سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰
کتاب ماه علوم اجتماعی، سیاسی می‌شود

کتاب ماه علوم اجتماعی که به تناسب مهم‌ترین موضوعات و مناسبت‌ها پرونده‌ای ویژه تدوین می‌کند، در آستانه انتخابات خرداد ماه با سرمقاله‌ای درباره «سنجش افكار و رفتار متغير راي دهندگان» به موضوع انتخابات و افکارسنجی و کتاب‌ها و مقالات این حوزه می‌پردازد.-

دکتر محمدرضا رسولی، سردبیر کتاب ماه علوم اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: به دلیل آن که هفته روابط عمومی در اردیبهشت ماه قرار داشت، علاوه بر ارایه گزارش اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی، برخی کتاب‌هایی که در حوزه روابط عمومی تالیف شده بودند، معرفی و نقد شدند.

وی افزود: شماره بعدی این نشریه که ویژه خرداد ماه است و به زودی منتشر خواهد شد، درباره بحث انتخابات تنظیم شده و می‌کوشد دیدگاه‌های علمی درباره انتخابات و مقالات این حوزه را بازگو و کتاب‌هایی را که درحوزه افکارسنجی تولید شده‌اند، نقد و بررسی کند.

دکترای علوم اجتماعی گفت: با توجه به بحث تبلیغات در پیکارهای انتخاباتی و این که رفتارهای رای‌دهندگان بسیار متغیر است، در این شماره کتاب‌هایی در حوزه سنجش رفتار رای‌دهندگان بر اساس مبانی جامعه‌شناسی معرفی می‌شوند.

رسولی درباره پرونده کتاب ماه علوم اجتماعی خرداد گفت: در هر شماره پرونده‌ای ویژه یکی از افراد به‌نام و تاثیرگذار متناسب با موضوع نشریه تدوین می‌شود. پرونده این شماره به بررسی میراث فکری، آثار و اندیشه «دکتر علی اسدی» بنیانگذار آینده‌پژوهی و سنجش افکار در ایران اختصاص دارد.

سردبیر کتاب ماه علوم اجتماعی کتاب «بازاریابی انبوه در سیاست» را از  کتاب‌هایی دانست که در کتاب ماه علوم اجتماعی ویژه خرداد معرفی و نقد خواهد شد.

وی در پایان عنوان کرد: کتاب ماه علوم اجتماعی ویژه تیر ماه با موضوع «جامعه‌شناسی و مطالعات خانواده» و نشریه ویژه مرداد ماه در مبحث «اقتصاد اجتماعی» تولید و منتشر خواهند شد. 

از مقالات شماره خرداد ماه می‌توان به «سنجش افكار و رفتار متغير راي دهندگان» نوشته محمدرضا رسولي، «مختصات جامعه شناسي ايراني (بخش اول)» اثر حسين كچويان، «دكتر علي اسدي و افكارسنجي در ايران» به قلم احمد ميرعابديني، «كاربردهاي سنجش افكار در انتخابات» نوشته تژا ميرفخرايي، «درباره امر سياسي» اثر طاهره عيدي‌زاده، «الگوي ارتباطي تبليغات سياسي در پيكارهاي انتخاباتي» به قلم داريوش شعبان و «نقش افكار عمومي در تغيير نگرش مخاطبان انتخاباتي» اثر عباس شهرياري اشاره کرد.

همچنین در این شماره کتاب‌هایی نقد و بررسی می‌شوند که از آن میان می‌توان «جامعه‌شناسي فرهنگ»، «معنا، فرهنگ و زندگي اجتماعي»، «جامعه‌شناسي جنگ»، «سياستگذاري اقتصادي»، «ارتباطات سياسي در دموكراسي مابعد نوگرايي: چالش در تفوق سياسي»، «درباره جامعه‌شناسي فرهنگي، مروري بر ديدگاه جفري الكساندر» و «بررسي مفهوم خودكارآمدي در نظريه شناخت اجتماعي باندورا» را نام برد.

در بخش گزارش نیز «نشست تخصصي آسيب‌شناسي آموزش همگاني هنر در ايران» عنوان می‌شود. گزارشی از مراسم «رونمايي از كتاب پشت درياها شهري است» پایان بخش این شماره است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها