به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در نخستین صفحات سیصد و هفتاد و هشتمین شماره ماهنامه صنعت چاپ، یادداشتی به مناسبت روز جهانی کارگران درباره کارگران چاپخانهها، مشکلات، معضلات و آسیبهای آنان نوشته شده است.
گزارش ویژه این شماره از نشریه نیز درباره چاپ شاهنامههای مختلف در ایران است، گفتوگو با حسن ستارزاده، مدیر انتشارات خانه ادبیات، نگاهی به شاهنامههای نفیس چاپی در بازار برخی از مطالب آن به شمار میآیند.
در بخشی از این ویژهنامه، فریدون جنیدی، شاهنامهپژوهش در مصاحبهای گفته است: «قبل از انقلاب، تنها یک نسخه شاهنامه چاپ میشد، آنهم شاهنامه امیربهادر بود که توسط انتشارات امیرکبیر، هر پنج ـ شش سال یکبار در تیراژ 3000 نسخه چاپ میشد، اما الان آنطور که شنیدهام 14 عنوان شاهنامه در ایران چاپ میشود و مردم آنها را خریداری میکنند، یعنی مردم پی بردهاند که باید شاهنامه را بخوانند. شاهنامه در زمان غزنویان دستکاری شد و اشعاری به آن افزودند تا مدح محمود را در آن بگنجانند، بدین ترتیب داستانهای بسیار نادرست هم وارد شاهنامه شد و خواندن شاهنامه را سخت کرد.»
آغاز به کار نخستین مرکز خدمات چاپ سه بعدی خاورمیانه در شهر بیروت کشور لبنان، عنوان یکی از مقالههای نشریه است. این مرکز توسط «گیلام کرودوز» معماری فرانسوی در محه مارمیکائیل شهر بیروت راهاندازی شده است.
گزارشی درباره حضور فعالان صنعت چاپ در نمایشگاه کتاب تهران، نگاهی به سومین نمایشگاه چاپ دیجیتال در هتل المپیک، بررسی وضعیت چاپخانههای شهر شیراز و استان فارس به قلم سید جواد موسویان را میتوان دیگر مطالب این نشریه معرفی کرد.
معرفی کتابهای چاپ سنگی این شماره از نشریه به کلیات سعدی اختصاص دارد، نسخه چاپ سنگی این کتاب به قلم دکتر جابر عناصری معرفی شده است.
ماهنامه «صنعت چاپ» در 156 صفحه و بهای 30 هزار ریال به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی مرتضی کریمیان به چاپ رسیده است.
سهشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۱
نظر شما