس در حوزه علمیه قم و تألیفات ایشان اشاره دارد.
فصل سوم با عنوان اندیشهها، ویژگیهای فکری و عقیدتی آیتالله مشکینی را روایت میکند و فصل چهارم شامل خصوصیات اخلاقی و رفتاری ایشان است.
در فصل پنجم فعالیتهای اجتماعی آیتالله مشکینی همچون مبارزاه علیه رژیم شاه در نهضت امام خمینی (ره) بازگو میشود. فصل ششم هم به فعالیتهای سیاسی و فصل هفتم به مسوولیتهای ایشان در نظام جمهوری اسلامی میپردازد.
فصل هشتم به رحلت آیتالله مشکینی و پیام مقام معظم رهبری درباره ایشان اختصاص دارد و آخرین فصل با عنوان «راویان» زندگینامه شخصیتها و افرادی که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم راوی مطالبی درباره آیتالله مشکینی (ره) هستند، در بر گرفته است.
در صفحههای 272 و 273 کتاب «زندگی و مبارزات آیتالله مشکینی» آمده است: آیتالله مشکینی درباره فعالیتهای خود در سومین تبعیدگاهش (کاشمر) چنین نقل کردهاند: «یک سال هم در آنجا تحت مراقبت شدیدتر از پیش قرار گرفتم. این بار در هر مسجدی که چند روز شروع به نماز میکردم، به سراغم آمده نمازم را تعطیل میکردند و حتی در گوشه مدرسهای که توقف داشتم، اجازه نماز جماعت ندادند و گاهی در مدارس آنجا در تاریکی، نماز جماعت میخواندیم و چندین بار رییس شهربانی مرا تهدید کرد که عاقبت کار تو وخیم خواهد بود. ما هم حرفش را از گوشی به گوش دیگر تحویل داده، مشغول کار بودیم و اگر چنانچه مورد عنایت برخی از علمای آنجا قرار نگرفتیم، مشمول محبت و الطاف خالصانه طلاب محترم و مردم شریف این سامان شدیم و در تمام دوران، زمینه قیام را در روحیه مردم به واسطه اظهار محبتی که از آنها نسبت به یک طلبه قم صادر میشد، امیدوار کننده میدیدم.»
کتاب «زندگی و مبارزات آیتالله مشکینی» در قطع وزیری و 573 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و بهای 19 هزار ریال از سوی موسسه فرهنگی هنری و انتشارتی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
این اثر در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود. این نمایشگاه از یازدهم تا بیستویکم اردیبهشتماه جاری در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.
نظر شما