چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۹
بررسی انديشه سياسي اصولگرايي از نگاه امام خميني(ره)

کتاب« اصولگرایی در اندیشه امام خمینی(ره)» به بررسی اندیشه اصولگرایی در انقلاب اسلامی با رويكردي حداكثر‌گرايانه به دين می‌پردازد که همه پديده‌هاي اجتماعي و عرفي را در كليت دين و توحيد ارزیابی می‌کند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، این کتاب با ارایه تعریف جامعه شناسان سياسي از واژه سياست که صرف اعمال قدرت است،رويكرد اصولگرايانه از نگاه این گروه را با تاکید بر جنبه اصلاحي و تربيتي مطرح می‌کند.

 اندیشه اصولگرايي در مكتب امام خميني(ره) در واقع احياي اسلام ناب محمدي است كه ركن اصلي آن توحيد، ركن دوم آن وحدت مردم بر اساس محوريت توحيد و ركن سوم آن رهبري فقيه جامع‌‌الشرايط درعصر غيبت امام معصوم(ع) است.

اين کتاب تاکید می‌کند که اندیشه اصولگرایی در واقع ظهور ماهيت انقلاب اسلامي است كه به يك حزب و جناح سياسي ويژه منحصر نمي‌شود و داراي ويژگي‌هايی مانند حاكميت اسلام ناب محمدي و مبارزه با طاغوت و استكبار جهاني می‌شود. 

کتاب « اصولگرایی در اندیشه امام خمینی(ره)» اصولگرایی را منظومه‌اي از مفاهيم و ساختار‌‌هاي معاني كه بر يك نظام فكري در جمهوري اسلامي دلالت مي‌كند و بر آموزه‌ها،انديشه‌ها و آرمان‌اسلامي استوار است، معرفی می‌کند.

این کتاب  نظریه‌های گوناگون  درباره پیدایش اصولگرایی را مطرح می‌کند و به ذکر موضع‌گیری این گروه‌ها درباره این دیدگاه می‌پردازد.

کتاب «اصولگرایی در اندیشه امام خمینی(ره)» بر اساس دیدگاه خرد، اصول‌گرایی را ناشی از تحولات بعد از انقلاب اسلامی و آرایش احزاب و جریان‌های داخلی و موضع‌گیری ‌های فکری و عقیدتی آنان در قبال مسایل داخلی می‌داند. 

بر این اساس گروهی معتقدند پیشینه اصول‌گرایی به اوایل انقلاب باز‌می‌‌گردد که این دیدگاه در مجموعه‌ای به نام «حزب‌الهی‌ها» گردآوری شد. 

امام خمینی(ره) هر چند در انقلاب اسلامی به اصطلاح اصولگرایی به طور ویژه در ادبیات خود اشاره نکرده است اما عده‌ای معتقدند پایه و اساس اصول‌گرایی در انقلاب اسلامی، ریشه در تفکرات امام (ره) و اوج پافشاری بر اصول از سوی این شخصیت وارسته دارد که اوج آن در قیام 15 خرداد ماه 1342 خود را نشان داد. 

از سویی دیگر عده‌ای، اصوگرایی را به مثابه گفتمان در نظر می‌گیرند که خود به دو بخش تقسیم می‌شوند، گروه نخست معتقدند اصولگرایی یکی از نکات مهم و فراگیر پس از انقلاب اسلامی است که بر نقاط مثبت گفتمان‌های گذشته، تاکید می‌کند. 

گروه دوم بر این باورند که پس از شفاف‌شدن گرایش‌ها و نگرش ها در ایران و آشکار شدن مواضع پنهان و مطالبات و اهداف واقعی فعالان سیاسی، مقوله اصولگرایی، به گفتمان‌های رایج بخشی از نیروهای انقلابی تبدیل شد. 

بررسی مساله نظریه ولایت فقیه،قرائت‌‌های متفاوت از این نظریه، اسلام اصیل و دین حداکثری، انواع تکلیف از دیدگاه امام خمینی(ره)، قانون‌اساسی و جایگاه مردم‌سالاری دینی در آن، تولی و تبری در آیات و روایات،کارکرد عدالت در اصو‌گرایی، از جمله مباحثی هستند که در این کتاب مطرح شده است.

کتاب« اصول‌گرایی در اندیشه امام خمینی(ره)» نوشته مریم سالاری سه دران، عباس کاکائی باغچه میشه از سوی موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 276 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و بهای 85 هزار ریال، وارد بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط