به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كتاب «راهنماي استرس» نوشته «جني استينمتز»، «جان بلانكنشيپ»، «ليندا براون»، «دبوراهال» و «گريس ميلر» با ترجمه مهناز خزاييلي، حاصل تلاش چندساله گروهي از محققان و كارشناسان براي تامين نياز مراجعان به درمانگاهها و دفترهاي مشاوره بوده است.
اين كتاب ميتواند به عنوان خودآموز براي كاهش استرس در محيط كار و در روابط ميان فردي استفاده شود و با راهنمايي در زمينه برنامههاي آموزشي، بازآموزي، مددكاري، تربيت حرفهاي، مشاوره تحصيلي و روانشناسي، به كنترلكردن استرس و رسيدن به زندگي آسانتر كمك کند.
استرس اصطلاحي است براي توصيف مواردي كه افراد را در دنياي مدرن، زياد رنج ميدهد و در علم پزشكي به ميزان و يا درجه «فرسودگي درون»، اطلاق ميشود.
هشداردهندههاي استرس جزو جداييناپذير زندگي انسانها هستند و در بسياري از موارد به ما اين امكان را ميدهند كه به صورت موثر در برابر موقعيتها واكنش نشان دهيم.
احساسهاي خوشايند و طبيعي، استرسهاي سالمي هستند كه ممكن است تنش به همراه داشته باشند اما نيروي محركي، قوي دارند زيرا با افزايش انگيزه همراه هستند و شرط لازم براي رصد سلامتي اين تنشها، اين است كه با بازگشت دوباره آرامش همراه شوند.
مشخص كردن منشا استرس به اندازه شناسايي علايم رايج اين مساله، اهميت دارد. نكته مهم دركنترل استرس اين است آن رامزمن و ادامه دار نكنيد و براي كاهش اين پديده در طول روز خودتان را تنظيم كنيد، ميان موقعيتهايي كه ميتوانيد آن را تغيير دهيد و شرايطي كه نميتوانيد در آنها دگركوني ايجاد كنيد، تفاوت قايل شويد.
اين كتاب با بررسي استرسهاي جسمي، فيزيكي، اجتماعي، سازماني و روش های آرامسازی مانند گفتوگو با خود يا خودگويي، به ارايه تمرينهاي آرام سازي میپردازد. اين راهنمایی در نقاط گوناگون چرخه استرس، به گزينش روش مناسب برای مقابله با این پدیده ميانجامد.
تمرين آرامسازي با دو هدف عمده براي مقابله با استرس پيشنهاد مي شود. نخست براي تخفيف علائم جسمي و فيزيكي استرس يا پيشگيري از آن و دومين دليل براي يادگيري اين تكنيكها، اين است كه گاهي آنقدر به فكر موقعيتهاي معيني هستيم كه نميتوانيم تكنيكهاي ديگر را به كارببريم مگر اين كه اضطرابمان را به سطح قابل كنترلي، كاهش دهيم.
بسياري از ما بر اين باوريم كه برخي احساسات ناخواسته و بدون كنترل ما، رخ ميدهند در حالي كه در بسياري از موارد ميتوان با خود گويي يا بازسازي شناختي، اين ميل دروني را كنترل کرد.
نحوه تفكر ما بر نوع احساسات ما تاثيرگذار است و گفتوگوي دروني ما مستلزم ايجادبرخي تغييرات در شيوههاي معمول رفتار و تعاملهاي روزمره ماست.
موقعيتهاي ارتباطي در سه بخش فرستنده ، دريافتكننده و محتواي پيام رخ ميدهند كه ميتواند كلامي يا غير كلامي باشد.
هنگامي فرآيند ارتباط به صورت هموار و روان عمل كنند، ارتباط موثر برقرار ميشود و جاي چنداني براي سوءتعبير يا سوء تفاهم باقي نميماند.
يكي از شايعترين منابع استرس ناتواني از بيان احساست و افكار براي ديگران است. استرسزاهاي اجتماعي از تعامل مشكل بين افراد، ناشي ميشوند. زماني كه نميتوانيم خودمان را به طور متناسب در تعاملها ابراز كنيم، در نتيجه از دست خودمان و ديگران عصباني ميشويم و خودخوري ميكنيم.
كتاب «راهنماي استرس» نوشته «جني استينمتز»، «جان بلانكنشيپ»، «ليندا براون»، «دبوراهال» و «گريس ميلر» با ترجمه مهناز خزاييلي از سوي نشر ني وارد بازار شده است. اين كتاب در 192 صفحه، موضوع فشار رواني و پيشگيري را بررسي ميكند.
چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۳
نظر شما