به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين كتاب با یادآوری انواع تركها، فاكتورهاي آن، تفاوت بيمار و معتاد، مديريت ترك و درمان لغزشهاي مداوم افراد درحال ترك، به بيان مباحث كاربردي و عمومي براي خانوادههاي درگير با اين بيماري ميپردازد.
امروزه به علت فراگير شدن پديده اعتياد و تاثير آن بر زندگي آدميان، توجه به حوزه ترك اين بيماري مخرب، مورد غفلت واقع شده و متاسفانه بسياري از نكات مهم در زمينه ترك مواد اعتياد آور نهفته مانده است.
بسياري از كتابهاي حوزه اعتياد به دليل استفاده از مطالب تخصصي و دانشگاهي قادر به استفاده براي عموم نيستند و اين يك ضعف اساسي در بخش تاليف آثار مكتوب مرتبط با اين پديده است.
افراد بيمار و مبتلا به بيماري سندرم اعتياد؛ مردمي عادي هستند و اين كتاب با ارايه مطالبي كه قابل استفاده براي عموم است و همچنين در كلاسهاي مشاوره كاربرد دارد، به آگاهي در زمينه ترك، فاكتورهاي لازم براي اين پديده،تفاوت ترك و دغدغهآن ميپردازد.
كتاب «خارج از نوبت» بر اساس مصاحبه باليني با افراد مبتلا به سندرم اعتياد كه در حال ترك هستند، به رشته تحرير درآمده است. همصحبتي با 150 بيمار كه در اين مرحله به سر ميبردند، نكات مبهم و كنارگذاشتهاي از ترك اعتياد را نمايان ميكند.
متاسفانه امروز در نهادهاي گوناگوني كه در حوزه ترك اعتياد فعاليت ميكنند، كتاب جامعي درباره اهميت و جايگاه بحث ترك ديده نميشود و ابراهيم نوريان، نويسنده كتاب و فعال حوزه پيشگيري، با نوشتن اين كتاب كاربردي، در راه آگاهي رساندن به بيماران مبتلا به اعتياد پيشقدم شده است.
مظلومترين قشر، در جريان و تفكر اعتياد، افراد در حال ترك هستند، زيرا به علت نفوذ و شدت جريان اعتياد بر زندگي انسانها، سببشناسي تخصصي و دليل بازگشت مجدد و لغزش اين افراد، كمتر مورد بحث قرار گرفته است.
نويسندگان كتابهاي مرتبط با اعتياد بيشتر به مسايل مربوط به اعتياد و يا نوع مواد مصرفي ميپردازند اما تمركز اين كتاب، بيشتر روي ترك اين پديده مخرب است.
مفهوم مصرف در حوزه اعتياد؛ از سيگار گرفته تا مواد سنگيني مانند كوكايين و شيشه، مشترك است. امروزه در ترك اعتياد، هدف درماني؛ بيشتر درمانهاي نگهدارنده براي بيماران است، در حالي كه درمانهاي نگهدارنده مانند متادن درماني، ابزاري براي رسيدن به مفهوم بالاتر، يعني ترك است.
آنچه امروز اهميت پيدا كرده، كنترل مواد اعتياد آور است كه اين پديده در بخش كشف مواد و همچنين كنترل شخص مبتلا به سندرم اعتياد، بسيار مهم است و بخش مغفور مانده،استمرار اين كنترل و تداوم درمان ثمربخش است.
روشنگري در مسير ترك اعتياد، در بخش مصرف و قطع مصرف، به يك اندازه اهميت دارد زيرا همانگونه كه بيمار ميداند كه چه مقدار مواد مصرف كند؟ از چه كسي بخرد؟ و يا در چه محفلي آن مواد را استعمال کند؟ بايد بينش روشني از قطع مصرف هم داشته باشد.
ايجاد بينش ترك بر عهده درمانگران است به ويژه در ترك موادي مانند متآمفتامين (شيشه) كه روان درماني و بينش كامل، بهترين روش درماني است.
سووالهايي مانند اين كه از كجا شروع كنيم؟ چه نوع درماني داشته باشيم؟ با چه كسي مشورت كنيم؟ چه برنامه ورزشي، درماني، تغذيهاي و خانوادگي داشته باشيم؟ و به كدام مركز درماني مراجعه كنيم؟ مهمترين پرسش هايي هستند كه در بينش ترك، بايد به آنها جواب داد.
موفقيت آميزترين و علميترين روش ترك، ترك آگاهانه است. اين نوع ترك همان ترك كلينيكي تحت نظارت پزشك، روانشناس، مددكار و پرستار است و افرادي كه به اين ترك رو مي آورند، بايد با بينش كامل وارد شوند.
كتاب «خارج از نوبت» با بررسي انواع تركها و بيان دلايل موفقيت و شكست آنها و همچنين ريشهيابي مشكلات افراد در حال ترك، بحران تركهاي نيمه تمام را مطرح ميكند. ذكر دلايل لغزشهاي مداوم در مسير ترك با استفاده از تكنيك گفتوگو محوري و تحقيات ميداني، رويكرد ديگر اين كتاب است.
كتاب «خارج از نوبت» نوشته ابراهيم نوريان با شمارگان هزار نسخه از سوي انتشارات نظري در 136 صفحه منتشر شده و بهاي آن 55 هزار ريال است.
سهشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸
نظر شما