به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی اتحادیه جهانی ناشران مسلمان، طبق این آییننامه، ساختار منطقهای اتحادیه شامل دبیر مناطق، شورای منطقهای، دفتر دبیرخانه منطقهای، معاون اجرایی و هماهنگیهای راهبردی و معاون چاپ و نشر خواهد بود که شرح وظایف هر یک از این ارکان در آییننامه مشخص شده است.
علی زارعینجفدری، دبیرکل اتحادیه اتحادیه ناشران جهان اسلام گفت: پس از انتخاب دبیران منطقهای در نشست فردا (دوشنبه 23 اردیبهشت)، ثبت منطقهای اتحادیه برعهده این منتخبان خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت نشر ناشران مسلمان، عنوان کرد: حضور در مجامع بینالمللی مرتبط با صنعت نشر این واقعیت را آشکار میکند که برخلاف وضع مناسب صنعت نشر در بحث فرم، شکل و قالب، در مقابل در بحث محتوایی و پیامهایی که قرار است حوزه نشر به مخاطبان ارایه دهد، وضعیت مناسبی وجود ندارد.
دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان ادامه داد: بررسی حوزه نشر در جهان اسلام تا حدودی خلاف چنین موضوعی را نشان میدهد به گونهای که در حوزه فرم و قالب اوضاع به هیچ وجه راضیکننده نیست اما به دلیل غنای محتوایی مکتب حیاتبخش اسلام، حوزه نشر جهان اسلام دارای ظرفیتهای بالقوه فراوانی است که در صورت به فعلیت رسیدن، میتواند بسیار پربار باشد.
زارعینجفدری با بیان اینکه نشر دنیای غرب، مدینه فاضله ناشران مسلمان نیست، اظهار کرد: ما معتقدیم که حتی نشر جهان غرب به لحاظ فرم و قالب نیز به استانداردهای مورد نیاز مخاطبان نرسیده است، به همین دلیل نشر غرب مطلوب ما نیست و تلاش میکنیم با توجه به محتوای غنی موجود در نشر اسلام و با حرکت در راه بالابردن تواناییهای سختافزاری، از نشر غرب جلو بزنیم که این مهم به تجهیز منابع مادی و همت ناشران مسلمان وابسته است.
دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: گاهی احساس میشود تعمدی در کار است تا ناشران مسلمان از یکدیگر جدا نگه داشته شوند و برخی میخواهند فاصله موجود بین ناشران مسلمان را حفظ کنند تا ظرفیتها بالفعل نشود، زیرا اگر ما همین فاصلهها را برداریم، کار بزرگی انجام دادهایم.
وی افزود: میخواهند مسلمانان را در زمان متوقف کنند و اجازه پیشرفت را از آنها بگیرند، برای این کار هم بهترین راه ایجاد تفرقه و مشغول کردن ما با یکدیگر است تا نتوانیم فرصت حرکت پیدا کنیم و ناگفته پیداست که توقف مصداق عقبگرد است.
زارعینجفدری اظهار کرد: پیش از برگزاری اجلاس نخست، حدود دو تا سه سال در این زمینه بررسی و کارشناسیهای متعدد انجام شد و با بسیاری از اندیشمندان و ناشران مسلمان در نقاط مختلف جهان گفتوگو و رایزنی کردیم.
به گفته وی، در اجلاس نخست پیشبینی میکردیم که با ناشران 10 تا 15 کشور این فعالیت را آغاز کنیم ولی خوشبختانه ناشران مسلمان 32 کشور در آن اجلاس شرکت کردند که این رقم با رشد چشمگیری در اجلاس دوم به 41 کشور رسید.
زارعینجفدری با بیان اینکه تشکیل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان یک نیاز مشترک در میان ناشران مسلمان بوده که همگان آن را تأیید میکنند، گفت: محور اصلی فعالیت اتحادیه کار حرفهای در حوزه نشر است زیرا آنچه حوزه نشر جهان اسلام از آن رنج میبرد، مباحث حرفهای این حوزه است.
در ادامه این نشست، ناشران مسلمان عضو شورای اجرایی اتحادیه جهانی ناشران مسلمان برای بررسی آییننامهها پیشنهادهایی ارایه کردند.
اکنون اعضاي نخستين شوراي اجرايي اتحاديه جهاني ناشران مسلمان از کشورهاي الجزاير، کانادا، مصر، سنگال، جمهوري اسلامي ايران، سريلانکا، افغانستان، اندونزي، لبنان، ترکيه، برزيل و آذربايجان هستند.
نشست خبری با حضور دکتر علی زارعینجفدری، دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان و برخی اعضای شورای اجرایی اتحادیه فردا دوشنبه 23 اردیبهشت ساعت 10 و 30 دقیقه در شرکت انتشارات علمی و فرهنگی برگزار میشود.
قرار است در این نشست موضوعهایی مانند مصوبات نخستین نشست شورای اجرایی اتحادیه جهانی ناشران مسلمان، برنامهها و فعالیتهای اتحادیه تشریح و نقش و اهمیت استقرار دبیرخانه دایمی اتحادیه در جمهوری اسلامی ایران تبیین شود.
یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۷
نظر شما