چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
مصرف صحیح از نگاه اسلام

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

جلوگیری از سوء استفاده فرزندان و نزدیکان 

همان‌گونه که فرد، خود نباید از اموال دولتی به نفع شخصی استفاده نماید، زمینه سوء استفاده نزدیکان، بستگان و دوستان خود را نیز نباید فراهم آورد. آنان نیز نباید توقع چنین کاری را داشته باشند و وی را زیرفشار قرار دهند.
در سیره حکومتی امیرمؤمنان (ع) مطالبی بازگو شده است که اوج رعایت و سخت‌گیری در این باره را می‌رساند؛ برای نمونه حضرت علی (ع) هیچ بخشی از بیت‌المال را باقی نمی‌نهاد مگر اینکه در آن روز برای تقسیم آن بخش، جایگاهی یافته باشد و می‌فرمود: «ای دنیا! غیر مرا بفریب». در هیچ چیز از اموال عمومی امتیاز خواهی نمی‌کرد و دوست و خویشاوندی را برتری نمی‌داد.
نیز در بیان ویژگی‌های امیر مؤمنان (ع) آمده است: یک روز پیش از شهادت حضرت مردم نزد ایشان آمدند و همگی گواهی دادند که آن حضرت اموال عمومی را سریع میانشان تقسیم کرده، با دنیای ایشان خویشتن‌دارانه برخورد نموده، در اجرای احکام آنان به رشوه تن نداده، حتّی به اندازه رشته‌ای پشمین، به بیت‌المال مسلمانان چنگ نینداخته و جز به قدر نیاز، از مال خود نخورده است.

صفحه 152/ مصرف صحیح از نگاه اسلام/ جواد ایروانی و علی جلائیان اکبرنیا/ انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی/ چاپ اول/ سال 1391/ 336 صفحه/ 10000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها