به گزارش خبرگزاري كتاب ايرن(ايبنا)، بيست و ششمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران امروز (10 ارديبشت ماه) با شعار كتاب سرچشمه دانايي با حضور محمود احمدي نژاد، رييس جموري اسلامي ايران، سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و علي اسماعيلي، رييس بيست و ششمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران در بخش بينالملل مصلي تهران افتتاح شد.
محمود احمدي نژاد در اين مراسم عنوان كرد: انسان خلق شده تا در اين عالم با سعادت، عزت، انسانيت، حقيقت انسان بودن را تجربه كند. قريب به 10 هزار سال از عمر انسان بر روي زمين ميگذرد و نخستين ماموريت و هدف از خلق انسان، هنوز محقق نشده است.
وي با بيان اينكه روشن است كه سعادت انسان در تعامل با يكديگر، همگرايي، همدلي، پيگيري اهداف مشترك سعادت جامعه بشري امكانپذير است، اظهار كرد: عوامل گوناگوني دست به دست هم دادند تا همگرايي و همدلي محقق نشود اما مهمترين آنها جهالت، بياطلاعي، تعصبات ناشي از ناآگاهي از حقيقت انساني، خودخواهي، توسعهطلبي است كه مانع از تعاملات انساني ميان بشر ميشود.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه همه اين مسایل برآمده از جهل انسان نسبت به حقيقت وجودي اوست، عنوان كرد: بررسي فاكتورهايي مانند خودخواهي، برتري جويي و تعصبات نشان ميدهد كه آنچه در آخر باقي ميماند حقيقت انسان است كه صلح جو، عدالتطلب و خواهان همگرايي ميان آحاد بشر است.
رييس جموري اسلامي ايران عنوان كرد: حقيقت اين است كه انسانها براي يك هدف خلق شدند و آن خلقت بر اساس فطرت الهي است. ظرفيت خدايي شدن، تعامل و حتي ظرفيت انساني زيستن در تك تك ابناء بشر وجود دارد اما راه رسيدن و دستيابي به آن مهم است.
وي اظهار كرد: روشن است كه روش دانايي و علم ميتواند به كمال انساني نزذيك شود و اگر كسي راه درست و سعادت بشري را انتخاب كند و حجابهاي تعصب را از حقيقت انساني دور كند ميداند با فداكاري در راه جامعه بشري از كمند خودخواهي و برتري جويي رها ميشود.
احمدي نژاد با بيان اينكه همه مشكلات جامعه بشري ناشي از جهل است، اظهار كرد: روش عبور از جهالتها دانش، دانايي، انديشه و شناخت عالم و حقيقت انسان است و ضرورت همگرايي و سعادت انسان در يك كلام دانايي است.
وي با بيان اينكه دنيايي را تصور كنيد كه عاري از تعصبات و ناداني است و همه با دانش و انديشه با هم تعامل داشتهباشند، اظهار كرد: سطح مشترك و برخورد انسانها برآمده از دانش، معرفت و انسانيت است.
رييس جمهوري اسلامي ايران افزود: چنين جهاني بسيار زيباست و در آن براي رسيدن به معرفت و حقيقت نيازي بمب اتم، جنگ و اشغالگري نيست و براي رسيدن به امنيت بينالمللي نيازي به پرشدن ضرابخانهها و تسليحات و يا انبوه ثروت نيست و فقط تعامل انديشهها و دانش و علم است كه اين مسير را هدايت مي كند.
احمدي نژاد عنوان كرد: جامعه بشري امروز بيش از پيش به علم و دانايي نياز دارد و دانايي زماني ميتواند در دل و جان جامعه بشري وارد شود كه ثبت و مكتوب شود وكتاب بهترين ظرف براي انتقال دانايي است و نمايشگاه بهترين فرصت براي تعامل فكرها، جانها در يك محيط امن و بيانتها براي ارتباط انديشههاست.
وي اظهار كرد: براي تقويت همگرايي ميان انسانها و رسيدن به سعادت جامعه بشري بايد بيشترين سرمايهگذاري در اين عرصه اتفاق بيفتد و راهي به سعات ميرسد كه فضاي عمومي را انديشمندان، صاحبنظران كه از مرزهايي جهاني عبور كردند، مديريت كنند.
احمدي نژاد اظهار كرد: اين اتفاق خواهد افتاد و اين يك ميل عمومي و عظيم در دنيا براي عبور از مرز هاي غير واقعي و برآمده از تعصب و جاهليت است كه بين انسانهاي جهان فاصله افتاده و مطالبات فطري انساني سرباز كرده و بسياري از پيشرفتهاي با بازشدن فضاي اطلاعاتي بر روي همگان امكان ارتباط و تبادل انديشهها را بيشتر فراهم كرده است.
وي عنوان كرد: نمايشگاه كتاب ميعادگاه و نشانه عزم ملت ايران براي پيمودن راه سترگ رسيدن به قلههاي سعادت بشري است و از ديرباز فصل مشترك خود با ملتها را علم، انديشه و دانايي قرار داده و همين مسير نوراني و انساني را دنبال ميكند.
سهشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۲
نظر شما