یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
نگاه متفاوت استاد فلسطینی در «جهاني‌شدن و تروريسم»

کتاب «جهاني‌شدن و تروريسم(مهاجرت روياها و كابوس‌ها)» اثر «جمال راجي نصار» با ترجمه سیدطاهر عرفانی از سوی نشر عرفان به چاپ رسید. این کتاب با نگاهی متفاوت به بررسی رابطه و خطرات دو مقوله تروريسم و جهاني‌شدن می‌پردازد.-

سیدطاهر عرفانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره مولف اثر گفت: نویسنده این کتاب یک فلسطینی‌ است که از حدود هشت سالگی به آمریکا مهاجرت کرد و اکنون استاد و رییس یکی از دانشگاه‌های این کشور است. او به رغم جایگاه علمی و اجتماعی خود دیدگاه‌های قابل تاملی درباره تروریسم، جهانی‌شدن و راهبردهای آمریکا ارایه می‌دهد و عنوان می‌کند که مانند تروریسم، پدیده جهانی‌شدن هم خطراتی در پی دارد.

استاد دانشگاه خواجه عبدالله انصاری هرات(افغانستان) بررسی رابطه میان جهانی‌شدن و تروریسم را رویکرد اصلی این پژوهش دانست و افزود: مولف بیان می‌کند در موارد متعددی جایگاه مفهومی این دو مقوله به اشتباه با یکدیگر  ترکیب می‌شود؛ به عنوان مثال فلسطین که خود از قربانیان تروریسم است به عنوان عامل تروریسم و اسرائیل که از عوامل تروریسم است، به عنوان قربانی تروریسم معرفی می‌شود.

مدرس رشته علوم سیاسی و روابط بین‌الملل درباره سخن و پیام اصلی کتاب گفت: مولف صریحا عنوان می‌کند که باید در سیاست خارجه آمریکا در رابطه با کشورهای ضعیف‌تر تجدید نظر جدی اعمال شود. این کشور باید سیاست‌های یک جانبه‌گرایانه خود را در ارتباط با سایر ملل کنار بگذارد و دیگر نگاه سلطه جویانه به سایر جوامع نداشته باشد.

عرفانی درباره انگیزه ترجمه کتاب «جهاني‌شدن و تروريسم(مهاجرت روياها و كابوس‌ها)» بیان کرد: آنچه مرا برای ترجمه این اثر برانگیخت، این بود که مولف به خوبی مسایل مربوط به فلسطین را بیان کرده، همچنین او توانسته به خوبی رابطه میان عراق و آمریکا و حمله به عراق را پوشش دهد و اقداماتی را که واقعا در این نبرد نابه‌جا بودند بیان کند و بگوید که این حمله نظامی بر اساس اهدافی که عنوان شد، صورت نگرفته، بلکه آمریکا اهدافی مخفیانه داشته است.

مترجم کتاب «جهاني‌شدن و تروريسم(مهاجرت روياها و كابوس‌ها)» افزود: همچنین مولف کتاب بیان می‌کند که آمریکا ادعای مقابله با تروریسم را دارد و تروریسم را تنها در مسلمانان می‌بینید در حالی که در تمامی نقاط دنیا تروریسم وجود دارد. سپس وی به بررسی تروریسم در کشورهای گوناگون می‌پردازد و این مقوله را در ایرلند، کنگو، کلمبیا و ... بررسی می‌کند تا نشان دهد تروریسم تنها به مسلمانان اختصاص ندارد.

وی در پایان «جهانی شدن»، «تروریسم»، «فلسطین»، «بررسی موردی فلسطین در ایرلند، کوبا، افغانستان و عراق»، «اسلام‌گرایی خاورمیانه» و «نتیجه‌گیری و پیشنهاداتی برای آینده» را عنوان فصول شش‌گانه کتاب نام برد.

نخستین چاپ کتاب «جهاني‌شدن و تروريسم(مهاجرت روياها و كابوس‌ها)» را انتشارات عرفان با شمارگان سه هزار نسخه در 192 صفحه رقعی به بهای 9 هزار تومان در سال جاری روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها