حامد میرزابابایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: افزایش ویترین کتاب راهکاری برای گسترش روحیه و فرهنگ کتابخوانی در کشور به شمار میآید و باید از سوی سیاستگذاران جدی گرفته شود.
عضو هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالملل ایرانیان افزود: در برخی موضوعها نیز دولت میتواند در تعامل و همکاری با سازمانها و نهادهای وابسته به خود زمینه بسط و گسترش حمایت از صنعت نشر کشور را فراهم کند.
میرزابابایی با اشاره به بعضی از این حوزهها، عنوان کرد: تعامل و همافزایی بین ادارههای پست، آب و برق یا موضوعهایی مانند معافیت مالیاتی و گمرکی سازمانها چون از زیرمجموعههای دولت بهشمار میآیند، به آسانی قابل پیگیری است.
وی اظهار کرد: برای ایجاد تعامل نیازی نیست که دولت دست نیاز به سوی نهادها و قوههای اجرایی دیگر دراز کند بلکه با دستور مستقیم میتواند اجرایی شود.
میرزابابایی با بیان اینکه میتوان در قالب چارچوبهای دولتی بسیاری از این موضوعها را حل و فصل کرد، گفت: حمایت از صنعت نشر مستلزم هزینه خاصی نیست و به راحتی با استفاده از راهکارهای درونسازمانی قابل اجراست اما تاکنون اقدام جدی و مناسبی در این زمینه انجام نشده است.
به گفته مدیرمسوول انتشارات «کتیبه دانش»، در برخی تعرفهها مانند آب و برق، مبالغ صرفا با تفسیر و رای سازمانی اجرا میشود و اغلب آنها به نفع منافع سازمان خود قانون را تفسیر میکنند در این میان باید ملاک و شاخص شفافی برای بررسی موضوع وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: مشکلاتی از این جنس به دلیل یکسری ناهماهنگیهایی درون بدنه دولت است و میتواند به راحتی حل شود.
میرزابابایی با اشاره به بعضی اقداماتی که در این زمینه انجام شده است، گفت: این کارها تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده و بیشتر به عنوان مُسکن برای صنعت نشر کشور بوده است، به دلیل اینکه مشکلات ما به صورت ساختاری درمان نشدهاند، اکنون دردها مزمن و به صورت فراگیر بدنه را فراگرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد که دولت یازدهم بتواند نقش خود را برای بسترسازی در حوزه نشر و سایر مسایل فرهنگی به خوبی ایفا کند.
چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳
نظر شما