به گزارش خبرگزاری کتاب ( ایبنا)، تجریش منطقهای در قلب تجاری تهران است که با وجود آستان مقدس امامزاده صالح(ع) رنگو بویی مذهبی به خود گرفته است و روزانه خیل عظیمی از جمعیت تهران را به بهانه خرید اجناس از این بازارچه و همچنین زیارت این امامزاده بزرگوار، به این منطقه از تهران سرازیر میکند.
کتابخانه امامزاده صالح(ع)،که یکی از مکانهای فرهنگی مهم این امامزاده بوده است، 14 ماه پیش به دلیل طرح توسعه حرم تخریب شده و هنوز مکان جدیدی برای آن در نظرگرفته نشده است. برای بررسی این موضوع به سراغ معاون فرهنگی استان تهران رفتیم تا از جزییات ساخت کتابخانه جدید این آستان مطلع شویم.
افتتاح کتابخانه آستان مقدس امامزاده صالح(ع) کمتر از یکسال دیگر
حجتالاسلام و المسلمین سید هاشم حسینی، معاون فرهنگی استان تهران با اشاره به اجرای طرح جامع آستان مقدس امامزاده صالح (ع) و منطقه تجریش عنوان کرد: به دلیل اجرای طرح جامع در این منطقه مجبور به تخریب کتابخانه امامزاده صالح(ع) شدیم اما با اجرای این طرح جامع کتابخانهای مدرنتر و مجهزتر در اختیار این آستان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: اجرای این طرح از سوی شهرداری تهران ممکن است چند سالی طول بکشد اما برای تولد دوباره باید سختیهای وضع حمل را تحمل کرد و این طرح با قرار گرفتن در اطراف خیابان شریعتی، رودخانه این منطقه و میدان تجریش با ایجاد یک مجتمع فرهنگی هنری، خدمات بهتری به زائران ارایه خواهد کرد.
حسینی عنوان کرد: کتابخانه این آستان که پیش از این در ضلع جنوبی آستان امامزاده صالح(ع) قرار داشت، اکنون با قرار گرفتن حرم در این منطقه، در مکانی دیگر با مساحت و خدمات ارزندهتری افتتاح خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح جامع ممکن است چندین سال طول بکشد، عنوان کرد: امیدواریم کمتر از یکسال دیگر این کتابخانه افتتاح شود.
طرح توسعه حرم نباید به ترویج فرهنگ مطالعه آسیب بزند
نجمه خدادادی،مدیرکل سابق کتابخانههای استان خراسان رضوی درباره طرح توسعه حرم و تخریب کتابخانههای آستان متبرکه گفت: با توجه به کمبود فضای کتابخانهای در کشور و برای جلوگیری از آسیبرسیدن به فرهنگ کتابخوانی، پیش از تخریب باید مکان جدیدی برای کتابخانه این اماکن در نظر گرفته شود.
وی افزود: با توجه به مدت فعالیتم در اداره کتابخانههای استان خراسان رضوی تا کنون موردی را نداشتیم که به دلیل تخریب کتابخانه، این مکان فرهنگی مکان جایگزین مناسب نداشته باشد.
وی اظهار کرد: به طور معمول اگر قرار باشد کتابخانهای در طرح توسعه حرم تخریب شود باید پیشبینی مکان جدیدی برای آن در نظر گرفته شود و کادر پیشین به کتابخانه جدید منتقل شوند.
خدادادی افزود: تخریب کتابخانه و جایگزن شدن در مکان دیگر تا اندازهای به رایزنی مدیر کتابخانه با ارگانهای دیگر بستگی دارد؛ به عنوان مثال، کتابخانهای در مشهد با 17 سال قدمت ساخت با انتقال به مکان دیگر و شبانهروزی کردن کتابخانه پیش از تخریب،تلاش شد کارکنان و اعضای کتابخانه بدون آسیب فرهنگی، به مکان جدید منتقل شوند.
وی اظهار کرد: مهمترین آسیب در این جابهجایی ها به اعضای کتابخانههای پیشین برمیگردد زیرا اعضای قدیمی با توجه به شرایط پیشبینی شده وارد کتابخانه شده بودند و با تغییر مکان با ریزش مخاطب روبهرو میشویم.
مدیرکل سابق کتابخانههای استان خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به مشکل کمبود فضای کتابخانهای باید از پیش برای کتابخانههای در حال تخریب مکانی جدید در نظر گرفته شود تا ترویج فرهنگ مطالعه در اماکن مقدس دچار مشکل نشود.
کتابخانهآستان مقدس امامزاده صالح(ع) در سه طبقه با 20هزار جلد کتاب و مراجعه 30 نفر در روز، در ضلع جنوبي آستان در كوچه شهيد دارايي ميدان تجريش قرار داشت و داراي كتابهايی با موضوع روانشناسي، تاريخ، جغرافيا، مذهبي و كودك ونوجوان بود.
این کتابخانه پس از تخریب به دلیل نداشتن فضای جایگزین تخریب شد و اکنون بنابر قول مسوولان فرهنگی قرار است این کتابخانه کمتر از یکسال دیگر افتتاح شود.
تخصصي بودن اين كتابخانه در حوزههاي علوم انساني، مذهبي و پژوهشي ويژگي بزرگ منابع آن بود و وجود آستان مقدس امامزاده صالح(ع) و همچنين دسترسي آسان به اين كتابخانه، از ويژگيهاي مهم این مکان فرهنگی به شمار میرفت.
چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲
نظر شما