وی ادامه داد: زمینهایی که مسوولان شرکت شهرکهای صنعتی برای هر چاپخانه اعلام میکردند حدود یک تا پنج هزار مترمربع بود اما در نشست روز گذشته به آنها اعلام کردیم که این متراژ خیلی بالاست و چاپخانهداران نمیتوانند هزینه این میزان زمین را پرداخت کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه مسایل مختلف دیگر مانند امکانات اولیه شهرک چاپ و نشر نیز در این نشست بررسی شد عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما برای ساخت این شهرک تامین نشدن آب مورد نیاز برای چاپخانههاست، اگر زیرساختهایی مانند آب، برق و گاز تامین نشود قطعا نمیتوانیم شاهد شهرکی پررونق باشیم.
وی با بیان اینکه بخش عمده نیازهای مالی فعالان حوزه چاپ تامین نقدینگی و گردش در سرمایه است، اظهار کرد: در حال رایزنی با صندوق ذخیره شرکت شهرکهای صنعتی و صندوق توسعه ملی هستیم تا بتوانیم تجهیزات و زیرساختهای مورد نیاز چاپخانهداران را فراهم کنیم.
اسماعیلی در ادامه سخنانش گفت: از ابتدای حضورم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باور بودم که چاپ و نشر مکمل یکدیگرند، در این میان سند چشمانداز توسعه صنعت چاپ کشور را تدوین کردیم تا سیاستهای حمایتی خود را از حوزه چاپ و نشر دنبال کنیم و نقشه راه و مسیر روشنی داشته باشیم.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با امضای تفاهمنامهای با وزارت صنعت، معدن و تجارت نوع همکاریهای مشترک بین دو وزارتخانه بررسی و چرخه همکاری، تعامل و کار مشترک هر دو بخش به همراه وظایف مشخص شده است.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای ما در طول سالهای مختلف این بوده است که بخش خصوصی به کمک بخش دولتی بیاید و در این میان بخش خصوصی باید به رشدی برسد تا بسیاری از موانع سر راه ما را بردارد و دولت نیز با حرکت در این مسیر فعالیتهای خود را به مرور زمان به بخش خصوصی واگذار کند.
اسماعیلی با بیان اینکه همواره در تلاش بودهایم تا دولت تصدی کمتری در کارها و برنامههای اجرایی داشته و بیشتر سیاستگذار باشد، عنوان کرد: از سوی دیگر همواره معتقد بودهایم که باید سیاستهای حمایتی خود مانند پیگیری کاهش تعرفههای گمرکی، معافیت مالیاتی، تسهیلات راهاندازی چاپخانه و اختصاص سرمایه در گردش را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به تلاشهای سال گذشته معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تدوین و ارایه طرحی به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: سال گذشته طرحی را آماده کردیم به این مضمون که نیم درصد از درآمد صندوق توسعه ملی طی مصوبهای به حوزه فرهنگ اختصاص پیدا کند تا بخش عمدهای از دغدغه فعالان حوزه چاپ و نشر برطرف شود، همچنین شاهد پیشرفت، توسعه و تحول در این حوزه باشیم که تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نمونه این کار در سایر نهادها و سازمانهای مختلف کشور نیز انجام میشود، گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز سالانه نیمدرصد درآمد شهرداریهای سراسر کشور را برای کتابخانههای همان شهر هزینه میکند و از این طریق توانسته بسیاری از هزینههای جاری کتابخانه را تامین کند.
اسماعیلی با بیان اینکه در آیندهای نزدیک با همکاری اتحادیهها و تشکلهای صنفی برای واردات کاغذ به نتایج خوبی خواهیم رسید، اظهار کرد: میخواهیم برای واردات کاغذهایی که قرار است در حوزه نشر و کتاب مصرف شوند، تعرفه گمرکی را حذف کنیم و مرجع تصمیمگیرنده برای این کار اتحادیههای فعال در صنف هستند.
اسماعیلی چهارشنبه (8 خردادماه) با جمعی از اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ از سه چاپخانه در شهرک صنعتی شمسآباد دیدن کرد.
نظر شما