وزير ارشاد در نشست خبری درباره اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتوگوی همکاری آسیا:
توسعه تعاملات فرهنگی ايران با سایر کشورها زمينه حرکت ماست
نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتوگوی همکاری آسیا امروز (16 اردیبهشت) در سالن جلسات شورای فرهنگ عمومی برگزار شد. وزیر ارشاد در این مراسم گفت: میکوشیم با شرکت در ابن اجلاس، زمینه توسعه تعاملات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آسیا را فراهم کنیم.-
حسینی در ادامه سخنانش گفت: فردا (17 اردیبهشت) نشستی را با محمود احمدینژاد، رییس جمهور برگزار خواهیم کرد. چهارشنبه (18 اردیبهشت) نیز اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتوگو همکاری آسیا با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مجمع گفتوگوی همکاری آسیا فراگیرترین مجمع آسیایی است، گفت: ایران که میزبانی نخستین نشست وزرای فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا را بر عهده دارد، میکوشد برخلاف نظر غربیها که میخواهند ایران در انزوا باشد فعالیتهای فرهنگی خود را با سایر کشورهای آسیایی توسعه دهد.به طور مثال ایران فروردین سال آینده میزبان مجمع گفتگوی وزرای اطلاعرسانی کشورهای آسیایی خواهد بود.
این مقام مسوول از حضور وزرای فرهنگی 32 کشور در مجمع گفتوگوی همکاری آسیا خبر داد و گفت: تاکنون حضور هفت نفر از وزرای فرهنگی کشورهای آسیایی قطعی شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد همچنین از برگزاری نشست با مرکز مطالعات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی کشورها در یکشنبه (15 اردیبهشت) خبر داد و گفت: هدفمان از برگزاری این نشستها تصحیح نگاه و دیدگاه کشورهای آسیایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران است. همچنین با برگزاری این نشستها میکوشیم زمینه ارتباطات گسترده فرهنگی ایران با سایر کشورهای آسیایی را فراهم کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایران در مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی در بحث فرهنگی پیشگام شده است، توضیح داد: تاکنون 20 پروژه از سوی کشورهای آسیایی پیشنهاد شده است که راهبردهای آنها را نیز خودشان ارایه کردهاند. انرژی، بیوتکنولوژی، تجارت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آموزش محیط زیست عناوین برخی از این پروژهها به شمار میآیند.
حسینی در ادامه سخنانش گفت: تنها پروژهای که با محوریت و ریاست ایران پیش خواهد رفت، پروژه فرهنگی و آموزشی است.
حسینی با بیان اینکه شعار مجمع گفتوگوی همکاری آسیا «آسیا؛ کانون تمدن انسانی است» گفت: هر مقدار که همکاری میان کشورهای اسلامی بیشتر شود زمینه برای توسعه تبادلات فرهنگی فراهم خواهد شد. ایران برخلاف دیگران که بر طبل نزاع میکوبند همواره منادی همگرایی، همکاری و تفاهم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: با برقراری ارتباط همهجانبه با کشورهای آسیایی تصمیم داریم فرهنگ اصیل و غنی اسلام را به جهانیان معرفی کنیم. اگر با جهان در ارتباط باشیم و فرهنگ خودمان را معرفی کنیم به یقین ایران جاذبههای زیادی دارد که همه را به سوی خود جذب خواهد کرد.
وی عنوان کرد: در اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتوگوی همکاری آسیا تصمیم داریم درباره پروژههای مشترک فرهنگی با سایر کشورها به تفاهم برسیم تا درک عمیق و دقیقتری از جمهوری اسلامی در سطح آسیا به وجود آید و زمینه تعاملات فرهنگی فراهم شود. در نشستی که در سال 1390 برگزار شد قرار بر این شد که سه کمیته کاری ظرفیتهای کشورهای عضو را در زمینههای مختلف بررسی کنند. در این نشست تفاهمنامههای متعددی در زمینههای کتاب، هنر، مردمشناسی، باستانشناسی، خبرگزاری، رادیو وتلویزیون به امضا رسید.
حسینی ادامه داد: امسال نیز پیشنهاد خواهیم داد تا این مجمع به یک سازمان تبدیل شود و با هدف ارتباط مداوم با سایر کشورها و عملیاتی شدن پیشنهادات، دبیرخانه دایمی راهاندازی شود. همچنین پیشنهاد خواهیم داد که ایران آمادگی لازم درباره تشکیل آژانس خبری ACD را دارد.
حسینی در ادامه سخنانش گفت: ارتقای فرهنگ آسیا با رویکرد نقش زنان در ارتقای فرهنگ آسیا، همکاری دانشگاهی و تحقیقات علمی از دیگر پیشنهادهاي ایران در این مجمع محسوب میشود. همچنین برگزاری مراسمهای بزرگداشت چهرههای نامآور فرهنگی آسیایی، تدوین دایرةالمعارف ACD و راهاندازی فصلنامه فرهنگ آسیا از دیگر پیشنهادهاي ایران به شمار میآید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از وزرای فرهنگ کشورهای آسیایی شرکتکننده در مجمع گفتوگوی همکاری آسیا دعوت خواهیم کرد در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با هدف آشنایی با این رویداد بزرگ فرهنگی و تازههای نشر شرکت کنند.
وی در پایان گفت: امیدوارم برگزاری نشست وزرای فرهنگی کشوری آسیایی زمینه را برای توسعه همکاری فرهنگی میان ایران و سایر کشورهای آسیایی فراهم کند.
نظر شما