ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
پذیرفتن این نکته که نحوه تفکر ما بر نحوه احساس ما تأثیر میگذارد، مهمترین پیام این فصل است. توجه به گفتوگوی درونیمان مستلزم بعضی تغییرات در شیوههای معمول رفتار و تعاملات ماست.
وقتی به باورهای مربوط به نقشهای خود نگاه میکنیم، میفهمیم که بسیاری از نقشها را به علت باورها اتخاذ میکنیم. ممکن است تصمیم بگیرید آموزگار شوید چون واقعا ایده تربیت کردن ذهنهای جوان را دوست دارید و «شهروندان فردا را به وجود میآورید». اما اگر مچ یکی از شاگردهایتان موقع قالپاق دزدی گرفته شود، هم خودتان و هم جامعه براساس باورها درباره شما قضاوت میکند. نکته این است که ما معمولاً همدیگر را در حفظ باورهایمان تقویت میکنیم. ما میخواهیم پرستارهایمان با محبتتر، روانشناسانمان مراقبتر و دکترهایمان کاملتر باشند ـ بیش از آنچه در توان انسان است.
یک راه متعادل کردن افکار و احساساتمان، حفظ معیارها عالی برای خودمان است اما باید بدانیم که همیشه قادر نخواهیم بود به این معیارها عمل کنیم. وقتی کامل نیستیم، معنیاش شکست ما نیست.
صفحه 79/ راهنمای استرس/ جنی استینمتز، جان بلانکنشیپ، لیندا براون، دبوراهال، گریس میلر/ ترجمه مهناز خزائیلی/ نشر نی/ چاپ اول/ سال 1392/ 192 صفحه/ 6500 تومان
نظر شما