دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰
سپهر: دولت جدید نباید حوزه فرهنگ را به مسایل سیاسی و حزبی آلوده کند

حجت‌الاسلام والمسلمین سید لطف‌الله سپهر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان گفت:دولت جدید نباید حوزه فرهنگ را به مسایل سیاسی، جناحی و حزبی آلوده کند و بهتر است از عناصر مجرب،با قدرت تعامل بالا در حوزه‌های فرهنگ، هنر، چاپ، نشر، ادبیات و مطبوعات استفاده شود.-

حجت‌الاسلام سپهر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: با توجه به این‌که رییس جمهوری منتخب ایران به صورت کامل از توقعات کمی و کیفی حوزویان و دانشگاهیان در حوزه چاپ و نشر آگاه است، پیش‌بینی می‌کنم در آینده نزدیک شاهد توجه و اهتمام ویژه دولت آینده به این حوزه باشیم.

وی ادامه داد: دولت آینده باید توانمندی‌های کشور در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی، سخت‌افزاهای حوزه چاپ و نشر، فضاهای نمایشگاهی، عرضه کتاب و به روز کردن منابع و آثار مکتوب را شناسایی و در راستای حل مشکلات این حوزه گام بردارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان با بیان این‌که رییس جمهوری منتخب ایران از شخصیت روحانی و معنوی برخوردار است، می‌توان به بهبود وضعیت محتوای کتاب‌ها هم در بخش داخلی و هم در بخش بین‌الملل امیدوار بود، گفت: انتظارم از دولت جدید این است که در انتخاب مدیران فرهنگی کشور شتابزده و بدون کارشناسی عمل نکند.

حجت‌الاسلام سپهر در ادامه سخنانش گفت: دولت جدید نباید حوزه فرهنگ را به مسایل سیاسی، جناحی و حزبی آلوده کند. این دولت باید از عناصر مجرب، متخصصان حوزه چاپ و نشر، مومن و اثرگذار در رشد و ارتقای فرهنگ عمومی و ارزش‌های اسلامی و انقلابی، افرادی با قدرت تعامل بالا در حوزه‌های فرهنگ، هنر، چاپ، نشر، ادبیات و مطبوعات استفاده کند. البته با روحیه‌ای که از دکتر حسن روحانی سراغ داریم و با توجه به فعالیت‌هایی که وی بیش از 40 سال در عرصه‌های انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و احزاب دینی و سیاسی انجام داده است، غیر از این موارد نمی‌توان انتظار داشت.

وی در پاسخ به این سوال «کشورمان در حوزه فرهنگ به‌ویژه کتاب با چه کمبودها و موانعی مواجه است که انتظار دارید دولت جدید در راستای حل آن‌ها گام بردارد؟» گفت: در مراکز استان‌های سراسر کشور همواره جای خالی فضای نمایشگاه کتاب دایمی احساس می‌شود. همچنین فوت زمانی که در عرصه صدور مجوز چاپ کتاب وجود دارد بسیار آزار دهنده است و اغلب انگیزه تولید آثار فاخر و ارزشمند از مولفان و محققان کشور را از بین می‌برد. بنابراین شایسته است دولت جدید در استان‌ها هم فضایی را برای راه‌اندازی نمایشگاه کتاب دایمی اختصاص دهد و هم صدور مجوز چاپ و نشر آثار را به استان‌ها واگذار کند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان ادامه داد: حمایت بیش از پیش از ناشران و مولفان با خرید آثار آن‌ها به‌ویژه آثار دانشگاهیان و حوزویان از دیگر پیشنهادهایی محسوب می‌شود که جا دارد دولت جدید به آن‌ بپردازد.

حجت‌الاسلام سپهر در پاسخ به این سوال «برای ارتقای فرهنگ عمومی کشور چه پیشنهاد و راهکاری به دولت جدید ارایه می‌کنید؟» گفت: بسیار ارزشمند است که دولت جدید همزمان با اقدامات موثری که در مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ در حوزه فرهنگ انجام می‌دهد، اعتبار ویژه‌ای را نیز به مناطق محروم، مرزی و روستایی اختصاص دهد تا نوجوانان و جوانان این مناطق به عنوان سرمایه‌های آینده کشور از تسهیلات دولت در عرصه فرهنگ به‌ویژه کتاب بهره‌مند شوند.

وی تاکیدکرد: استان خوزستان جزو استان‌های برتر کشور در حوزه فرهنگ به شمار می‌آید. اداره ارشاد استان خوزستان سالانه یک هزار و 600 روز نمایشگاه کتاب و بیش از 160 نمایشگاه کتاب در سال با 40 درصد تخفیف در سراسر استان برگزار می‌کند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان ادامه داد: این اداره سالانه بیش از یک میلیارد ریال کتاب به صورت رایگان و با در نظر گرفتن نیازها در اختیار حوزویان، دانشگاهیان، کتابخانه‌‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کتابخانه‌های عمومی، مراکز نظامی و انتظامی، ائمه جمعه و جماعت قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام سپهر در پایان گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان در پاییز سال جاری نمایشگاه کتاب استانی را برگزار خواهد کرد. همچنین 16 منطقه استان خوزستان در ماه رمضان سال جاری میزبان نمایشگاه بزرگ علوم قرآنی در دو بخش فارسی و عربی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط