به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در اين كتاب روند پيدايش و تحول نقاشی و تذهيب ايران در ادوار مختلف تاريخی بررسی شده است.
فصول مختلف این کتاب به ترتیب عبارتند از: «سبک مغول در زمان ايلخانيان»، «شيراز و سنت ايران در قرن چهارده»، «نقاشی دوران تيموريان»، «مكتب شيراز از 1415 – 1503»، «مكتب هرات 1452 – 1510»، «مكتب صفوی در زمان شاه طهماسب»، «مكتب بخارا و ساير مكاتب محلی» و «نقاشی اواخر صفويه».
همچنین در بخش دوم كتاب نيز تصاويری رنگی از برخی نقاشیها و نگارگریهای دورههای مختلف هنر ایرانی درج شده است.
این کتاب برای نخستین بار در سال 1369 از سوی انتشارات عصر جدید با شمارگان پنج هزار و 200 نسخه منتشر شد.
نشر دنیای نو نیز برای نخستین بار این کتاب را در سال 1383 با شمارگان دو هزار و 400 نسخه و بهای 6 هزار و 500 تومان منتشر کرد. دومین چاپ این کتاب نیز در سال 1385 روانه کتابفروشیها شد.
سومین انتشار «نقاشی ایرانی» نوشته بازیل گری و ترجمه عربعلی شروه در 280 صفحه و بهای 20 هزار تومان از سوی نشر دنیای نو روانه کتابفروشیها شده است.
«سیر تاریخ نقاشی ایرانی» نیز نام دیگر اثر ترجمه و منتشر شده از بازیل گری در ایران است.
عربعلی شروه مترجم «نقاشی ایرانی» نقاش، مجسمهساز و سفالگر و همچنین مترجم و مولف کتابهای حوزه هنرهای تجسمی است. او در سال 1390 درگذشت.
با تالیف و ترجمه شروه در حدود 60 کتاب به جای مانده است که نام برخی از این آثار عبارتست از: «کلیدهای طراحی»، «هنر رنگ»، «اصول اولیه طراحی»، «طراحی از منظره»، «طراحی از درخت»، «پرسپکتیو و طراحی»، «هنر طراحی از حیوانات»، «طراحی با سمت راست مغز»، «مینیاتورهای نسخههای خطی جامی در قرن شانزدهم»، «مبانی هنرهای تجسمی به شیوهای خلاق»، «چهره سازی با رنگ و روغن»، «طراحی تشریحی بدن انسان برای نقاشان و مجسمه سازان»، «گرافیک پایه»، «پایههای هنر نو» و «رنگ شناسی مدرن».
شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۴
نظر شما