جمعه ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹
زندگینامه کامل شهید چمران آماده انتشار می‌شود

کتاب زندگینامه کامل شهید دکتر مصطفی چمران که به قلم برادرش، مهدی چمران نوشته شده است، مراحل بازنگری را سپری می‌کند و از سوی بنیاد شهید چمران منتشر خواهد شد. دکتر مصطفی چمران سی‌ویکم خرداد سال 1360 در دهلاويه به شهادت رسید.-

کاظم زبرجدی، مدیر اجرایی بنیاد شهید چمران به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: نگارش کتاب زندگینامه شهید دکتر مصطفی چمران مدتی است که از سوی برادرش، مهدی چمران، به اتمام رسیده است و مراحل بازنگری را سپری می‌کند.

وی در این‌باره افزود: این کتاب، زندگینامه کامل شهید چمران محسوب می‌شود که به دلیل فعالیت‌ها و مسوولیت‌های نویسنده بازنگری اثر با کندی در حال انجام بوده است. بنیاد شهید چمران به محض آماده شدن، این اثر را منتشر خواهد کرد.

بنیاد شهید چمران تاکنون 12 اثر از یادداشت‌های شهید مصطفی چمران را منتشر کرده اما در دو سال اخیر هیچ اثر جدیدی درباره شهید چمران از سوی این بنیاد ارایه نشده است.

نیایش‌ها، خدا بود و دیگر هیچ نبود، عارفانه‌ها، حماسه عشق و عرفان، دعای کمیل با مقدمه و ترجمه شهید چمران، رقصی چنان میانه میدانم آرزوست، لبنان، ترجمه رساله دکتری شهید چمران، انسان و خدا، علی‌ زیباترین سروده هستی، کردستان و جزوه‌ای از زندگینامه، آثاری است که تا سال 1390 از سوی بنیاد شهید چمران منتشر شده‌ است.

سی‌ویکم خرداد، سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران است. وی سال 1311 در تهران متولد شد. تحصیلات دوران متوسطه را در دارالفنون و دبيرستان البرز گذراند و سپس در دانشكده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد.

سال 1336 در رشته الكترومكانیك فارغ‌التحصیل شد و یك‌سال به تدریس در دانشكده فنی پرداخت. در سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریكا اعزام و با ممتازترین درجه علمی موفق به اخذ مدرك دكترای الكترونیك و فیزیك پلاسما شد.

مصطفی چمران در آمریكا، با همكاری بعضی از دوستانش، برای اولین بار انجمن اسلامی دانشجویان آمریكا را پایه‌ریزی كرد و از موسسان انجمن دانشجویان ایرانی در كالیفرنیا بود. به همين دلیل بورس تحصیلی وی از سوی رژیم شاه قطع ‌شد.

وي پس از قیام 15 خرداد سال 1342 رهسپار مصر شد و مدت دو سال سخت‌ترین دوره‌های چریكی و پارتیزانی را ‌آموخت. وي به عنوان بهترین شاگرد این دوره شناخته شد و فوراً مسوولیت تعلیم چریك‌های مبارز ایرانی را برعهده ‌گرفت.

ایجاد پایگاه چریكی مستقل برای تعلیم مبارزان ایرانی ضرورت پیدا كرد و از این‌رو دكتر چمران رهسپار لبنان ‌شد تا چنین پایگاهی را ایجاد كند. او به كمك امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، حركت محرومین و سپس جناح نظامی آن را بر اساس اصول و مبانی اسلامی پی‌ریزی كرد.

دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی بعد از 21 سال به ایران بازگشت و همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب به كار گرفت. پس از درگيري‌ با ضد انقلاب در پاوه، فرمان انقلابی امام خمینی (ره) صادر و فرماندهی منطقه نیز به دكتر چمران واگذار شد.

چمران بعد از پيروزی در اين صحنه وزیر دفاع شد. نمايندگي مردم تهران در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع از ديگر مسووليت‌هاي اوست.

دکتر مصطفی چمران پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به جنوب كشور رفت و در عملیات‌های مقاومت در برابر تجاوز ارتش صدام و آزادسازی مناطق اشغال شده نقش مهمی ایفا کرد. وي سی‌ویکم خرداد 1360 در دهلاويه به شهادت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها