یکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۵
تدوین هزار ساعت خاطرات شاگردان امام خمینی(ره)

موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در قم، هزار ساعت نوار مصاحبه و لوح‌های صوتی و تصویری از شخصیت‌های مختلف و جمعی از شاگردان امام(ره) را در واحد خاطرات نگهداری می‌کند. بخشی از اطلاعات به کتاب تیدیل شده و بخش دیگر در مرحله تدوین است.-

حجت‌الاسلام حسن پویا، معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در قم، درباره برنامه‌های این موسسه به مناسبت پنجاهمین سالگرد قیام 15 خرداد سال 1342 به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این موسسه در ارتباط با قیام 15 خرداد به صورت خاص با برخی افراد مهم و تاثیر‌گذار در قیام گفت‌وگوهایی انجام داد. یکی از این شخصیت‌ها مرحوم آیت‌الله سید تقی موسوی دُرچه‌ای بود که هنوز کتاب آن نوشته نشده است.

وی افزود: درباره این قیام مقالاتی هم تدوین و در مجله «حضور» چاپ شد. البته موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) طرحی برای تدوین خاطرات شاهدان قیام 15 خرداد داشت. زیرا منابع این خاطرات به واسطه مصاحبه‌‌های انجام شده در آرشیو موسسه موجود است. بیشتر این راویان هم از دنیا رفته‌اند. قصد داشتیم این خاطرات را به صورت یک کتاب منتشر کنیم، اما هنوز فرصت این اتفاق فراهم نشده است. 

حجت‌الاسلام پویا در ادامه درباره واحد خاطرات موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی (ره) گفت: اکنون هزار ساعت نوار مصاحبه  و لوح‌‌های صوتی و تصویری از شخصیت‌های مختلف و جمعی از شاگردان امام(ره) در واحد خاطرات نگه‌داری می‌شود. بخش عمده این اطلاعات به صورت کتاب چاپ شده‌ و بخشی هم به صورت سند است. خاطرات دیگر افراد مرتبط با امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی هم در حال ضبط و نگهداری است تا در فرصتی مناسب به کتاب تبدیل شود. 

وی درباره چند کتاب آماده انتشار موسسه افزود: کتاب‌های خاطرات آقای آل‌آقا از منبری‌های قم، آیت الله محمدعلی‌ فیض‌ گیلانی‌ و آیت‌‌الله احمد بهشتی از مدرسان حوزه علمیه مراحل پایانی کار را سپری می‌کند. این کتاب‌ها بر اساس خاطرات ارتباط با امام خمینی (ره) در مبارزات جمع‌آوری شده است. 

حجت‌الاسلام پویا گفت: برای راویان کتاب‌ها در‌ آغاز سوال‌هایی مطرح شد و آنان پس از تامل، حاضر به انجام مصاحبه شدند. متن کتاب‌ها به صورت گفتاری و از نوار پیاده شده است و چون بر مبنای حافظه راوی روایت می‌شود به همان ترتیب تاریخی آمده است. هیات نظارت موسسه کتاب‌ها را بررسی می‌کند و اگر در این مباحث اشکالاتی وجود داشته باشد با راوی در میان می‌گذارد.

وی درباره برنامه‌های آينده موسسه توضیح داد: مرحله بعدی رفتن به سراغ افرادی است که در صحنه انقلاب اسلامی حضور داشتند. برخی از این افراد از لابه‌لای گفت‌وگوهای انجام شده با راویان مختلف شناسایی می‌شوند و گروه تحقیقاتی موسسه برای ثبت خاطرات به سراغ آن‌ها می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها