به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، حسن روحانی ۲۱ آبان ۱۳۲۷ در شهرستان سرخه استان سمنان متولد شد. وی روحانی سیاستمدار و حقوقدان است.
او نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری از سال ۱۳۷۸، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال ۱۳۷۰، عضو شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۶۸و رییس مرکز تحقیقات استراتژیک از سال ۱۳۷۱ و نماینده مقام معظم رهبری علی در شورای عالی امنیت ملی است.
نایب رییسی مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم، دوره پنجم و دبیر شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ از دیگر فعالیتهای او به شمار میآیند. او در این سمت، رییس گروه هستهای و مذاکرهکننده ارشد ایران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا درباره برنامه هستهای ایران بود و کتابهایی نیز در این زمینه پدید آورد.
حجتالاسلام حسن روحانی دارای تالیفات، تحقیقات و مقالات علمی فراوانی است، حدود 100 اثر از وی به صورت کتاب و مقاله منتشر شده است. همچنین بیش از 700 تحقیق راهبردی با مدیریت و نظارت وی در 20 سال گذشته به انجام رسیده است.
مکتوبات وی که 17 عنوان گزارش شدهاند، عبارتند:
ـ امنیت ملی و دیپلماسی هستهای (1390)
ـ امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران (1389)
ـ اندیشههای سیاسی اسلام؛ جلد اول: مبانی نظری (۱۳۸۸)
ـ اندیشههای سیاسی اسلام؛ جلد دوم: سیاست خارجی (۱۳۸۸)
ـ اندیشههای سیاسی اسلام؛ جلد سوم: مسائل فرهنگی و اجتماعی (۱۳۸۸)
ـ خاطرات دکتر حسن روحانی؛ جلد نخست: انقلاب اسلامی (۱۳۸۷)
ـ روایت تدبیر و امید (۱۳۹۱)
ـ مقدمهای بر تاریخ امامان شیعه (۱۳۹۱)
ـ سن اهلیت و مسئولیت قانونی (۱۳۹۱)
ـ آشنایی با کشورهای اسلامی (۱۳۸۷)
ـ انقلاب اسلامی؛ ریشهها و چالشها (۱۳۷۶)
ـ مبانی تفکر سیاسی امام خمینی(ره) (۱۳۷۸)
ـ نقش حوزههای علمیه در تحولات اخلاقی و سیاسی جامعه (۱۳۹۰)
ـ امنیت ملی و سیاست خارجی (آماده چاپ)
ـ امنیت ملی و محیط زیست (آماده چاپ)
ـ خاطرات دکتر حسن روحانی؛ جلد دوم: دفاع مقدس (آماده چاپ)
ـ (The Islamic Legislative Power (1994
ـ (The Flexibility of Shariah; Islamic Law (1996
از مقالات این نظریهپرداز و فعال سیاسی میتوان به «گفتمان امام خمینی(ره) پیرامون امنیت ملی و سیاست خارجی (بهمن 1391)»، «سرمایه خانواده، سنگ بنای سرمایه اجتماعی (خرداد 1390)»، «خانواده، سرمایه خانواده و چالشهای فراروی جامعه ما (دی 1389)»، «درآمدی بر مولفههای اساسی محیطی در چشمانداز ایران (شهریور 1389)»، «زمینهها و رویكردهای پژوهش كیفی (اردیبهشت 1389)»، «درآمدی بر نظریه سرمایه فرهنگی (دی 1388)»، «چشمانداز خاورمیانه: تداوم نگاه غرب، یا نگاهی جدید (آبان 1388)»، «دین و روابط بینالملل؛ پارادوكسها و ضرورتها (اردیبهشت 1388)»، «رویكردهای حوزههای علمیه و بایستگیهای نوین (بهمن 1387)»، «مهندسی فرهنگی: از نظریه تا عمل (تیر 1387)»، «رسانههای گروهی و امنیت ملی (دی 1386)» و «بایستگی آموزش مهارتهای زندگی در آموزش و پرورش (مهر 1386)» اشاره کرد.
یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
نظر شما