موسی زنگنه که مجموعه ای از شعرهای مدرن خود را آماده چاپ کرده است، گفت: شعر دوران بازگشت به ویژه اشعار صائب تبریزی و کلیم کاشانی به شعر مدرن نزدیک هستند و به نوعی شعر مدرن را تعریف میکنند.-
وی توضیح داد: در بعضی شعرهای محمدرضا عبدالملکیان که به گمانم به شعر مدرن نزدیک است، زبانی ساده وجود دارد. امروز برای تفسیر شعر شاملو کسی مثل رضا براهنی باید در میان باشد، اما شعر عبدالملکیان فراگیر و به اصطلاح همه خوان است. سطرهای عبدالملکیان حتی در بسیاری موارد به سطرهای روزنامهای بدل می شود و این خود گویای آن است که شاعر می تواند از نیازهای روز جامعه اش حرف بزند.
این شاعر توضیح داد: در جایی عبدالملکیان وقتی می خواهد از ترس و اضطراب و دلهره صحبت کند، گفته است: «درخت ها پشت گنجشک ها پنهان می شوند.» با این نکته می خواستم مرز بین شعر مدرن و شعر سپید را بیان کنم.
زنگنه افزود: در شعر نئو کلاسیک و شعرهای فروغ و اخوان و نیما و آتشی، بسیاری از نکات غامض شعر کلاسیک وجود دارد. وزن شکسته می شود و قافیه هر جا که شاعر بخواهد، می آید. در شعر آزاد گرچه شاعر هر چه بخواهد بگوید آزاد است اما وزن، دست و بال شاعر را تا حدودی می بندد، درست مثل شعر کلاسیک.
وی یادآور شد: در شعر مدرن جایی برای پند و اندرز، نصیحت و بازگو کردن نکات و مباحث عرفانی نیست و از دیگر سو از طریق ارتباطی که شاعر با تلویزیون، اینترنت و رسانه ها دارد، می تواند بازگو کننده پیچیدگی های زندگی مردم امروزش باشد.
زنگنه که این روزها مجموعه ای از شعرهای مدرن خود را آماده چاپ دارد و هنوز نام و ناشری برایشان انتخاب نکرده است، گفت: زبان شعریام در مجموعه جدید حتی نسبت به کتاب قبلی سادهتر شده است.
موسی زنگنه متولد 1357 شهرستان تنگستان استان بوشهر و کارشناس حسابداری است.
مجموعه شعر «از رو به رو می آیم» او در سال 1391 از سوی نشر داستانسرا منتشر شده است.
نظر شما