ططری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: این مجموعه مقالهها از سوی انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در نوبت چاپ قرار گرفته و تا هفته آینده منتشر می شود.
وی افزود: 28 مقاله از 89 مقاله ارسالی به دبیرخانه سومین نشست تخصصی تاریخ مجلس که از سوی هیات داوران مورد تایید قرار گرفت و از نظر ویرایشی و ادبی اصلاح شد، اکنون در نوبت چاپ قرار دارد.
رییس مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: این کتاب مقالههای نشست اردیبهشت ماه سال 1391 است که با توجه به محورهای فراخوان در بخشهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در مضوعهای مرتبط با مجلس و پارلمان و تاریخ معاصر، به دبیرخانه سومین نشست تخصصی تاریخ مجلس، رسیده بود.
ططری با بیان اینکه در طول پنج سال اخیر 320 عنوان کتاب در بخش اسنادی مجلس منتشر شده،گفت: مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی فقط به تبدیل سند به کتاب اقدام نمی کند بلکه در زمینههای پژوهشی به تولید آثار مکتوب میپردازد.
رییس مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهاندازی بخش پژوهش از اواخر سال 1378 در مرکز اسناد گفت: در بخش پژوهشی، پژوهشگران را محدود نکردیم و هر فرد در حوزه تخصصی خود که مرتبط با مجلس، پارلمان و تاریخ معاصر باشد، میتواند اقدام به تالیف پژوهشی کند.
ططری با اشاره به سید فرید قاسمی و دکتر سهیلا خراسانی به عنوان کسانی که در بخش تبدیل اسناد پژوهشی به کتاب فعالیت کردند، گفت: به عنوان مثال، این دو پژوهشگر آثاری درباره اسناد خرمآباد، حوزه مطالعاتی این استان و همچنین اسناد نمایندگانی که در عرصه مطبوعات را در قالب کتاب و به صورت طرح پژوهشی، منتشر کردند.
وی افزود: مثال دیگر از افرادی که در این عرصه فعالیت کردند، دکتر حسن باستانی است که درباره محوطه منطقه بهارستان و کارکرد آن در عرصه سیاسی، پارلمانی و پژوهشی کتابی را در ارتباط با کتابخانه مجلس تالیف کرد.
ططری با اشاره به طرح جدید ریاست کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بخش حمایت از پایاننامهها و طرحهای پژوهشی در دوره کارشناسی ارشد و دکتری مرتبط با کارکرد مجلس در ایران، جهان، قوه مقننه و قانونگذاری با استفاده از منابع و آرشیو کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اکنون به صورت شفاهی به مراکز دانشگاهی اعلام شده است.
ططری افزود: استفاده از منابع سنگی، چاپی و کتابی کتابخانه مجلس شورای اسلامی و ارایه طرحهای پژوهشی دانشگاهی با وجود یک راهنما از سوی کتابخانه مجلس از امتیازهای استفاده از این طرح پژوهشی در مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
وی با اشاره به شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت بر منابع اسنادی که متشکل از هفت نفر است، اظهار کرد: محمد رجبی دوانی به عنوان سیاستگذار، اینجانب به عنوان دبیر شورای طرحهای پژوهشی، موضوعهای پژوهشی داخل و خارج از کتابخانه مجلس شورای اسلامی را در مرکز اسناد، بررسی میکنیم.
رییس مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی افزود: این شورا شامل چهار نفر خارج و سه نفر دیگر در داخل ازکتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی است که این طرح را هدایت میکنند.
ططری درباره حوزههای انتشار کتاب مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی در بخش اسنادی به تالیف کتابهای پژوهشی مرتبط با تاریخ معاصر، مجلس، قوه مقننه، قانونگذاری میپردازد.
وی با اشاره به تعیین درجه حمایت از چاپ کتابها از سوی انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل انقباض بودجه در سالهای اخیر با ریاست جدید کتابخانه، باز هم مسایل پژوهشی با اولویت دنبال میشود.
سهشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹
نظر شما