کتاب «درآمدی تازه بر فلسفه زبان» نوشته ویلیام ج. لایکان و ترجمه کورش صفوی به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش زبانشناسی بیستوچهارمین جایزه کتاب فصل انتخاب شد. صفوی نویسنده این کتاب را یکی از معتبرترین اندیشمندان فلسفه زبان در جهان دانست. صفوی همچنین گفت که اگر کتابی از او برگزیده جایزهای شود، حتما داوری آن جایزه خوب بوده است.صفوی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: ویلیام لایکان یکی از معتبرترین استادان فلسفه زبان است. او ویراست دوم این کتاب را در سال 2011 منتشر کرد.
وی افزود: کتاب «درآمدی تازه بر فلسفه زبان» نیز یکی از مهمترین و معتبرترین درسنامههای دوره تحصیلات تکمیلی در حوزه فلسفه زبان است. جای خالی این کتاب در منابع آکادمیک این حوزه در ایران بسیار حس میشد و من بر حسب احساس نیاز دانشجویان و مخاطبان فارسی این کتاب را ترجمه کردم.
صفوی در ادامه درباره مباحث ارایه شده در کتاب گفت: لایکان در کتابش فلسفه زبان را در طول تاریخ درمینوردد و مهمترین آرای فیلسوفان زبان را مورد بحث و بررسی قرار میدهد. این کتاب یکی از منابع اصلی دانشجویان دوره دکترای زبانشناسی است که نوشته مورد نظر را در قالب یکی از کتابهای کمک آموزشی خود مطالعه میکنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نظر خود درباره جایزه کتاب فصل را اینگونه بیان کرد: از نظر من هر زمان که کتاب من جایزه بگیرد، حتما داوریها بسیار خوب و عادلانه بوده و هر زمان هم که کتابهایم جایزه نگیرد، حتما حقکشی شده و داوریها ناعادلانه بوده است!
«درآمدی تازه بر فلسفه زبان» نوشته ویلیام ج. لایکان و ترجمه کورش صفوی در 435 صفحه و بهای 19 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات علمی در سال 1391 روانه کتابفروشیها شد.
کورش صفوی زبانشناس، نایبرییس انجمن زبانشناسی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی است. عمده پژوهشهای او در زمینه معنیشناسی، نشانهشناسی، رابطه زبانشناسی و ادبیات و تاریخ زبانشناسی است.
صفوی یکی از نویسندگان و مترجمان پرکار حوزه زبانشناسی است و با تالیف و ترجمه او تاکنون کتابهای بسیاری منتشر شده است.
«درآمدی بر زبانشناسی»، «سرگردان در فلسفهی ادبیات»، «منطق در زبانشناسی»، «نگاهی به ادبیات از دیدگاه زبانشناسی»، «آشنایی با نظامهای نوشتاری»، «آشنایی با تاریخ زبانهای ایران» و «معنیشناسی کاربردی» نام برخی تالیفات منتشر شده صفوی است.
همچنین از میان ترجمههای صفوی نیز میتوان به «بوطیقای ساختگرا»، «دنیای سوفی»، «دورهی زبانشناسی عمومی»، «محفل فیلسوفان خاموش»، «روندهای بنیادین در دانش زبان»، «زبان و اندیشه»، «دیوان شرقی و غربیِ گوته»، «زبان و ذهن» و «زبانشناسی و ادبیات» اشاره کرد.
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۹
نظر شما